REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Dumitraşcu, în război cu primăria pe seama liberului acces la informaţie!

Dumitraşcu, în război cu primăria pe seama liberului acces la informaţie!

Replica API 2 martie 2016 | 00:00 527

Un cetăţean al oraşului Năvodari este în război cu primăria. De curând, Costel Aurelian Dumitraşcu a făcut o solicitare la Primâria Năvodari pe baza legii 544/2001, privind liberul acces la informaţie şi potrivit lui, nu a primit nici un răspuns din partea primăriei. În replică, administraţia locală a postat pe site-ul primăriei două documente prin care atestă raspunsul lor. Mai mult, îl acuză pe bărbat de minciună. „Domnul DUMITRAŞCU COSTEL AURELIAN MINTE atunci când spune ca nu a primit nici un răspuns referitor la cererea lui de a i se elibera copii ale hotărârilor Consiliului Local care nu sunt pe site”, se arată pe site-ul primăriei Năvodari. La vederea acestora, bărbatul susţine că administraţia locală minte şi că nu cunoaşte legislaţia.

„Nu domnilor, Primăria Năvodari minte în răspunsul pe care mi l-a trimis, pentru că în măsura în care hotărarile cuprind date cu caracter personal, autoritatea nu este exonerată de obligația eliberării actului, aceasta putând să-și respecte obligația de protecție a datelor cu caracter personal prin simpla camuflare/mascare a acestora. Exact ceea ce ați făcut cu informarea asta pe site-ul primăriei, trebuia să faceți și cu hotărârile, să mascați datele cu caracter sensibil. Primăria Năvodari nu a ratat nici această ocazie să se facă de râs, dovedind încă o data că aleșii noștri locali nu cunosc Legea administrației publice locale!” a scris bărbatul pe pagina sa de Facebook.

Contactat de cotidianul Replica, năvodăreanul a afirmat că cererea a fost înaintată primăriei în luna aprilie 2015. „În loc să îmi elibereze hotărârile de consiliu pe care sunt obligați prin lege să le facă publice ei mi-au raspuns că nu au voie să facă asta deoarece, în acele hotărâri sunt date cu caracter personal. Eu peste tot unde am vorbit de această cerere, am spus că nu mi-au eliberat hotărârile, nu ca nu mi-au raspuns la cerere. Iar abia acum, după un an de zile, s-au gândit și ei să mă atace cu ceva și au postat mare pe primaria-navodari.ro că "DUMITRASCU COSTEL AURELIAN MINTE". Pai, cu ce am mintit atunci?”, a declarat năvodăreanul.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo Dumitrascule! Arde i pe fraieri! Uite ce venin au la gura ca raman fara combinatii. Arde i pe fraieri din toate pozitiile. La cate comentarii lasa inseamna ca ii deranjezi. Daca erai vreun fraier cum spun ei nici nu te bagau in seama. Nu uita vorba aia mare a lui Basescu: "Adriane nici nu stii cat de mic incepi sa fii". Asa incep ei sa fie, miciii mici de tot.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614