REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

„Dumbo“, versiunea live-action a clasicului film Disney, pe primul loc în box-office-ul nord-american

„Dumbo“, versiunea live-action a clasicului film Disney, pe primul loc în box-office-ul nord-american

Replica API 2 aprilie 2019 | 00:00 377

Noua versiune cu personaje în carne şi oase a clasicului Disney "Dumbo" s-a instalat pe prima poziţie a box-office-ului nord-american în primul său week-end de prezenţă în cinematografe, fără a obţine însă încasările aşteptate, potrivit cifrelor provizorii publicate duminică de către compania de specialitate Exhibitor Relations şi citate de AFP.

"Dumbo", în regia lui Tim Burton - aflat la a doua sa colaborare cu Disney după "Alice in Wonderland" - mizează din nou pe povestea acestui elefant neobişnuit, de data aceasta recreat digital, ale cărui urechi supradimensionate îl fac ţinta batjocurii în spectacolele de bâlci.

Acest remake al filmului animat cu acelaşi nume din 1941, bazat pe celebra carte a scriitorilor Helen Aberson şi Harold Pearl, a obţinut 45 de milioane de dolari de vineri până duminică în Statele Unite şi Canada - mai puţin decât sperau însă analiştii, care mizau pe cel puţin 50 de milioane, potrivit revistei de specialitate Variety, dat fiind costul său de producţie de 170 de milioane de dolari şi o distribuţie de vedete din care fac parte nume precum Colin Farrell, Michael Keaton şi Eva Green.

Pe locul al doilea coboară filmul horror "Us", aflat la al doilea weekend de prezenţă pe ecrane, cu încasări de 33,6 milioane de dolari. Cu o acţiune plasată în peisajul emblematic al plajei din Carolina de Nord, pelicula, produsă de Monkeypaw Productions, îi are ca protagonişti pe Lupita Nyong'o, laureată a premiului Oscar, în rolul lui Adelaide Wilson, o femeie care se întoarce în casa de la mare unde şi-a petrecut copilăria, împreună cu soţul ei, Gabe (Winston Duke), şi cu cei doi copii ai lor, pentru vacanţa de vară. Frământată de o traumă din copilărie, adusă acum la suprafaţă şi agravată de o serie de coincidenţe bizare, Adelaide devine tot mai sigură că ceva cumplit urmează să i se întâmple familiei ei. Când se înserează, membrii familiei Wilson observă patru siluete care se ţin de mână şi refuză să plece de pe aleea de la intrare. Terifiaţi, aceştia descoperă că cele patru siluete sunt, de fapt, dubluri ale lor - "doppelgängers" - care au venit la ei cu un scop precis.

Cu încasări de 128, 2 milioane de dolari în două săptămâni, acest thriller se anunţă un nou succes pentru regizorul Jordan Peele, al cărui prim film de groază, "Get Out", i-a adus în 2018 un Oscar pentru cel mai bun scenariu original.

Poziţia a treia a podiumului este ocupată de "Captain Marvel", primul film din universul Marvel consacrat unei supereroine, cu încasări de 20,5 milioane în acest weekend şi un total 353,8 milioane în patru săptămâni de proiecţii pe ecrane.

Filmul, în regia Annei Boden şi a lui Ryan Fleck, o are în rolul principal pe Brie Larson, actriţă care a obţinut premiul Oscar în 2016 pentru interpretarea din ''Room''. Personajul său, Carol Danvers, alias Captain Marvel, este o femeie-pilot de elită, a cărei aeronavă intră în coliziune cu o navă extraterestră. În urma acestui incident, protagonista capătă puteri supranaturale.

Locul al patrulea este ocupat la mare distanţă de pelicula "Five Feet Apart" - cu 6,3 milioane de dolari în acest weekend - care spune povestea de dragoste dintre doi adolescenţi, Stella (Haley Lu Richardson) şi Will (Cole Sprouse), ambii suferind de fibroză chistică.

Pe locul al cincilea regăsim drama "Unplanned", cu 6,1 milioane de dolari în prima sa săptămână de proiecţii. În regia lui Chuck Konzelman şi Cary Solomon, acest film realizat de Pure Fix şi bazat pe fapte reale, o are în centru pe Abby Johnson, directoarea unei clinici de avorturi care s-a implicat în peste 22.000 de intervenţii de acest tip.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102