REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

DSU: 50 de ventilatoare medicale vor fi reparate cu sprijinul industriei auto

DSU: 50 de ventilatoare medicale vor fi reparate cu sprijinul industriei auto

Replica API 18 aprilie 2020 | 00:00 1334

Un număr de 50 de ventilatoare medicale vor fi reparate cu sprijinul industriei auto şi al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

La iniţiativa Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) şi a Parteneriatului Auto Român, industria auto - constructori şi furnizori - direcţionează fonduri pentru repunerea în funcţiune a 50 de ventilatoare medicale, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a DSU, scrie Agerpres.

Scoase din uz, acestea au fost identificate şi colectate din diverse unităţi medicale de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) împreună cu Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

DSU va coordona întreaga activitate de reparaţie a celor 50 de aparate medicale din cele 190, urmând ca acestea să fie redistribuite în unităţile medicale angrenate în lupta cu noul coronavirus, precizează sursa citată.

Încă de la debutul crizei sanitare generată de COVID-19, industria auto s-a mobilizat în cadrul grupului de lucru, Parteneriatul Auto Român, prin diverse iniţiative de solidaritate, se arată în postare.

Fiecare companie a întreprins acţiuni de responsabilitate socială şi solidaritate în comunităţile în care îşi desfăşoară activitatea sau la scară naţională, în completarea necesarului logistic şi sanitar identificat de către autorităţile naţionale. Au pus la dispoziţie flote de maşini pentru personalul medical şi auxiliar, au donat măşti şi echipamente sanitare de protecţie, au organizat strângere de fonduri şi direcţionat fonduri către ONG-uri, au creat platforme digitale de educaţie pentru copii şi au venit în sprijinul unor familii aflate în dificultate prin donarea şi livrarea hranei la domiciliu.

În paralel, Parteneriatul Auto Român, prin intermediul ACAROM şi în directa corelare cu autorităţile naţionale, caută să identifice soluţii de creştere a capacităţilor de producţie pentru măşti textile, viziere, soluţii dezinfectante şi piese pentru ventilatoare, menţionează sursa citată.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De la inceputul epidemiei si pana acum nu s-a adus niciun ventilator in tara. aproape 500 de romani au murit deja. PNL si USR de 5 ;uni s-au ocupat de alegeri anticipate cu orice pret si taieri de pensii
2
0
Fratilor, este asa simplu pentru ca ROMANIA face automobile, avioane, vapoare, locomotive, electronice de tot felul.... numai ca GUVERNANTII nostri nu s-au gandit sa impuna mai din timp masuri pentru combaterea pandemiei, desi pt asta i-am ales si le platim salariile . AU FOST OCUPATI cu afacerile lor.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218