REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Drumul dintre Poarta Albă şi Nazarcea va fi gata până la toamnă

Drumul dintre Poarta Albă şi Nazarcea va fi gata până la toamnă

Replica API 12 august 2011 | 00:00 335

Traficul rutier se va descongestiona

Traficul rutier se va descongestiona

Din toamnă, vom putea circula mai uşor pe drumul care leagă localităţile Poarta Albă şi Nazarcea. Cei 16 km de drum vor putea fi parcurşi de acum înainte fără probleme de maşinile de tonaj foarte mare. În plus, pe această distanţă s-au construit 17 podeţe noi şi 50 de subtraversări.

Începând cu luna octombrie, constănţenii şi nu numai, vor putea circula mult mai uşor pe Drumul Judeţean 228, care leagă localităţile Poarta Albă şi Nazarcea. Pentru a se convinge de stadiul în care se află lucrările, ieri dimineaţă, preşedintele Consiliul Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Daniel Constantinescu, a efectuat o scurtă verificare a stadiului celor 16 kilometri de drum. Având în vedere ritmul în care se desfăşoară lucrările de asfaltare, este posibil ca acest tronson să fie gata în octombrie, cu cinci luni mai devreme decât termenul stabilit iniţial în contract, a declarat Adrian Gâmbuţeanu, directorul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri. Preşedintele CJC a declarat că DJ 228 nu a mai fost reabilitat de acum 50 de ani, când pe acolo circulau tir-uri de 7 tone şi că până la finalizarea lui, drumul va fi folosit doar pentru maşini sub trei tone. În ceea ce priveşte valoarea totală a contractului de finanţare a lucrărilor, aceasta este de peste 52 de milioane de lei, din care aproape zece milioane reprezintă contribuţia CJC.

Facilitate pentru şoferi

"DJ 228 scurtează distanţa de la Castelu la Constanţa. Contractul cu firma de construcţii s-a semnat la data de 6 august 2009, însă a mai durat până când am putut demara lucrările pe drumul Nazarcea-Ovidiu. Acest drum preia acum traficul uşor şi sperăm ca până în octombrie să turnăm şi celelalte două straturi şi să-l redăm circuitului economic şi turistic al judeţului Constanţa", a declarat Nicuşor Constantinescu. Preşedintele CJC a spus că ar fi fost bine dacă şi Guvernul României ar fi reuşit în urmă cu şapte ani să termine cei 54 de kilometri de autostradă. El este de părere că nu se poate face turism fără drumuri, autostrăzi sau infrastructură. "Eu vreau să demonstrez că se poate realiza infrastructura şi acest drum s-a făcut într-un termen rezonabil, de la stratul de fundaţie până la al treilea strat de asfalt. Consider că este foarte important să demonstrăm că aşa cum critică şi se laudă alţii, noi putem să facem astfel de drumuri", a subliniat Nicuşor Constantinescu. Acesta a mai adăugat că în ţara noastră, statul n-a avut până acum ca prioritate drumurile. Important de ştiut este ca oamenii să afle pe viitor că există trei variante de accesare a litoralului românesc. Una este cea de la intrarea în Cernavodă, prin Siliştea, Ţepeş Vodă şi se interesectează cu varianta de la Hârşova- Ovidiu- Constanţa. A doua variantă este de la Medgidia drumul la intrare spre Cuza Vodă- Mihail Kogălniceanu şi se uneşte cu DN Hârşova- Constanţa, iar cea de-a treia variantă este de la Medgidia spre Valea Dacilor, Ciocârlia, Bărăganu, Mereni, Topraisar cu legătură spre sudul litoralului. Prezent la faţa locului, managerul de proiect, Titi Cenuşă, a declarat: "Ne bucurăm că am reuşit să terminăm cu câteva luni mai devreme. Acum turnăm al doilea strat de asfalt, de aceea nu putem permite decât accesul maşinilor sub trei tone. O altă facilitate este că drumul va avea două benzi şi încă o lăţime de doi metri în plus faţă de până acum", a spus el.

Mirabela PANFIL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614