REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

DSU: Ventilatoarele de la Babeş au rămas în avarie. Reprezentantul firmei a refuzat intrarea în UMTI

DSU: Ventilatoarele de la Babeş au rămas în avarie. Reprezentantul firmei a refuzat intrarea în UMTI

Replica API 12 aprilie 2021 | 00:00 778

Ventilatoarele de la Unitatea mobilă de Terapie intensivă amplasată în curtea Spitalului "Victor Babeş" s-au oprit din funcţiune din cauza creşterii presiunii oxigenului peste limita admisă, în prezent derulându-se o verificare privind cauzele producerii avariei, a informat, luni, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, scrie Agerpres.

"Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container şi a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune, respectiv presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcţionarea corectă şi în siguranţă a acestor tipuri de echipamente medicale. În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la faţa locului, a refuzat intrarea în unitate, deşi i-a fost oferit de către personalul medical echipament complet de protecţie împotriva COVID-19. Acesta, în final, a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR", precizează DSU, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, în prezent este în derulare o verificare pentru stabilirea motivelor care au dus la creşterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă în cadrul Unităţii mobile.

"Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei, a demonstrat că acestea au înregistrat o creştere a presiunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcţiune. Instalarea şi operaţionalizarea unităţii se realizează sub coordonarea DSU şi a spitalului, iar reglarea continuă a parametrilor de lucru, a instalaţiei de oxigen care deserveşte UTIM-ul, monitorizarea acesteia şi operarea unităţii este realizată de echipa tehnică a spitalului", arată comunicatul DSU.

Dintre cei opt pacienţi internaţi în UTIM din cadrul "Victor Babeş", trei au fost declaraţi decedaţi, în urma intrării în stop cardio-respirator, un pacient a fost transferat pe o secţie proprie a spitalului, un altul - la Spitalul ROL 2 (Secţia militară a Ana Aslan), doi la Spitalul "Bagdasar Arseni" şi un altul la Spitalul Floreasca.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218