REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

DUHOAREA din POARTA 6 NU AJUNGE până la NASUL lui Făgădău!

DUHOAREA din POARTA 6 NU AJUNGE până la NASUL lui Făgădău!

Replica API 1 septembrie 2020 | 00:52 3199

Locuitorii din Poarta 6, şi mai nou, din toată zona Gării şi până la Salvare - Şcoala 8 - Inel II, au sesizat un miros greu și înecăcios care ar proveni din portul maritim și din cauza căruia aerul devine irespirabil. Din această cauză cei de aici sunt nevoiți să țină geamurile închise chiar dacă temperaturile ating și 35 de grade Celsius. Explicația pentru aerul viciat nu se știe încă, însă organele abilitate vor efectua un control pentru a vedea cauza mirosului pestilențial. Asta, în condiţiile în care, de dată recentă, locuitorii zonei s-au mai confruntat cu o situaţie similară.

Locuitorii din Poarta 6 se confruntă cu o situaţie incredibilă, fiind vorba de mirosul greu care a învăluit cartierul în cauză. Oamenii sunt nevoiți să stea cu geamurile închise pentru a nu intra mirosul, cu toate că temperaturile de afară sunt caniculare.

”Am doi copii mici și mi-e frică să îi las afară la joacă din cauza mirosului. Pare că vine din port, așa că nu se știe ce poate fi, poate e ulei ars sau combustibil sau cine știe ce pesticid. Dacă se intoxică copiii? Sper să vină cineva să facă un control să vadă sursa mirosului și să rezolve situația.” a declarat o mamă îngrijorată pentru ziarul Replica.

Au fost foarte multe sesizări din cauza mirosului

Contactați de către ziarul Replica pentru a aflat mai multe amănunte dar și cum se poate rezolva această problemă, reprezentanții Gărzii de Mediu au declarat că a fost trimisă o echipă pentru a remedia această problemă și a observa și cauza acestui miros de nesuportat.

Menţionăm că şi locuitorii din zonele Gării, Salvare, Şcoala 8, Cora Brătianu şi Inel II au precizat că simt mirosul.

Garda de Mediu a făcut verificări şi săptămâna trecută

Amintim că un alt val de duhoare a fost înregistrat săptămâna trecută. Astfel, la acea dată, în urma numeroaselor sesizări referitoare la mirosul pestilențial din municipiul Constanta, mai exact în cartierele Km 4 -5 și Poarta 6, Comisariatul Județean Constanța al Gărzii Naționale de Mediu a demarat verificări, în regim de urgență, în perimetrul ce face obiectul reclamațiilor. Urmare a acestor controale a fost depistată sursa de disconfort și impuse măsuri de remediere imediată a neconformităților. Şi, iată că, la scurt timp... a venit şi valul doi.

Virgil STOIAN, Liliana IONIŢĂ

Citeşte şi: PUTE ÎNGROZITOR în cartierele KM 4 -5 și Poarta 6

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De treburi de genul asta se ocupa Garda de mexiu, nu primarul. Si Stroe Felix trebuie sa se ocupe dar pe umflatul asta nu -l vedeti slugilor. Nu va da voie spagarul de Tiberius Nemitus
1
0
Votati-l pe fagabau,ca-l doare-n cot de voi,va ia banii pe impozit si reabiliteaza Henry Coanda.
0
0
in Constanta nu exista DNA , DIICOT, procuratura , judecatorie nimic . Exista doar politie locala pentru a amenda prostimea in rest lapte si miere . Legea e oarba pentru toti cei din primarie. Degeaba ne spunem noi problemele pe internet daca institutiile anticoruptie DORM
3
0
ce aveti, mirosul vine de la statia de epurare a lui Stroe de la RAJA care investeste la Onesti nu in judetul nostru. Dar vrea sa fie presedinte de cansiliu judetran. sau uitati ca avem cea mai scumpa apa de ploaie din tara marca Stroe Felix the cat
7
0
Intr-adevar, miroase de cateva zile a ars. A plastic ars sau ceva asemanator. Locuiesc in Poarta 6 de altfel. Mirosul de canalizare pare ca a disparut dupa ce garda de mediu si-a facut treaba in urma presiunilor din partea populatiei. Se arde clar ceva intentionat. Mai ales ca mirosul de ars apare intre ora 23 si 4-5 dimineata. Noaptea ca hotii, ca asa se poarta
7
0
Comanescu e blat'meu
1
0
Un miros greu se constata zinic pe str Celulozi inainte si dupa ce faci dreapta pe A Vlaicu in zona magazinului Dobrogea!
4
0
Locuiesc in p6 mirosul vine de la canalizare si sunt anumite ore cand se intampla,Cred ca anumite procese tehnologice de la statiile responsabile cu canalizarea
4
0
cu alte cuvinte hai sa fim inputiti sa cistigam ceva in sondaje.proasta strategie dnl e Comanescu pt al dvs cacacandidat de servici.va pierde si voi riiide cu lacrimi.
5
2
Si in centrul orasului miroase ingrozitor cred ca e de la canalizarea orasului ----_autoritatile orasului dorm la 35 grade simai vor sa-i votam
5
0
se ard gunoie aduse din import dar afacerea e prea mare ca sa vada cineva, la fel e si langa medgidia!!!
8
1
frog adau castiga alegerile. il voteaza parazitii de la coanda . ce cartier frumos !
5
0
inutilii de lka mediu, vor rezolva, stati linistiti, intai sa anunte poluatorul si apoi
7
0
Saptamana trecuta toate masinile erau pline de un praf lipicios in zona FAR.
8
1
Toata tara este prinsa in ghearele coruptiei. Aproape ca nu mai este nimic de facut. Trebuie amputat membrul cuprins de cangrena. Poate avem noroc si ne creste altul ca la reptilieni. Desi suntem furati de 30 de ani, mai sunt unii care se uita la ceva pomana inainte sa voteze hotul electoral. O tara de hoti, curve si batante! Sictir!
19
2
E cacatul de la statia de epurare, ratati jurnaliatori.
13
5

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102