REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ducesa de York, Sarah Margaret Ferguson, va publica primul său roman de ficţiune istorică

Ducesa de York, Sarah Margaret Ferguson, va publica primul său roman de ficţiune istorică

Replica API 14 ianuarie 2021 | 00:00 1021

Sarah Margaret Ferguson, ducesă de York, a scris primul său roman de ficţiune istorică, care va fi publicat de editura specializată în romane de dragoste Mills & Boon, potrivit bbc.com, citat de Agerpres.

Sarah Margaret Ferguson

Intitulată ''Her Heart for a Compass'', cartea este inspirată din viaţa unei mătuşi îndepărtate, Lady Margaret Montagu Douglas Scott.

Ducesă de York a mai scris literatură pentru copii, nonficţiune despre regina Victoria şi un volum de memorii.

''Sunt mândră că pot aduce propriul brand de ficţiune istorică pe piaţa editorială'', a spus ducesa.

''Totul a început odată cu studierea istoricului familiei mele. Cercetând mai multe despre istoria familiei Montagu-Douglas Scott, am descoperit-o pentru prima dată pe Lady Margaret, care m-a fascinat întrucât avem un prenume în comun'', a adăugat ea.

''Deşi părinţii acesteia, ducele şi ducesa de Buccleuch, erau prieteni apropiaţi cu regina Victoria şi prinţul Albert, nu am reuşit să descopăr mai multe informaţii despre anii de tinereţe ai tizei mele şi aşa a apărut ideea care a dus la naşterea 'Her Heart for a Compass''', a mai spus ducesa de York.

Deşi povestea include şi persoane sau evenimente din viaţa reală, ducesa a precizat că şi-a lăsat ''imaginaţia să zboare''.

''Am o pasiune mai veche pentru cercetarea istorică şi pentru a spune poveşti cu protagoniste puternice în film şi televiziune'', a adăugat aceasta.

Foto: (c) www.harpercollins.com

Ducesei de York îi aparţine ideea filmului ''Young Victoria'' (2009), cu Emily Blunt, având la bază un scenariu semnat de Julian Fellowes.

A fost totodată producătoarea filmului, iar fiica ei, prinţesa Beatrice, a jucat un rol episodic. Ducesa a colaborat şi la realizarea unui documentar despre prinţesa Louise de Saxe-Gotha-Altenburg, mama prinţului Albert.

''Her Heart for a Compass'' a fost scrisă în colaborare cu una dintre cele mai cunoscute romanciere ale editurii Mills & Boon, Marguerite Kaye, care a semnat peste 50 de romane având drept fundal diferite perioade istorice.

Romanul ducesei este o saga care povesteşte evenimente de la curtea reginei Victoria şi de la case artistocratice din Scoţia şi Irlanda, ajungând până în mahalale din Londra şi agitaţia New Yorkului din anii 1870.

Potrivit prezentării făcute de editura Mills & Boon, romanul este ''călătoria fascinantă a unei femei, născută într-o familie aristocratică, care doreşte să spargă tiparele, să-şi urmeze inima şi să-şi descopere motivul de a trăi şi care, între timp, se îndrăgosteşte''

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367