REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

După 5 ani de la renovare, PASAJUL subteran de la TOMIS arată JALNIC. Video

După 5 ani de la renovare, PASAJUL subteran de la TOMIS arată JALNIC. Video

Replica API 12 iulie 2021 | 23:44 2089

Aflat ani de zile într-o continuă stare de degradare, pasajul din apropierea Tomis Mall, de pe strada Ştefan cel Mare, a fost reabilitat în 2016. După doar 5 ani, pasajul începe să revină încet, încet la forma iniţială întrucât tencuiala de pe pereţi a căzut, scările au început să crape, iar praful s-a tot depus pe aşa numita galerie de artă. Însă există şi o parte bună. Pasajul face parte din proiectul de reabilitare a străzii Ştefan cel Mare, deci se vor face din nou investiţii şi în renovarea acestuia.

După doar 5 ani de la renovare, pasajul arată groaznic

În anul 2017, pasajul pietonal de pe strada Ştefan cel Mare a fost transformat în Galeria de Artă Virgil Coman. Proiectul a fost realizat de Asociaţia Culturală Wild Art în parteneriat cu Primăria Constanţa şi Consiliul Judeţean Constanţa şi, pe lângă reabilitare, cuprindea şi o expoziţie permanentă, dar şi un spaţiu care putea găzdui lansări de artă şi expoziţii temporare de pictură şi fotografie.

Ei bine, la doar 5 ani distanţă, pasajul necesită noi reparaţii, iar de expoziţii nici nu poate fi vorba.Mirosul înţepător de urină şi pereţii a căror tencuială a căzut pe ici, pe colo îi fac pe pietoni să evite să treacă prin pasajul subteran. Toate acestea sunt cauzate şi de neglijenţa oamenilor, în principal a oamenilor străzii care obişnuiesc să se instaleze acolo. Imediat după reabilitare, în 2016, administraţia locală PSD promitea pază sporită în zonă pentru a fi evitate actele de vandalism. Amintim că pasajul a fost reabilitat printr-un proiect european.

Pasajul face parte din proiectul de reabilitare a străzii Ştefan cel Mare

Felicia Ovanesian, city manager-ul Constanţei, a precizat că pasajul de la Tomis va fi renovat din nou, fiind parte a proiectului de reabilitare a străzii Ştefan cel Mare. Mai precizăm că primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat pe 09.06.2021 contractul de execuție a lucrărilor aferente proiectului „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”.

Proiectul are o valoare totală de 89.854.757,70 lei.

Video:

Citeşte şi:

CHIȚAC a SEMNAT! Strada Ștefan cel Mare se va transforma într-o ESPLANADĂ modernă

CUM va arăta str. ŞTEFAN CEL MARE, după MAREA REABILITARE!

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pai toti tuciurii din Piata Grivitei se pisa acolo, mai bine il astupati si faceti o pasarela.
1
0
Tot orasul arata jalnic
1
0
E o ghereta acolo cu un paznic platit din bani publici, ce pazeste acolo daca tot mai vin boschetarii sa se usureze?
2
0
Spuneti va rog si cat a platit primarul PSD pentru pasajul asta nu de alta dar sunt bani Constantenilor;sau pentru bani aia nu raspunde nimeni?.
2
2
ar trebui garantie pt lucrarea executata, si daca se strica, sa plateasca cel ce a facut lucrarea.
3
0
de cand se da garantie la lucrarile cu statul ?
1
2
Tot orasul arata jalnic
9
0
DNA doarme ,modernizare carosabil peninsula -distrusa dupa 3 ani ,str.Stefan cel Mare distrusa dupa 9 ani ,....inseamna lucrari de mantuiala ,contracte facute la misto, banul public furat
9
1
Pai bravo Wild Art ca a facut ceva si a dovedit ca poate sa reziste un proiect de genul acolo! Ca in timp s-a dus naibii totul e vina "partenerilor".
7
0
Fonduri europene? Ce gluma buna. Am si eu o intrebare, ce reporteri va numiti voi? Faceti articolele din pat? Meritati dosare penale pentru cat de mult dezinformati oamenii
9
0
Educatie lipsa. Constructii si lucrari facute sa reziste pana la prima ploaie.
14
0
in Constanta nu sta nimic, totul se strica, se sparge, se distruge, se murdareste, asta arata cat de civilizati sunt constantenii
20
2

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102