REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Dublă lansare de carte la Facultatea de Litere a Universităţii Ovidius

Dublă lansare de carte la Facultatea de Litere a Universităţii Ovidius

Replica API 29 septembrie 2017 | 00:00 628

Liviu Franga

Facultatea de Litere a Universităţii „Ovidius” din Constanţa (UOC) a organizat, ieri, în colaborare cu Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, o dublă lansare de carte. Este vorba despre volumele de autor „Ianus” şi „Teatru scris”, ce poartă semnătura prof. univ. dr. Liviu Franga, reputat clasicist, decan al Facultăţii de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universităţii Bucureşti.

Cele două volume au fost prezentate de prof. univ. dr. Lacrămioara Berechet, prof. univ. dr. Marina Cap-Bun, prof. univ. dr. Angelo Mitchievici, conf. univ. dr. Alina Buzatu şi conf. univ. dr. Florentina Nicolae, prodecan al Facultăţii de Litere a UOC.

Lansarea celor două volume a fost urmată de un moment de lectură oferit de prof. univ. dr. Daniela Vitcu, decanul Facultăţii de Arte a UOC, şi de prof. univ. dr. Radu Niculescu de la aceeaşi facultate.

Dubla lansare de carte găzduită de Facultatea de Litere din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa se înscrie într-o manifestare ştiinţifică naţională intitulată Itinera Ovidiana, derulată pe parcursul a două zile. Astfel, miercuri, 27 septembrie, în Sala Umberto Eco a Facultăţii de Litere a UOC, a avut loc o conferinţă plenară susţinută de prof. univ. dr. Liviu Franga, urmată de un moment artistic de inspirație ovidiană oferit de studenţi latinişti ai Universității din București.

La eveniment au participat, alături de prof. univ. dr. Liviu Franga, prorectorul UOC, prof. univ. dr. Mihai Gîrţu, prof. univ. dr. Cristina Tamaş, decanul Facultăţii de Litere a UOC, conf. univ. dr. Florentina Nicolae, prodecan al aceleiaşi facultăţi, precum şi numeroase cadre didactice ovidiene, studenţi, masteranzi şi doctoranzi.

De menţionat este că în contextul acestui eveniment a fost comemorată memoria regretatului profesor universitar Ştefan Cucu, eminent ovidianist, plecat dintre noi la sfârşitul lunii august.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218