REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

DSP Constanța anunță CONTROALE DRASTICE la unitățile de pe litoral

DSP Constanța anunță CONTROALE DRASTICE la unitățile de pe litoral

Replica API 26 iunie 2019 | 00:00 538

25 de inspectori sanitari de la direcții de sănătate publică din țară sunt detașați, vara aceasta, în cinci serii, pe litoralul românesc, pentru a veni în sprijinul celor de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Constanța. Aceștia vor realiza controale igienico-sanitare în unitățile de turism și în tabere, cât și în unitățile de alimentație publică. De asemenea, vor verifica conformitatea apelor de îmbăiere.

În perioada 24 iunie -31 august 2019, inspectori sanitari ai Serviciului de Control in Sanatate Publica din cadrul Directiei de Sanatate Publica a Judetului Constanta, precum si inspectori sanitari detașaâii pe litoral vor desfășura acțiuni de control igienico - sanitar în unități de turism și tabere, unități de alimentație publică, și vor verifica conformitatea apelor de îmbăiere. Potrivit informațiilor prezentate de Cristina Schipor, director DSP Constanța, în cadrul Colegiului Prefectural care s-a desfășurat miercuri, 26 iunie a.c., în cadrul acțiunilor de control se vor verifica următoarele aspecte: existența apei curente si a apei calde in unitati;- verificarea conditiilor igienico-sanitare, organizarea si respectarea circuitelor functionale, microclimat, ventilatie; existenta spatiilor frigorifice / existenta termometrelor si al afisajului termogramelor; existenta fiselor de aptitudini eliberate de medicul de medicina muncii pentru personalul angajat , conform H.G.nr.355/2007 cu modificarile si completarile ulterioare si monitorizarea zilnica a starii de sanatate la personalul din sectorul de productie;verificarea din punct de vedere al echipamentului de protectie al angajatilor ; personalul angajat trebuie sa poarte echipament de protectie corect adecvat muncii prestate si complet; verificarea din punct de vedere al instruirii personalului privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena, conform Ord.M.S.nr.1225/2003 cu modificarile si completarile ulterioare; verificarea din punct de vedere al existentei materialelor de curatenie si substante biocide, conform H.G.nr.617/2014 avizate de Comisia Nationala de Biocide; respectarea desfacerii alimentelor in ambalaje de plastic sau hartie care sa fie insotite de declaratie de conformitate conform Regulamentului UE nr.1935/2004 si al Regulamentului UE nr.10/2011; verificarea conformitatii apelor de imbaiere in conformitate cu prevederile Ord.M.S.nr.88/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.

Totodată, Serviciul de Supraveghere în Sanatate Publica din cadrul DSPJ Constanta va monitoriza calitatea apei de imbaiere, pentru sezonul estival 2019, in perioada 20 mai – 11 septembrie. În fiecare sezon monitorizarea calității apei de îmbăiere este realizată de DSPJ Constanta prin analiza de laborator a probelor de apa de mare prelevate din 48 de puncte fixe stabilite de-a lungul litoralului de la Navodari la Vama Veche; suplimentar, se vor preleva si analiza probe de apa de mare din localitatile Vadu si Corbu (plaje neamenajate). Frecvența de prelevare este bilunară, după un calendar de monitorizare stabilit la începutul fiecărui sezon și transmis către Ministerul Sănătății si apoi la Comisia Europeana; rezultatele monitorizarii vor fi facute publice pe site-ul Ministerului Sanatatii, site-ul DSPJ Constanta, dar si prin afisaj la nivelul plajelor. Pentru neconformitățile constatate se vor aplica sancțiuni contravenționale conform legislației sanitare în vigoare, a subliniat Cristina Schipor.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ni se vand de atatia ani adevarate otravuri, produse cu E uri, cu coloranti unii declarati cancerigeni in alte tari, nu la noi, cu aditivi, afanatori, cu pesticide peste limita normala. A vazut cineva cum se arunca saci cu pesticide primavara pe camp? Daca vedeati va ingrozeati. Dar DSP vede sau se sesizeaza? Exista DSP? Iese cineva din birou? Bugetarii sunt platiti sa faca basici la cur, nu sa controleze, sa analizeze, sa testeze. Pe salarii uriase. Bani irositi de la buget.
1
0
Mai controlati si unitatile dinn oras. Aseara la Profi din Abator o casierita manca in timp ce incasa banii clientilor. Banda era plina de firimituri si tot ea avea gura mare cand i s-a facut observatie . A justificat ca e de 30 de ani in comert si nu o invatam noi ce sa faca, Seful magazinului nu a aparut ,
1
0
sa o vad si pe asta ,makidoni care controleaza makidoni .toti sunt de-un neam ,veri frati cumnati surori iubite si amante toti cipani ce sa controlezi ?
5
0
a inceput campania. din gura fac de toate.
6
0
Toaletele publice ,zise la misto ca sunt ecologice ,de ce nu fac obiectul controalelor ??
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614