REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Dumitru Costea, fondatorul Concord, promovează valoarea României, în Italia

Dumitru Costea, fondatorul Concord, promovează valoarea României, în Italia

Replica API 14 noiembrie 2012 | 00:00 2004

Vrea să îndrepte imaginea şifonată a ţării noastre

Vrea să îndrepte imaginea şifonată a ţării noastre

Fundaţia Cultural Ştiinţifică Concord, prin intermediul fondatorului acesteia, Dumitru Costea, s-a hotărât să distrugă eticheta pusă României, de către ţările străine, încercând să scoată în evidenţă adevărata valoare a ţării noastre, să o promoveze şi să înlăture pentru totdeauna tuşul rânced al ştampilei ce ni s-a pus în frunte, prin faptele unor persoane de moravuri urâte, puse deasupra comorilor ce le "ascund" plaiurile mioritice. Ca atare, partener în proiectul "Împreună pentru a ne cunoaşte mai bine la Ziua Naţională a României, 1 - 2 decembrie 2012", Dumitru Costea va păşi pe meleagurile Italiei pentru a pune sub lupă tradiţiile româneşti, obiceiurile, implicit, valoarea noastră, a românilor, dar şi oferta educaţională a Fundaţiei Cultural Ştiinţifice Concord.

Pe data de 1 decembrie se sărbătoreşte Ziua Naţională a României, zi de suflet pentru românii de pretutindeni, fie prezenţi în ţara amamă, fie peste hotare. Spectacolul de mari proporţii va avea loc la Roma, unde fondatorul Fundaţiei Cultural Ştiinţifice Concord va fi prezent, având rolul de mesager al dreptăţii, de a scoate la lumină partea valoroasă a ţării noastre, lucru pe care, după cum ne-a spus chiar el, îl face cu deosebită mândrie. În plus, participarea este deschisă oricărui doritor, ce are de arătat lumii întregi câte ceva. "În perioada 1 - 2 decembrie va avea loc la Roma, se va desfăşura mai bine zis, un spectacol grandios, dedicat Zilei Naţionale a României, iar pe 2 decembrie va avea loc un Târg Expoziţional "România - Italia", unde pot veni absolut toţi doritorii din România, care au ceva de prezentat, bineînţeles: produse alimentare, turism, hoteluri, construcţii, şi aşa mai departe", a declarat, pentru "Replica", Dumitru Costea, fondatorul Fundaţiei Cultural Ştiinţifice Concord. În sinteză, este vorba de posibilitatea de promovare a mediului de afaceri din România. În ceea ce priveşte Târgul Expoziţional, se vor amenaja standuri pentru fiecare în parte, unde firmele respective îşi vor putea prezenta produsele, ofertele, ceea ce este cel mai reprezentativ. "Nu trebuie să uităm că în Italia sunt foarte mulţi români, după cum spunea preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia, Eugen Terteleac, sunt în jur de 1.800.000 de români. Atunci, deja există foarte multe magazine cu produse româneşti , bani, care până la urmă, se întorc în România, contribuind, astfel, la PIB-ul României, la creşterea bugetului", a mai adăugat Costea. Cum liceele şi facultăţile Concord şi-au dovedit calitatea ofertei educaţionale, ridicată la standarde europene, atât în Constanţa, cât şi în alte părţi ale ţării, este timpul ca şi românii din Italia să cunoască acest lucru. "Fundaţia noastră, în acest proiect, este partener, în organizarea acestor evenimente, şi anume Ziua Naţională a României, respectiv Târgul Expoziţional de la Roma, în care, dorim să promovăm oferta noastră educaţională, pentru că, după cum am mai spus, sunt foarte mulţi români acolo, şi vrem să le oferim posibilitatea de a veni să-şi continue studiile, valabil pentru anul viitor, desigur. Măcar să ia cunoştinţă de ceea ce le oferim noi. Este vorba de învăţământul preuniversitar, cu cele două specializări ale noastre, Ştiinţe ale naturii şi Tehnician în turism. Ei pot veni în ţară să-şi susţină testele, să participe la sesiunea de evaluări", a completat fondatorul Fundaţiei Cultural Ştiinţifice Concord.

"Încercăm să contribuim prin aceste acţiuni la îmbunătăţirea şi promovarea imaginii reale a României"

Revenind la imaginea României, creionată eronat peste hotare, Dumitru Costea doreşte să contribuie la îndreptarea situaţiei, hotărând să facă primul pas în acest sens. "Vrem să promovăm adevărata imagine a României, care, în momentul de faţă, este destul de şifonată. Încercăm să contribuim prin aceste acţiuni la îmbunătăţirea şi promovarea imaginii reale a României. După mine, poporul român este unul muncitor, alcătuit din oameni sinceri, cinstiţi, care muncesc în ţara asta. Avem valori, alt gen de valori faţă de cele promovate de occident", ne spune, hotărât, Costea. Mai mult decât atât, atragerea de investitori italieni, în România, este de bun augur, lucru ce se va lua, bineînţeles, în calcul. "Vizita delegaţiei noastre are loc în perioada 29 noiembrie - 3 decembrie şi acolo sperăm să avem şi alte întâlniri, cu oameni de afaceri din Italia. De ce nu, să vină să investească la noi, pe sectorul turistic, pe segmentul turismului balnear, suntem direct interesaţi întrucât avem şi noi o astfel de investiţie, pe viitor.", a confirmat fondatorul Fundaţiei Cultural Ştiinţifice Concord. Cum evenimentul de faţă este unul de mare amploare, nume de marcă vor lua parte. "Va participa primarul Romei, ambasadorul României la Roma, dar şi-au mai anunţat participarea câţiva membri ai Guvernului, aşteptăm confirmările. De asemenea, vor participa artişti de renume, cântăreţi de muzică populară, uşoară, personalităţi din România", mai spune Dumitru Costea. În cadrul evenimentului, Târgul România - Italia reprezintă un proiect de mare anvergură având în vedere proiecţia de viitor, venind să promoveze afacerile româneşti în Italia, promovarea programelor statului român care vizează legături economice cu Italia şi diaspora românească din Italia, sprijinirea întreprinzătorilor români din Italia din mai multe domenii: comerţ, producţie, servicii, prin consolidarea de colaborări cu mediul de afaceri din România.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dami si mie nr telefonul tau
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369