REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Duminica Floriilor, sărbătorită la Constanţa de 5.000 de credincioşi catolici

Duminica Floriilor, sărbătorită la Constanţa de 5.000 de credincioşi catolici

Replica API 30 martie 2015 | 00:13 118

Săptămâna sfântă

Săptămâna sfântă

Ieronim Iacob

Creştinii catolici au sărbători, pe 29 martie, Duminica Floriilor. Mii de catolici constănţeni au participat, duminică, la procesiunea de Florii oficiată la Biserica „Sfântul Anton de Padova” din Constanţa de Monseniorul Ieronim Iacob. Acest eveniment deschide Săptămâna sfântă, ce precede marea Sărbătoare a Învierii Domnului, Paştele. „Cu această sărbătoare începe celebrarea misterului pascal, adică al morţii, şeluierii Domnului. Săptămâna sfântă debutează cu ceremonia intrării Mântuitorului în Ierusalim, primit cu entuziasm, cu urare de mulţime. Aceiaşi oameni, aceleaşi voci, peste câteva zile aveau să strige “Răstigneşte-L, nu-L vrem pe acesta!“. Găsim aici misterul omului, misterul păcatului. Este tradiţională procesiunea care se face de Florii. În marile oraşe, acolo unde e posibil, procesiunea are loc pe străzi. Noi am săvârşit-o în biserică, date fiind condţiile peninsulei. Participarea a fost bună, mai mult ca altă dată. Oamenii au ţinut să vină la biserică, foarte mulţi dintre ei, în aceste zile, începând de duminică şi toată săptămâna, se spovedesc“, ne-a declarat Monseniorul Ieronim Iacob. Constanţa are circa 1.500 de familii de catolici şi aproximativ 5.000 de credincioşi. „Există şi o comunitate de străini africani, care este destul de activă, avem şi o comunitate de libanezi care, în zilele de sărbătoare, au liturghia lor, vine un preot libanez de la Bucureşti şi celebrează o liturghie în stil oriental“, a mai specificat Ieronim Iacob.

Monseniorul a dorit să transmită, cu această ocazie, tuturor catolicilor „să se apropie mai mult de Domnul. E încă o ocazie pentru a-L redescoperi pe Dumnezeu, pe cel care este infinit în bunătate, să se lase învăluiţi în dragostea lui Dumnezeu, iar acest lucru se face prin curăţarea sufletului, prin taina spovedaniei. Le transmit tuturor catolicilor sărbători fericite, un Paşte binecuvântat cu multe haruri şi pace“, a conchis Monseniorul.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614