REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Dumitru Caragheorghe, USR-PLUS: CIOLOŞ ar fi GESTIONAT mai BINE fenomenul COVID. Video

Dumitru Caragheorghe, USR-PLUS: CIOLOŞ ar fi GESTIONAT mai BINE fenomenul COVID. Video

Replica API 12 noiembrie 2020 | 00:04 3919

Dumitru Caragheorghe, candidat din partea Alianţei USR PLUS pentru alegerile parlamentare, figurează pe loc foarte probabil eligibil pentru Camera Deputaţilor. Experienţa profesională îl recomandă pentru această poziţie şi spune că, dacă va primi votul de încredere din partea constănţenilor, va lupta pentru drepturile acestora. Fost manager general al unei mari companii, Caragheorghe nu se află la prima experienţă de acest gen, trecând prin febra emoţiilor la europarlamentare, prezidenţiale şi locale. Despre proiectele sale, dar şi cele ale alianţei USR-PLUS, Dumitru Caragheorghe ne-a detaliat în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica de Constanţa.

Dumitru Caragheorghe ocupă poziţia a 3-a pe lista alianței USR-PLUS, o poziție eligibilă din perspectiva sondajelor din acest moment, spune el. Dar cine este Dumitru Caragheorghe şi ce îl recomandă pentru această funcţie? „Din perspectivă profesională sunt economist de profesie, profesez de 17 ani în domeniul economic. De aproape 9 ani, sunt director general al unei companii în care activez de 15 ani. Îmi pun în valoare abilitățile de management încă din perioada studenției. Din postură politică, am avut o implicare civică. Implicarea civică pornește chiar înainte de a mă activa profesional în viața de zi cu zi. Am fost membru, secretar general al Organizației Oceanic, chiar de aici din localitate, în anii 2000-2002. În primăvara anului 2016, am înființat, împreună cu Stelian Ion, Asociația Verde Urban, fondată din nemulțumirile noastre cu ceea ce se întâmplă cu masacrul spațiilor verzi din oraș și de urbanismul haotic. Am fost membru fondator, în septembrie 2016, al filialei județene USR Constanța”, a declarat Dumitru Caragheorghe.

Care a fost parcursul formaţiunii politice, în cei patru ani, în opinia lui Caragheorghe? Destul de bun, spune el, dezvoltându-se mult, cu... muniţia PSD. „Este un parcurs peste așteptările noastre. Nu aș spune că am performat noi foarte mult cât ne-au pus pe masă, instrumentele de a ne promova în toți acești 4 ani de zile, și nu atât PSD-ul, care ne-a oferit muniție fără ca noi să cerem, să ne dezvoltăm mai puternic politic și pentru a capitaliza mai mult politic din această perspectivă”, este de părere constănţeanul.

Proiectele USR-PLUS şi ale lui Caragheorghe

Programul de guvernare națională al USR- PLUS are aproximativ 230 de pagini, este elaborat şi dezvoltat, sintetizat în diverse prezentări. „Cuprinde aspecte care trec prin tot registrul domeniilor care pot fi luate în considerare în acest moment. Acestea se pot translata foarte bine la nivel județean. Aș spune că sunt câteva politici care se îmbină cu politicile noastre pe care le-am avut, atât la propunerile de municipiu, cât şi pentru propunerile de guvernare județeană. Spre exemplu, în partea de protecție a mediului, de dezvoltare a protecției mediului. Avem împădurirea României. Ne-am propus ca, până în 2024, la nivel național, să avem peste 40% din suprafață împădurită. Împădurirea județului Constanța este de 3-4%. Nu e greu de observat că suntem în acestă pustă dobrogeană aridă, am avut foarte mult de suferit de pe urma caniculei. Dacă am fi avut perdele forestiere, suplimentar față de sistemele de irigații și perdele forestiere ar fi avut un rol important, care ar fi redus cumva aceste efecte ale acestor calamități. Acesta este un proiect prioritar pentru județul Constanța pe care eu îl văd foarte implementabil în Constanța. Este și în programele noastre de guvernare cât și în cele locale”, a explicat candidatul USR-PLUS.

Guvernul a arătat stângăcii...

Dumitru Caragheorghe a comentat şi noile măsuri luate de Guvern, despre care spune că s-ar fi putut găsi alte soluţii pentru a nu închide pieţele. „Guvernul acționează în contratimp, ia de multe ori măsuri în momentul în care este aspru criticat. Asta s-a întâmplat deunăzi cu piețele. Existau și alte soluții, se puteau organiza alte spații, în interior, cu diverse resurse puse la dispoziție de administrațiile locale, astfel încât aceste proceduri de siguranță să asigure protecția sănătății oamenilor. A arătat stângăcii și îl criticăm atunci când este de criticat și nu găsim soluțiile cele mai bune prin dialog comun”, a specificat politicianul precizând, totodată, că este de acord cu ipoteza potrivit căreia e posibil, după alegeri, să intrăm în lockdown. „Mă gândesc de o lună la ipoteza asta, perioada sărbătorilor este oricum o perioadă în care econonomia oricum nu mai rulează la capacitate maximă. În contextul în care criza epidemiologică, măsurile stabilite nu vor duce la o descreștere a numărului de cazuri și de decese și eu sunt convins că se va ajunge la o măsură de genul lockdown între 20 decembrie și 5 ianuarie”.

Caragheorghe: Premierul Cioloş ar fi gestionat mai bine fenomenul COVID

Întrebat dacă Dacian Cioloş ar fi gestionat mai bine criza Covid, faţă de Ludovic Orban, acesta a declarat: „Premierul Cioloș, cu echipa pe care a strâns-o în jurul lui, a performat, a avut mult mai multe proiecte bune pentru România, proiecte care încă se derulează. Cred că premierul Cioloş de la acel moment, împreună cu echipa şi experienţa acumulată i-ar fi făcut să fie o echipă, alături de US- PLUS, care să gestioneze mult mai bine acest fenomen”.

Candidatul USR-LUS pentru Camera Deputaţilor îşi doreşte să obţină un rezultat bun la alegeri, astfel încât să ajungă în Parlament. Potrivit lui Caragheorghe, dacă USR va câştiga alegerile, propunerea alianţei pentru funcţia de premier este Dacian Cioloş. „În acest moment, domnul Cioloș este o propunere în cazul în care noi vom fi partidul care vom acumula cât mai multe mandate în alegerile din data de 6 decembrie, pentru funcţia de prim-ministru”, a punctat Caragheorghe. „Eu văd alianța USR-PLUS câştigătoarea alegerilor la Constanța, sper ca și partenerii noștri din PNL să obțină și ei un rezultat bun pentru că avem nevoie de ei în viitoarea guvernare locală” a continuat politicianul.

Dumitru Caragheorghe a vorbit şi despre debutul său în Consiliul Local, impresiile după primele şedinţe, dar a transmis şi un mesaj constănţenilor... toate acestea, puteţi urmări în materialul VIDEO de mai jos:

Video:

Cod unic de identificare USR: 11200021

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920