REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Duel românesc în sferturile turneului de la Roma: Simona Halep - Alexandra Dulgheru!

Duel românesc în sferturile turneului de la Roma: Simona Halep - Alexandra Dulgheru!

Replica API 14 mai 2015 | 15:53 154

Constănţeanca şi-a adjudecat victoria în două seturi, scor 6-2, 6-1

Constănţeanca şi-a adjudecat victoria în două seturi, scor 6-2, 6-1

Avem două românce în sferturi la Roma! Constănţeanca Simona Halep şi Alexandra Dulgheru au ajuns în sferturi. Alexandra Dulgheru se va întâlni cu învingătoarea duleului dintre Simona Halep (locul 2 WTA) și Venus Williams (locul 16 WTA).

Simona Halep a întâlnit-o, astăzi, pe Venus Williams, într-un meci contând pentru optimile Turneului de la Roma. Jucătoarea noastră şi-a adjudecat victoria în două seturi, scor 6-2, 6-1. Meciul dintre Simona Halep, locul 2 WTA, şi americanca Venus Williams, locul 16 WTA, din optimile de finală ale turneului de categorie Pemier 5 de la Roma, a fost programat de organizatori, joi, în jurul orei 14.00.

Halep a început foarte bine meciul și a făcut break la 2-1 pentru Venus, dar americanca a egalat imediat. După aceea, românca a cîștigat patru game-uri consecutive și s-a impus fără emoții în primul set.

Al doilea set a fost controlat de la început de Halep. Românca noastră a condus cu 4-0 și s-a calificat în runda următoare.

Aceasta a fost prima victorie a Simonei în fața americancei, după ce aceasta a cîștigat precedentele trei întîlniri.

Alexandra Dulgheru, locul 71 WTA, s-a calificat în "sferturile" turneului de la Roma, după ce a trecut în două seturi de Ekaterina Makarova, locul 8 WTA, scor 6-4, 6-3.

Vezi aici desfășurarea liveTEXT a meciului

- 6-1: Game, set și meci! Halep face break-ul și cîștigă meciul.

- 5-1: Halep cîștigă din nou pe propriul serviciu și este la un game de cîștigarea meciului

- 4-1: Venus Williams reușește să întrerupă seria de opt game-uri consecutive reușite de româncă. Simona Halep a trimis un retur fantastic cu dreapta în diagonală pentru 30-15, urmat imediat de un ace al americancei. Venus începe să urce la fileu, însă în zadar. Simona Halep i-a răspuns bine și a obligat-o să trimită în fileu. Sportiva noastră a avut minge de 5-0, dar a comis trei erori neforțate și i-a permis americancei să-și facă serviciul.

- 4-0: Simona Halep servește bine, se apără exasperant pentru adversara sa și atacă necruțător. Venus a urcat la fileu pentru a încheia un punct, dar nu i-a fost suficient să-și adjudece game-ul. La 40-30 pentru ea, Simona Halep a comis o dublă greșeală, dar a urmat un un-doi minunat, pentru avantaj, iar românca nu a mai irosit ocazia și a făcut 4-0 în setul secund.

- 3-0: Numărul 2 mondial câștigă al șaptelea game consecutiv, după un break făcut cadou de Venus Williams. Americanca a început și a încheiat game-ul cu duble greșeli și a jucat alte două mingi cu al doilea serviciu, trimițând de fiecare dată afară în timpul punctului. Venus a reușit și două puncte în acest game, cu un backhand câștigător în lung de linie și grație unui serviciu bun trimis la ”T”.

2-0: Simona Halep zburdă pe teren și își domină copios adversara. Românca a servit bine, a profitat de erorile americancei și a mai câștigat un game la 0.

- 1-0: Venus Williams a început bine game-ul, cu un ace, dar Simona Halep a revenit și a condus cu 40-15. Românca nu a reușit însă să concretizeze cele două mingi de break, iar americanca a egalat și a împins game-ul la avantaj, unde sportiva noastră a închis punctul la prima ocazie ivită.

- ora 14:35 - Setul secund începe tot cu Venus Williams la serviciu.

Setul 1:

------------------------

- 6-2: Românca servește excelent și câștigă primul set, după un game în care a reușit doi ași! Doar 27 de minute a durat actul inaugural, adjudecat de Simona Halep în principal grație numeroaselor erori comise de Venus Williams. Sportiva noastră a încercat să lungească punctele, pentru a-și obosi adversara, și a reușit și câteva lovituri câștigătoare frumoase.

- 5-2: Americanca greșește mult la serviciu și comite două duble greșeli, permițându-i româncei să mai facă un break, la 15. Simona Halep va servi pentru a-și adjudecat primul set.

- 4-2: Venus Williams încearcă re-break-ul și forțează cu reverul, dar comite greșeli neforțate de care Simona Halep profită și se desprinde în setul inaugural.

3-2: Simona Halep face un nou break, după un game încheiat cu o dublă greșeală a americancei. Românca începe să-și intre în mână și a trimis mai multe lovituri câștigătoare, inclusiv un rever superb în lung de linie, pe care Venus nu a putut decât să-l admire.

- 2-2: Scenariul game-ului precedent se repetă, de data asta cu Venus Williams beneficiară a break-ului, la 15. Simona Halep a servit modest și a făcut inclusiv o dublă greșeală, în vreme ce americanca a returnat foarte bine.

- 2-1: Simona Halep reușește primul break al meciului, la 15, și trece la conducerea setului. Venus Williams nu a reușit să mențină nivelul serviciului arătat în primul game, a jucat mai mult cu al doilea și a avut probleme serioase, comițând inclusiv o dublă greșeală.

- 1-1: Răspuns de mare campioană al româncei, care servește la fel de bine, reușește un ace și câștigă, la rândul ei, un game alb. Sportiva noastră încearcă să-și plimbe adversara pe linia de fund, dintr-un colț în celălalt al terenului.

- 0-1: Venus Williams începe bine meciul și face un game alb, grație serviciului excelent. Americanca a reușit două puncte direct cu serviciul și a încheiat foarte rapid și restul punctelor.

- ora 14:04 - Începe meciul Simona Halep - Venus Williams, cu americanca de pe locul 16 WTA la serviciu.

- ora 13:57 - Simona Halep a câștigat tragerea la sorți și a ales să primească prima. Urmează câteva minute de încălzire, după care va începe partida.

- ora 13:54 - Cele două jucătoare își fac apariția pe teren, Simona Halep fiind aclamată de fanii din tribune.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367