REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Droguri şi tentative de suicid la liceul Carmen Sylva din Eforie

Droguri şi tentative de suicid la liceul Carmen Sylva din Eforie

Replica API 30 martie 2012 | 00:00 318

Directorul acuză o profesoară că lanseză zvonuri

Directorul acuză o profesoară că lanseză zvonuri

Situaţie fără precedent la Eforie, unde directorul Grupului Şcolar Carmen Sylva, Silvius Becherescu, este acuzat că permite şi încurajează consumul de etnobotanice în cadrul instituţiei de învăţământ. Mai mult decât atât, zvonurile au început să curgă lanţ şi cu privire la tentativele de suicid ale elevilor rezultate de pe urma consumului de droguri. Situaţia devine şi mai dramatică întrucât aceleaşi surse susţin că deja s-a demarat o anchetă în acest sens, iar soarta directorului este pecetluită. Întrucât acuzaţiile sunt destul de grave, directorul Grupului Şcolar Carmen Sylva, Silvius Becherescu, ţine să lămurească situaţia declarând pentru "Replica" că nu există nici o anchetă în derulare şi nici vorbă de etnobotanice în cadrul unităţii şcolare. Cât despre o tentativă de suicid, acesta a admis că s-a întâmplat. "Este vorba de o elevă a clasei a IX-a C, care a luat mai multe medicamente şi i s-a făcut rău. S-a întâmplat acum vreo săptămână de zile din cauza unor probleme familiale, dar actul în sine nu are nici o legătură cu şcoala. Eleva este în afara oricărui pericol, ambulanţa a venit imediat şi i-a acordat îngrijiri medicale", a declarat Silvius Becherescu. În schimb, acuzaţiile îşi schimbă traiectoria şi se opresc la diriginta clasei a IX-a C, Aura Crişcov. "Cred că toate aceste zvonuri sunt aruncate de către diriginta clasei a IX a C, care nu este în stare să-şi gestioneze colectivul şi de aici şi ura faţă de mine, faţă de imaginea liceului. Nu ştiu de ce procedează astfel. Periodic găseşte câte ceva, face reclamaţii... Ştiu că are o situaţie familială mai problematică, nu are locuinţă, are datorii la vreo trei bănci, poate de aici porneşte răutatea ei", a mai spus Silvius Becherescu. Chiar şi aşa, diriginta nu ar fi la prima abatere, aceasta fiind cercetată disciplinar în mai multe rânduri, comisie constituită chiar de directorul Grupului Şcolar.

Diriginta, executată silit de bănci

Reclamaţiile sunt infirmate şi de poliţişti. "Nu am primit nici o sesizare în legătură acu asemenea fapte, cu atât mai puţin la liceu. Poliţiştii de proximitate merg des acolo, nici ei nu au primit nici o sesizare că s-ar consuma etnobotanice în liceu. Mai pe scurt, nu ne-a anunţat nimeni nimic", ne-a declarat şeful Poliţiei Eforie, Gabriel Coteanu. Cât despre eleva care a încercat să se sinucidă, oamenii legii susţin că incidentul s-a întâmplat în urmă cu 6 zile, când fata a înghiţit anumite pastile acasă, apoi a plecat la şcoală unde i s-a făcut rău. În ceea ce o priveşte pe profesoara Aura Crişcov, într-adevăr pare a avea probleme materiale, dat fiind că pe rolul Judecătoriei Constanţa figurează ca datornic la bănci, anul trecut fiind executată silit de CEC Bank SA, iar luna aceasta a mai pierdut un proces.

Liliana CHIRU, Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614