REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Dumitru Radu a plecat de la şefia Gărzii de Coastă să nu fie dat afară după ancheta Corpului de Control al MAI

Dumitru Radu a plecat de la şefia Gărzii de Coastă să nu fie dat afară după ancheta Corpului de Control al MAI

Replica API 20 iulie 2012 | 00:00 1098

Exclusivitate

Exclusivitate

"Replica" a aflat motivele personale care au stat la baza deciziei comisarului şef Dumitru Radu de a demisiona de la şefia Gărzii de Coastă, după doar 6 luni de mandate: poliţistul urma să fie, oricum, dat afară de către superiorii săi, în urma neregulilor sesizate de către Corpul de Control al MAI. Acţiunea Corpului de Control al MAI ne-a fost confirmată, iniţial, de către oficialii Poliţiei Române de Frontieră, care ne-au trimis pentru date suplimentare la minister. Ieri, Ministerul Administraţiei şi Internelor a confirmat, în exclusivitate pentru "Replica", faptul că "în perioada 29.05- 08.06.2012, ofiţeri din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră au efectuat un control tematic (la Garda de Coastă- n.red.), perioada evaluată fiind 01.01 - 28.05.2012". Altfel spus, a fost verificată strict perioada în care s-a aflat la conducere Dumitru Radu, acuzat de mai mulţi subalterni de un comportament dictatorial.

"Controlul a urmărit analizarea, evaluarea, îndrumarea şi sprijinirea activităţilor desfăşurate de către conducerea Gărzii de Coastă, verificarea standardelor specificate prin strategii, programe/planuri strategice, identificarea neregulilor şi soluţionarea problemelor cu care se confruntă echipa managerială, precum şi stabilirea măsurilor optime pentru prevenirea unor deficienţe şi disfuncţii. În urma activităţii de control au fost dispuse mai multe măsuri, între care şi cercetarea disciplinară a directorului Gărzii de Coastă, comisarul-şef de poliţie Dumitru Radu", se mai arată în răspunsul trimis de MAI, sub semnătura comisarului şef Ion Aurel, redacţiei "Replica". Oficialii MAI nu au putut confirma faptul că pe numele lui Dumitru Radu ar fi fost întocmite mai multe dosare penale, după cum susţin surse din cadrul Gărzii de Coastă, potrivit cărora în anchetă ar fi vizat şi fostul şef al Poliţiei Române de Frontieră, chestorul principal Nelu Pop, căruia i se datorează ascensiunea profesională fulminantă a lui Radu. Deocamdată, se ştie în mod cert că Dumitru Radu este, după cum arată MAI, cercetat disciplinar, acesta fiind şi motivul pentru care acesta a decis să-şi dea demisia: "Precizăm că, înainte de a se finaliza cercetarea prealabilă, comisarul-şef Dumitru Radu a solicitat, prin raport personal, schimbarea din funcţia de director al Gărzii de Coastă din cadrul I.G.P.F., fiind eliberat din funcţie începând cu data de 5 iulie 2012, prin Ordin la Ministrului Administraţiei şi Internelor. Raportul privind cercetarea prealabilă a ofiţerului în cauză a fost prezentat conducerii M.A.I., care a dispus măsuri disciplinare în conformitate cu prevederile art.36 din O.m.a.i. nr.400/2004 privind regimul disciplinar al personalului M.A.I.", se mai arată în informarea trimisă pe adresa redacţiei. Reamintim că Dumitru Radu a demisionat de la şefia Gărzii de Coastă după ce a stat în Bucureşti mai bine de o săptămână, unde şi-a negociat, probabil, viitorul profesional. La câteva zile după anunţul plecării sale, şi-a dat demisia şi adjunctul său, comisarul şef Marin Dincă, bănuim că din motive ştiute, de asemenea, tot de către cei de la Corpul de Control al MAI.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mare adevar. Radu e miezul din covrig. Se crede tatal zmeilor.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218