REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

DTIAD a organizat, la Constanţa, tradiţionala Cină de Iftar

DTIAD a organizat, la Constanţa, tradiţionala Cină de Iftar

Replica API 4 iunie 2018 | 00:31 491

Asociația Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea (DTIAD) a organizat, sâmbătă seara, tradiţionala Cină de Iftar a musulmanilor. La Constanţa, cina este un simbol al prieteniei interetnice, fiind invitaţi reprezentanţi de seamă ai comunităţii creştine, alături de musulmani.

Omer Karahasanoglu, președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea (DTIAD), a declarat, cu această ocazie: „Mulțumesc tuturor celor care au dat curs invitației din această seară. DTIAD va organiza, de acum înainte, numeroase activități. Asociația Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea și-a început activitatea în urmă cu 20 de ani (în 1998), dar în ultimii șase ani nu a organizat evenimente. De acum, însă, eu vreau să organizăm o serie de evenimente. Un prim eveniment este organizarea iftarului din această seară. Peste două săptămâni vom organiza tradiționala întâlnire prilejuită de marcarea Ramazan Bayramului. Vom mai avea activități menite a veni în sprijinul oamenilor cu posibilități financiare reduse, pentru sprijinirea copiilor. DTIAD a oferit, astăzi, 300 de pachete la Cobadin, Independența și Fântâna Mare. Peste două săptămâni, după Bayram, voi merge în Turcia unde intenționez să am întâlniri cu Ambasadorul României la Ankara, dar și la Consulatele României de la Istanbul și Izmir. Eu sunt reprezentantul celei mai mari firme de prelucrare a lemnului din Europa. Am deschis o fabrică în judeţul Argeş, investiție de aproximativ 200 milioane de euro, și acum ne pregătim să deschidem o fabrică la Constanța. Mentalitatea familiei noastre este să muncim mult, să câștigăm, după care să ajutăm. Iar Dumnezeu ne ajută să câștigăm”.

De precizat că la eveniment, Luminiţa Gheorghiu, secretarul de stat, a dat citire mesajului transmis de ministrul Graţiela Gavrilescu.

La rândul său, IPS Teodosie a declarat: „Sunt bucuros să fiu astăzi în această atmosferă plină de prietenie. De când am poposit aici în Dobrogea, acum 17 ani, aveam niște rezerve față de comunitatea cea mai numeroasă, cea turco – tătară. În primele două luni mi-au fost spulberate toate emoțiile și am simțit căldura, sinceritatea, prietenia și dragostea membrilor acestei comunități turco – tătare. Dumneavoastră înnobilați acest ținut și îi dați un anumit sens de comunicare, de umanism, de înțelepciune. Am simțit atâta sinceritate, încât nici în cuvinte nu pot exprima recunoștința și prețuirea față de comunitatea turco – tătară. Dacă n-ați fi împreună cu noi, am fi mai săraci”.

Osman Koray Ertaș, Ambasadorul Turciei la București, a afirmat: “Este o deosebită plăcere să mă aflu astăzi alături de dumneavoastră. Astăzi avem plăcerea de a vedea împreună mult lăudatul model dobrogean de conviețuire. Pentru că în această Lună Sfântă de Ramazan, în jurul unei cine sfinte de iftar, atât de importante și prețioase pentru noi, ne-am adunat atât noi, membrii comunității turce, cât și prietenii noștri români. Sunt mai multe motive pentru care situația este în felul acesta. În primul rând relațiile dintre statele noastre care durează de secole, în al doilea rând politica tolerantă și incluzivă a statului român față de co-etnicii noștri și nu în ultimul rând faptul că toate relațiile noastre se bazează pe respect și sinceritate. Luna Ramazan este luna păcii, frăției, a iubitii între oameni și noi ne dorim ca toate sentimentele bune pe care le încercăm și le trăim în această lună sfântă să continue în tot restul anului, să fie o caracteristică a vieților noastre. Mulțumim reprezentanților statului român care se află astăzi alături de noi și, de asemenea, mulțumim gazdelor noastre, Asociația Oamenilor de Afaceri Turci Dobrogea, care a făcut posibilă organizarea acestei acţiuni”.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
musulmani borati
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218