REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

După ani de tergiversări, Primăria Eforie lansează licitaţia pentru o nouă grădiniţă cu program prelungit

După ani de tergiversări, Primăria Eforie lansează licitaţia pentru o nouă grădiniţă cu program prelungit

Replica API 12 martie 2019 | 00:00 746

Contract de un milion de euro, ieftinit de la un an la altul

Contract de un milion de euro, ieftinit de la un an la altul

Primăria Eforie a lansat licitaţia pentru construirea celei de-a doua grădiniţe cu program prelungit din oraş, după patru ani de tergiversări. Valoarea estimată a investiţiei este de circa un milion de euro, mai mică decât estimările anterioare. Grădiniţa va avea o capacitate de 72 de locuri şi se va ridica pe un teren situat pe starda Alexandru Lăpuşneanu, din Eforie Nord. În prezent, în oraşul Eforie există o singură grădiniţă cu program prelungit, „Albatros”, deschisă în 2008, în Eforie Sud.

Primăria Eforie a lansat un anunţ de procedură simplificat privind „servicii de proiectare şi execuţie lucrări de construcţii pentru proiectul „Grădiniţă cu program prelungit Eforie Nord””, termenul de depunere a ofertelor fiind data de 1 aprilie 2019. „Obiectul contractului constă în prestarea de servicii de realizare PT, DDE şi asistenţă tehnică, execuţie lucrări de construcţii şi echipamente pentru proiectul ”Grădiniță cu program prelungit Eforie Nord”. Obiectivul de investiții „Grădiniță cu program prelungit Eforie Nord” va fi amplasat pe un teren de formă regulată, în suprafață de cca. 3700 mp, situat în intravilanul localității Eforie Nord, str. Alexandru Lăpușneanu nr. 77”, se arată în anunţul publicat de SEAP/SICAP. Valoarea estimată a proiectului este de 3.638.209 lei, fără TVA, echivalentul a circa un milion de euro, cu tot cu TVA.

Cum s-a ieftinit în timp grădiniţa: de la 4,5 milioane, la 3,6 milioane lei

Potrivit studiului de fezabilitate actualizat din octombrie 2017, proiectantul Alexis SRL din Curtea de Argeş a gândit o clădire cu parter şi etaj parţial, cu săli de clasă, săli de dormit, zonă de luat masa, cabinet medical, bucătărie, vestiare, grupuri santitare, spaţii de depozitare, spălătorie-uscătorie, spaţiu tehnic şi birouri. Grădiniţa va putea găzdui 72 de copii, la care se adaugă 10 persoane (cadre didactice, personal bucătărie, îngrijitori şi conducere). Valoarea estimată atunci a proiectului era mult mai mare decât cea avansată acum de primărie, respectiv 4.376.918,95 lei, fără TVA. Mai mult, grădiniţa trebuia să coste iniţial 4.578.993 lei, sumă care reprezenta valoarea alocată de la bugetul de stat pentru acest obiectiv, aprobată de Ministerul Dezvoltării Regionale în august 2017, pe lista de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2017-2020. De altfel, studiul de fezabilitate era finalizat încă din mai 2016, când autorităţile anunţau încă o dată construirea acestei grădiniţe cu program prelungit. Au trecut între timp patru ani de birocraţie, iar grădiniţa s-a ieftinit cu un milion de lei. Iar la cum decurg la noi procedurile de achiziţie publică, cu tot felul de contestaţii şi amânări, coroborate cu termenul de execuţie, estimat la 18 luni, este foarte posibil ca noua grădiniţă să fie gata după anul 2020.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cornelia merita functia de vice primar
1
0
Acest primar rade de noi ce ai in cap de iti faci campanie cu proiectele lui ovidiu functia aceasta nu este pt dumneata
2
0
Il punem pe Negru Virgil PRIMAR sa vedem de ce este in stare
4
0
Parlitu de Iacob Titi si prostituata de gagicasa umbla drogati non stop si impart pliculete cu droguri in tot judetul!
3
4
Deci reducerea o face ministerul.Ca sa fim bine intelesi.Daca era sa fie dupa primarasul nostru sigur se dubla suma exact ca si cu impozitele.
3
1
Pt campania am spart niste strazi va scot eu ochii cu inca un proiect secret gusterilor scuzeee votantior
8
2
Toti sa-ti inchida gura cu o muita.
0
4
Tic Tac Tic Tac se apropie clipa...va astept langa mine jigodiilor.
4
3
sa mergeti si voi la gradinita bai jegurilor sa va aduceti aminte sa numai mintiti ...oarba pe voi
4
1
Toate proiectele sunt ale lui Serban
5
7
Bravo Robert ! Inchide gura la toti
5
6
Muie cu cacat la toti angajati si tot neamu vostru de pesedisti spurcati multa muie mamelor voastre de HOTI
3
3
Minciuni Minciuni Minciuni. Primar iponent.
6
3
Minciunele de primavara , nu cred !
5
4
Tergiversari in anii in care ai fost viceprimar sau cum?Doar pentru ca vine campania crezi ca ne duci cu vorba?Esti un mucos imatur si maimutoiul altora.Pacat Eforie.
9
4
ROBERT cel mai jalnic primar dupa 1989, vai mama lui de drogat si hot. Clanul CRUSOVEANU COJA VETUTA MINCEA ETC.
13
2
Iar va castiga firma cuscrului lui Crusoveanu si iar nu se va face. Primar mai incompetent ca asta, mai rar...Brailoiu il tinea de prost
13
2
asta era proiectul lui IOB bulangiule , copiatorule ,mu13 jegule!!
12
5
Gaz parcuri gradinite miliarde foarte frumos dar din pacate toate pe hartie nu ne mai minti Robert esti ca un adolescent care isi minte iubita ca o tine 2 3ore in trasura si el se trateaza de ejaculare precoce
14
4
Bravo! Felicitari administratiei locale!
3
14
Ba drogatule,crezi ca ne mai prostesti mult cu proiecte,studii si ce dracu visezi tu?
15
3
toate proiectele initiate de aceasta institutie care a fost si inca mai este toxica numita primaria Eforie, sunt ca sexul fara finalizare,adica nu se termina niciodata
19
4
nu inchiriaza de la izet ca si fagadau?
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614