REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

După anunţul că profesorii trebuie să își cumpere măști, tot mai multe cadre didactice se retrag din învățământ

După anunţul că profesorii trebuie să își cumpere măști, tot mai multe cadre didactice se retrag din învățământ

Replica API 27 august 2020 | 00:00 3364

Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis au anunțat că profesorii nu vor primi măști medicale gratuite, așa cum se întâmplă în cazul jandarmilor, polițiștilor, medicilor și altor categorii de bugetari, deși au cele mai mici salarii. Mai multe cadre didactice din Slobozia care fac parte din categoria de vârstă vulnerabilă în contextul pandemiei de coronavirus s-au retras din învăţământ. De asemenea, în municipiu se înregistrează un deficit de personal în special în creşe şi grădiniţe.

Viceprimarul municipiului Slobozia şi directorul economic din Primărie, Adrian Trifan, s-au întâlnit, joi, cu directorii unităţilor de învăţământ pentru a discuta despre deschiderea anului şcolar în condiţii de siguranţă pentru elevi şi cadre didactice. În cadrul discuţiilor, s-au discutat subiecte precum stabilirea necesarului de materiale, identificarea resurselor financiare şi procedurile de achiziţie a produselor de igienă şi protecţie, scrie news.ro, citat de stiripesurse.ro.

La întâlnire, directorii de şcoli şi de grădiniţe au atras atenţia aupra nevoilor de investiţii, pregătire şi adaptare la noile cerinţe pentru desfăşurarea activităţilor instructiv-educative, în lipsa unui cadru legislativ care să reglementeze acest început de an şcolar.

În baza unei statistici privind personalul didactic/ auxiliar, numărul de preşcolari şi elevi, precum şi suprafeţele utilizate, transmise de fiecare instituţie şcolară, unitatea administrativ-teritorială se obligă la identificarea resurselor financiare şi la achiziţia de materiale dezinfectante şi măşti necesare până la sfârşitul lunii decembrie, pe carele va distribui ulterior către grădiniţe şi şcoli.

Directorii au mai adus în discuţie utilitatea lămpilor UV, pentru sterilizarea încăperilor şi a diverselor suprafeţe, precum şi a tunelului dezinfectant la intrările în unităţile de învăţământ. Şi servirea mesei lagrădiniţe şi la clasele de step-by-step stă sub semnul incertitudinii, fiind greu de gestionat din lipsa spaţiului pentru păstrarea distanţelor necesare între copii.

De asemenea, a fost dezbătut deficitul de personal din grădiniţe, unde grupele de preşcolari sunt numeroase, iar îngrijitoarele sunt puţine. În şcolile gimnaziale şi licee, mai multe cadre didactice care fac parte din categoria de vârstă vulnerabilă s-au retras din învăţământ.

Următoarea întâlnire a directorilor unităţilor şcolare cu conducerea administraţiei publice locale va avea loc după emiterea unui ordin ministerial care să ofere cadrul legal pentru pregătirea începerii anului şcolar în detaliu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dragi profesori, aveti salariile mai mari decat cifra 5 de la titularizare urmate de vreo 3 zerouri, impozit pe cadouri mascate de meditatii nu platiti, sa cam terminat cu pomana de la stat, cui nu-i convine sa plece, se numeste reconversie profesionala
1
1
Cred ca roata istoriei a revenit la punctul mort... Trebuie sa revina comunismul...
5
0
articol mincinos, conceput parca direct de psd... cum sa renunti la job, pt 50 de lei cat costa o cutie de masti? oricum fiecare scoala asigura masti pt profesori...rusine, asta nu este stire!
5
5
Ziar de kkt
3
3
Profesorii sunt nesimtiti la faza asta! Au stat acasa din martie pana in septembrie si au luat bsni! La supermarketuri,pe Emag etc mastile sunt la preturi de 40 -50 lei o cutie cu 50 de masti! Adica ei acum.nu cumpara masti pentru uzul propriu?Nu pot merge la Scoala cu aceeasi masca? Vor pomana de la Stat? Dar meditatiile unde faulteaza Statul de zeci de ani? Nu le este rusine?
12
11
La salariile si cadourile pe care le primiti majoritatea , cred ca puteti lua un pachet de masti.dati - va demisia ca sunt destui profesori care nu au unde munci.
12
9
Cand dati meditatii si castigati o gramada de bani, este bine!! Evazionistilor, ca unul nu platiti nimic la stat, si acum vreti masti gratuite!!
17
15
Dreapta are grija de privatii care fac evaziune pe care foarte mare si platesc salariatii cu salariul minim pe economie. PNL si USR sunt sclavii mulatinationalelor. Loazele voastre vor fi educati de profesorii facuti online pe pandemie. Adica din ce in ce mai prosti.
9
10
Codul Muncii Legea 53 2003 art 175
1
7
Tot o ardem cu bugetarii. Haideti sa ridicam mediul privat, macar cat bugetarii si aia e....
10
6
In vacanta sa plecati aveti bani si sa stati degeaba pe o caruta de bani ca niste paraziti iar acum v-a dat pla in greu si va cotiti fmmv de hoituri infecte
14
16
asta e rromania normala si educata a lui Sparanghel Voda Tapinarul !!! ce va mai place nui asa???
16
5
Ce plmea nu vreti sa cumparati masti de la noi ?.Futuva n gura de sclavi.
14
6
plecati! ca in tara asta pensiile sunt mai mari ca salariile. si se mai vrea inca 40%! bun asa!
7
14
stimati profesori!
19
6
De unde stii tu maimuta cat e salariul. Toti profesorii sunt inspectori scolari? In plus, bati campii. Si cine a marit salariile? PNL?? Esti cumva Sorinel sau Floriana?
21
12
Empatia e una, obligatia de a plati eu pe o cerinta a altuia, e altceva. O masca costa in hyr de 4 lei. Inmultit cu 5 pe zi, fac 20. Inmultit cu 5 zile pe saptamana, 4 saptamani pe luna, rezulta o cheltuiala de vreo 400 de lei pe luna. Cu cat spuneai ca mi s-a marit salariul? Nu ti-ar fi rusine de propagandist PNList...
31
17
S-au marit salariile asa ca ne permitem cateva masti. Salariile aproape s-au dublat din anul 2016, astfel ca un inspector scolar primeste peste 7000 lei pe luna ,ca si directorii si altii. Asa ca, dragi colegi , fiti mai empatici.
17
21
Porcilor care sunteti porci de ce mintiti ca aveti cele mai mici salarii?Ia aratati fluturasele de salariu si cum sunteti platiti in vacante fara munca efectiva!
22
29

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367