REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

DSV Constanţa a dat amenzi în luna septembrie cu... INDULGENŢĂ!

DSV Constanţa a dat amenzi în luna septembrie cu... INDULGENŢĂ!

Replica API 17 octombrie 2017 | 00:00 311

În cursul lunii septembrie, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor precum şi a municipiului Bucureşti au desfășurat 8.070 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum: fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar și a celor de depozitare a produselor alimentare, a seminţelor, legumelor și fructelor. Totuși, direcția de la malul mării nu a oferit multe amenzi, fiind vorba doar de 3.200 de lei cuantum.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea şi depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislație şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate 92 de avertismente precum și 94 de amenzi contravenționale în valoare totală de 170.900 lei.

Totuși, DSV Constanța a aplicat amenzi de 3.200 lei pentru nerespectarea condiţiilor de igienă din unitate; etichetarea necorespunzătoare ; lipsa documentului de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor. Pentru a face o comparație la nivel de orașe cu populație asemănătoare, județul Cluj a aplicat amenzi în valoare de 21.600 lei pentru întreținerea necorespunzătoare a spațiilor unității; trasabilitate necorespunzătoare a produselor alimentare; lipsa documentului de înregistrare sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, iar Bacăul, care are o populație aproape la jumătate față de Constanța, amenzile au fost în valoare de peste 11.000 de lei.

De asemenea, în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Care din ele ? Ca avem chev, evoque, kuga etc ?
3
0
Amenzile au fost mici pt ca spaga a fost mare. Apropo, ce face doctora aia multa si mare cu Jeep de la DSV? Asteptam sezonul rece sa o vedem la treaba in superbele ei haini de blana!
4
0
fara mila!inchideti tot ce este neconform!
2
1
Lasa ca vine individa de ivanciu corina de la dsv si face ea ordine, asta dupa ce trece pe la stomatolog
4
0
veniti si in costinesti ca a ramas multa marfa nevanduta din vara iar noi acum o gasim la raft in special mezelurile vrac sunt intretinute prin spalare si sterse cu ulei pentru a avea fata ,marfa expirata veti gasi in special la condimente,iar conditiliile sunt greu de descris in special la magazinul I.I.Piciu Ionela str.tineretului nr.106.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367