REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Drogurile l-au distrus: fostul poliţist violator Magda şi-a ucis mama

Drogurile l-au distrus: fostul poliţist violator Magda şi-a ucis mama

Replica API 2 aprilie 2012 | 00:00 1050

Eliberat din penitenciar la insistenţele celei care i-a dat viaţă

Eliberat din penitenciar la insistenţele celei care i-a dat viaţă

Un fost poliţist care, în trecut, aplica legea (cel puţin teoretic) în privinţa infractorilor certaţi cu normele de convieţuire socială, a ajuns un infractor recidivist de cea mai joasă speţă. Este vorba despre Marius Ionuţ Magda, fost "om al legii" de la Regionala Transporturi. În urmă cu câţiva ani, acesta a fost destituit din cauza unor nenumărate abateri. Între timp, Magda s-a apucat să consume droguri, iar până la comiterea unor infracţiuni grave şi foarte grave nu a mai fost decât un pas. Drept urmare, sâmbătă seara, fiind sub influenţa substanţelor stupefiante, individul s-a năpustit asupra mamei sale, pe care a înjunghiat-o de mai multe ori în gât (în total 40 de lovituri de cuţit), apoi a încercat să se sinucidă tăindu-şi venele. Potrivit anchetatorilor, teribila crimă a avut loc în imobilul deţinut de femeie, situat pe bulevardul 1 Decembrie din Constanţa, aproape de Spitalul de Boli Infecţioase. Bărbatul a ajuns la Spitalul Judeţean cu venele tăiate, în timp ce mama sa zăcea acasă într-o baltă de sânge. În urma cercetărilor, s-a stabilit că acesta consumase substanţe stupefiante de mare risc. Cazul a fost preluat de Parchetul Tribunalului Constanţa, după ce medicii i-au acordat îngrijirile necesare, fostul poliţist fiind audiat de procurorii criminalişti, pentru a se stabili cu exactitate modul în care s-a produs oribila crimă. Acesta a fost propus spre arestare, fiind acuzat de omor.

În aceeaşi celulă cu Geani Deli Iorga

Toate acestea s-au petrecut la numai câteva zile de când bărbatul a fost eliberat din penitenciar. El a mai fost fost cercetat, găsit vinovat şi condamnat, în 2010, la o pedeapsă privativă de libertate, pe care a executat-o în Penitenciarul Poarta Albă, fiind eliberat condiţionat pe data de 22 martie a.c., când Tribunalul Constanţa a admis recursul formulat împotriva unei hotărâri a Judecătoriei Medgidia, de pe 17 februarie a.c., care a respins, în primă fază, cererea de eliberare. Hotărârea Tribunalului a fost definitivă, iar Magda a fost eliberat. Se pare că mama sa, pe care a omorât-o, a fost cea care a făcut demersuri pentru a-l putea scoate din puşcărie mai repede. De subliniat că tatăl său, Teodor Magda, cunoscut expert contabil pe plan local, a decedat din cauza cancerului, în timp ce fiul său îşi executa pedeapsa. Data trecută Magda a fost acuzat de tentativă de viol, după ce a agresat şi încercat să violeze o minoră de 17 ani, în zona parcului Tăbăcăriei. La acea dată, ca şi acum, s-a stabilit că fostul poliţist era sub influenţa unor droguri, el declarând chiar că de vină pentru comportamentul său sunt substanţele psihotrope. A ajuns astfel în Penitenciarul Poarta Albă, împărţind aceeaşi celulă cu un alt nume sonor pe plan local, Geani Deli Iorga, autorul dublului asasinat de la Cernavodă, de la începutul anului trecut. Mai mult ca sigură că, în viitorul apropiat, Marius Ionuţ Magda îşi va relua locul din celulă, întocmai ca şi până acum, însă de data aceasta pentru o perioadă mult mai lungă de timp, de până la 25 de ani.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614