REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Dunca, preşedintele ANPC: Hotelul Aida din Saturn, declasificat

Dunca, preşedintele ANPC: Hotelul Aida din Saturn, declasificat

Replica API 18 august 2015 | 15:03 240

Un alt hotel din sudul litoralului a fost declasificat în plin sezonb estival. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a demarat marţi, 18 august a.c., un nou control comun cu Autoritatea Națională pentru Turism (ANT), în staţiunea Saturn, acolo unde au fost verificate hoteluri Tosca şi Aida. "Din care unul a fost declasificat (Aida)", anunţă Marius Alexandru Dunca, preşedintele ANPC, pe reţeaua de socializare Facebook. Inspectorii au aplicat amenzi în valoare de 50.000 lei şi au impus deţinătorilor de hoteluri măsura de remediere a deficienţelor, atât în unităţile de cazare, cât şi în bucătării. Precizăm că hotelul Aida s-a ales cu amendă şi la începutul lunii august, tot pentru condiţii improprii de cazare.

Controale şi percheziţii în Eforie

O acţiune de control a avut loc şi vineri, 14 august, în staţiunea Eforie. Oamenii legii au aplicat sancţiuni contravenţionale şi au ridicat mai multe kilograme de produse din carne şi carne, care erau expirate sau depozitate în mod necorespunzător. De asemenea, poliţiştii S.I.C.E. au întocmit dosare penale pentru evaziune fiscală. De exemplu, la un complex hotelier din Eforie Sud, fiind vorba despre Vila Petra, administratorul, în vârstă de 63 de ani, nu a înregistrat în evidenţele contabile sumele de bani încasate de la turişiti în perioada 4.06 - 13.08.20015, cu o valoare de peste 70.000 lei. Acelaşi complex comercial a subînchiriat diferite spaţii comerciale, încasând suma de 21.500 de euro, pe care nu a declarat-o la organul fiscal teritorial. În cauză, poliţiştii de la Economic continuă cercetările. De asemenea, tot în urma controalelor, sunt cercetaţi penal şi SC Ozal SRL şi SC Ozalp SRL, administrate de Hagimutat Ejder. În plus, au fost aplicate amenzi totale de peste 400 de mii de lei, iar peste 200 de kilograme de carne au fost confiscate. Nereguli pe bandă rulantă au fost găsite şi la complexul turistic Comorova din staţiunea Neptun, în urma unui control efectuat luni, 17 august a.c., după ce zeci de copii au ajuns în atenţia medicilor cu toxiinfecţie alimentară, iar bucătăresele nu aveau analizele la zi.

Hotelul Belvedere, declasificat. Alte unităţi de cazare au fost amendate!

Inspectorii ANPC au ajuns şi în zona Neptun-Olimp, unde preşedintele Dunca a găsit condiţii de cazare mizere, două unităţi de turism fiind amendate cu 180.000 de lei. Unul dintre hotelurile controlate este Belvedere, acolo unde inspectorii și-au pus mâinile în cap: boilere fără ștechere, lenjerii de pat pline de fire de păr, plăci de faianță lipsă. Reprezentanții hotelului au fost sancționați cu 40.000 lei de Protecția Consumatorului. Hotelul Belvedere a mai încasat o altă amendă în valoare de 50.000 de lei din partea ANT. Inspectorii din turism au hotărât în urma controlului ca unitatea hotelieră să fie declasificată, astfel că Belvedere va fi încadrată ca unitate turistică de o singură stea. La Amfiteatru, aceeaşi poveste. Inspectorii au găsite condiții mizere, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 90.000 de lei. Însă, controale au mai fost la Neptun şi în alte zile, acolo unde la hotelul Romanţa, camerele arătau sub orice critică, motiv pentru care hotelul s-a ales cu o sancţiune de până în 10.000 de lei, dar i s-a dat şi termen pentru remedirea problemelor. Sancţiuni au fost aplicate şi hotelului Terra pentru nereguli găsite în bucătărie. Totodată, la începutul lunii august, mai mulţi turişti au constatat că nu au unde să se cazeze, deşi făcuseră rezervare la agenţiile de turism. Astfel, inspectorii OPC au călcat pragul hotelurilor Aida şi Cleopatra din Saturn. Cele două unităţi de cazare au fost amendate cu 10.000 lei fiecare pentru nerespectarea condiţiilor de cazare şi pentru nereguli constate în blocul alimentar. Cât despre hotelul Cleopatra, reprezentanţii ANPC au precizat că au fost depistate aceleaşi nereguli ca şi la hotel Aida. Nereguli au fost găsite şi la hotelul Diana din Eforie Nord, unde mai mulţi turişti au constatat că nu au unde să se cazeze. Şi, din păcate, acestea sunt doar câteva exemple din cazurile depistate pe litoral vara aceasta.

SFATURI PENTRU CONSUMATORI LA ACHIZIŢIONAREA PRODUSELOR ALIMENTARE:

• Urmăriţi cu atenţie produsul din punct de vedere organoleptic (aspect, miros, culoare şi refuzaţi-le pe acelea pentru care aveţi supiciuni privind calitatea şi mai ales siguranţa;

• Refuzaţi produsele alimentare care prezintă urme de mucegai sau care prezintă data durabilităţii minimale depăşită;

• Refuzaţi produsele alimentare preambalate care prezintă ambalajele deteriorate şi pentru care există suspiciunea deteriorarii şi a conţinutului;

• La cumpărarea produselor alimentare solicitaţi şi păstraţi bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, doriţi să reclamaţi calitatea/siguranţa unui produs;

• Nu cumpăraţi produse alimentare din locuri neautorizate; comerciantul respectiv nu are posibilitatea să asigure condiţiile optime de transport, depozitare şi comercializare şi nu vă poate elibera bon de casă cu care să justificaţi tranzacţia comercială şi riscaţi să achiziţionaţi un produs neconform sau chiar nesigur, produs care poate să vă afecteze sănătatea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218