REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

DSP şi ISU au luat la CONTROL unitățile MEDICALE din JUDEŢ. Video

DSP şi ISU au luat la CONTROL unitățile MEDICALE din JUDEŢ. Video

Replica API 24 noiembrie 2020 | 21:36 2207

Colonelul Mihai Georgescu, reprezentantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, a susținut luni, 23 noiembrie, o conferință de presă în care a prezentat situația actuală a controalelor efectuate în unitățile medicale din județul Constanța. Conform acestuia, până acum nu au fost descoperite probleme grave.

Mihai Georgescu

Reprezentantul ISU Dobrogea, colonelul Mihai Georgescu, a venit cu mai multe precizări în ceea ce privește situația unităților medicale din județul Constanța. În luna noiembrie ISU Dobrogea împreună cu cei de la Direcția de Sănătate Publică au desfășurat mai multe controale în unitățile sanitare din județ. „Începând cu data de 15 noiembrie, personalul de inspecție al ISU Dobrogea a reluat activitatea de control în unitățile sanitare cu paturi, cele care au constituite secții de terapie intensivă. Au fost identificate împreună cu personalul de sănătate publică 14 asemenea construcții. Pe timpul controalelor un accent se pune pe partea de verificare a instalațiilor electrice, verificarea la parametrii a instalațiilor de semnalizare la incendiu, echiparea cu hidranți interior și hidranți exterior de incendiu. De asemenea, se mai verifică instruirea personalului medical și cunoașterea de către acesta a procedurilor de evacuare în cazul unei situații de urgență”, a declarat Mihai Georgescu, reprezentantul ISU Dobrogea.

În județ sunt 18 unități sanitare cu spitalizare contiuă

Conform colonelului, în județ sunt 18 unități sanitare cu spitalizare continuă, ce exploatează 35 de construcții. Din acestea 10 nu au autorizație de securitate la incendiu. „La nivelul județului Constanța sunt 18 unități sanitare cu spitalizare continuă. Acestea exploatează 35 de construcții, din acestea 10 nu au autorizație de securitate la incendiu. În prezent aceste construcții sunt în diverse faze de proiectare, în sensul că este regândit proiectul, se reabilitează instalația de semnalizare la incendiu. Altele, dintre ele, sunt în termenul autorizației de construire și altele chiar au depus documentația în vederea autorizației de securitate la incendiu. În acest an au fost desfășurate 21 de exerciții de evacuare la care au participat 235 de cadre medicale. Exercițiile de evacuare sunt simulări care vizează evacuarea unei secții, în general ne îndreptăm spre secțiile care au pacienți ce nu pot fi evacuați singuri, iar în acest sens evacuările se fac cu pacienții pe targă. Se verifică disponibilitatea și accesibilitatea căilor de evacuare inclusiv iluminatul căilor de evacuare. Acestea se fac de pe anumite secții. Până în prezent nu au fost semnalate probleme, iar aceste exerciții se desfășoară atât cu personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență cât și cu Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate”, a mai spus colonelul Georgescu.

Controale în secțiile ATI

De asemena, în secțiile ATI din spitalele constănțene, controalele sunt în plină desfășurare. Colonelul a mai precizat că până acum nu au fost descoperite probleme grave. „La secțiile de Terapie Intensivă controalele sunt în desfășurare. Aceste controale se finalizează cu un plan de măsuri întocmit atât de către noi cât și de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică. Până acum pot să vă spun că personalul medical și managerii spitalului au dat dovadă de foarte multă disponibilitate și foarte multă aplecare pentru remedierea problemelor. Noi ne-am propus ca până la finalul lunii noiembrie aceste controale să fie finalizate. Niciun spital nu este într-o situație delicată. Acestea sunt echipate cu instalațiile de protecție necesare”, a mai adăugat colonelul.

Video:

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce sa faca DSPul?! Sunt depasite de situatie. Au angajat toate proastele fara concurs. Asistente care si-au facut postliceala si dupa au lucrat la aprozar. Ele ar fi trebuit sa faca anchete, sa identifice cazurile, contactii, sa le izoleze sau carantineze atunci cand in judet erau 100 150 pe zi. Acum ce sa controleze la ATI?! Sa vada efectele incompetentei lor?? Sa va fie rusine, criminalilor!!! Cu tot cu Schipor si proastele de sub ea!!! Au ramas oamenii fara concedii medicale, cu zile neplatite, au ajuns sa se imbolnaveasca si sa moara din cauza voastra ca nu v-ati facut treaba!!
2
0
Oare la DSP Constanta or fi angajate dansatoare ca in celelalte judete mai accepta!Intreb, ca poate la vot dau si un spectacol
2
0
Mue dsp si isu , dupa catastrofe ies si ei la treaba! Niste obedienti platiti degeaba.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218