REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

DSP, în control la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean din Constanța: A aplicat SANCȚIUNI!

DSP, în control la Secția de Pediatrie a Spitalului Județean din Constanța: A aplicat SANCȚIUNI!

Replica API 18 ianuarie 2020 | 00:02 360

Direcția de Sănătate publică a fost sesizată în ceea ce privește condițiile igienico-sanitare necorespunzătoare din secția de Pediatrie a Spitalului Județean Constanța. La momentul inspecției, delegații Direcției au constatat două nereguli, care au fost sancționate conform legilor în vigoare.

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică au mers în control, în urma unei sesizări făcute, la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” din Constanța, marți, 14 ianuarie. În urma inspecției au fost constatate două nereguli, și anume: faptul că deșeurile medicale nu erau inscripționate iar dozatoarele de dezinfectant de la intrările în saloane nu erau alimentate. Neconformitățile au fost sancționate conform legislației sanitare în vigoare. Suma sancțiunilor a fost de 4.000 lei. „Da, inspectorii au mers în inspecție la Spitalul Județean, mai exact la secția de Pediatrie unde au fost descoperite două nereguli ce au fost sancționate conform legilor în vigoare” a transmis șefa DSP, Cristina Schipor. Tot aceasta a mai adăugat faptul că, în afară de aceste două nereguli, totul era conform legislației. „Pot să vă spun că în ceea ce privește cearșafurile, că știu că și aceasta era o problemă în trecut, acum nu mai este deoarece acestea sunt date direct la casat, fără a mai fi folosite din momentul ruperii. În rest, totul era în regulă” a mai adăugat aceasta.

Legat de acest subiect, purtătorul de cuvânt al spitalului a ținut să menționeze faptul că în urma controalelor au fost luate măsuri de urgență pentru remedierea problemelor. „Situația care a determinat controlul Direcției de Sănătate Publică a fost rezultatul unui flux foarte mare de internări și externări, cu un număr dublu de pacienți. În urma controlului, asistenta șefă din cadrul Secției Clinice de Pediatrie a primit o sancțiune contravențională în valoare de 4.000 lei. Conducerea SCJU a demarat o anchetă internă în acest caz. Astfel, s-au achizitionat de urgență și 1.000 de lenjerii noi. În plus este în derulare licitația pentru lenjerii, prin urmare în afară de cele 1.000 de piese achiziționate, vor mai fi cumpărate altele” a transmis Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Constanța.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa-i, ca sa aiba activitate , amendeaza subalterni , ca la sefime au interzis. Ia face-ti control la Neurologie si Cardiologie, sa-i amendati cand au 200 de pacienti si doar 100 de paturi. Amendati-i bai , ca sunt cate 2 pacienti in pat si sunt ocupate si targile. Amendati slugilor psdul, ca a nenorocit tara asta, amendati ALFABETA ca vinde alimente la limita expirarii, amendati ba primaria si poloralisul pt mizeria din oras, amendati tiganimea din HC pt jegul care l-au adus odata cu ei. Spagarilor, mergeti numai de unde nu aveti ce lua in traista!Declaratiile de avere de ce nu le-ati complet
6
1
Nu si-au facut treaba, f bine, sa plateasca ca altadata totul sa fie pus la timp. Dar, bai SANEPIDUL lui cacat, voi doctori sefi nu amendati sau sunteti bara-bara? Prea Acaru Paun e vinovat mereu, nesimtitilor! Daca era vreo carciuma sau alimentara va facea-ti ca ploua, fomistilor! Ati verificat bai si directorii si sefutii de servicii, sa vedeti cat de greoi se rezolva si cat astepta sectiile materialele solicitate? Muistilor, pe parlamentarii lui cacat , de ce nu-i amendati ca n-au facut nimic pt spitalul asta! Mergeti si la ei , in control, ca acolo gasiti cele mai mari mizerii. Umane!
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920