REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

După ce a fost BATJOCORIT toată NOAPTEA, s-a RĂZBUNAT și i-a TĂIAT cu BRICEAGUL

După ce a fost BATJOCORIT toată NOAPTEA, s-a RĂZBUNAT și i-a TĂIAT cu BRICEAGUL

Replica API 16 octombrie 2020 | 00:00 2582

Alexandru Ionuţ Ancerenco a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor calificat. Acesta, pe fondul unor şicane din partea unui grup de persoane, a lovit cu un briceag pe C.M. şi L.B. punându-le acestora viaţa în pericol.

Cum s-au petrecut faptele

Alexandru Ionuţ Ancerenco împreună cu un grup de prieteni s-au deplasat la un bar în satul vecin pentru un „pahar” la ceas de seară. În acelaşi bar se aflau de ceva timp şi victimele, consumând băuturi alcoolice. O vreme cele două grupuri au stat fără a intra în conflict, însă, pe măsură ce aburii alcoolului ingerat i-a învăluit, a izbucnit o ceartă spontană. Una dintre victime, C.M., a început să se adreseze agresorului cu expresii jignitoare de genul „sclavule”, „o să te pun să-mi lingi pantofii” totul culminând cu vărsatul băuturii din pahar. Conflictul a degenenerat şi mai mult în momentul în care, după închiderea barului, C.M. a aruncat cu o sacoşă plină cu sticle în Alexandru Ionuţ Ancerenco, lovindu-l pe acesta în cap. Drept răspuns la acest atac, inculpatul a sărit la C.M. şi la L.B. tăindu-i pe aceştia cu un briceag pe tot corpul, provocându-le răni care le-ar fi putut pune viaţa în pericol.

Inculpatul a recunoscut actele de violenţă

La momentul audierii Alexandru Ionuţ Ancerenco acesta a recunoscut actele de violență exercitate asupra ambelor persoane vătămate însă a susţinut că sunt urmarea atacului sistematic al persoanelor vătămate C.M. şi L.B..

Ce a spus instanţa

Instanţa a luat în calcul nivelul de educație, vârsta, starea de sănătate, situația familială și socială (inculpatul nu este în vârstă şi nu are antecedente penale), dar nu a putut aplica procedura simplificată pentru că tentativa de omor este exceptată de la un astfel de beneficiu.

Instanţa a decis condamnarea lui Alexandru Ionuţ Ancerenco la 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor calificat. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Justitia romana condamna victima aflata in legitima aparare. Daca aia nu il agresau verbal nu il sicanu si nu aruncau cu sticle in el nu mai era tentativa de omor nu? Deci cine poarta responsabilitatea? Eu le taiam beregata barem daca tot ma duceam la puscarie sa stiu ca cel putin infractorii aia nu vor mai fi in stare sa-mi faca niciodata asta! Si daca judecatorul si procurorul nu acceptau legitima apararea cand si daca iesieam le taiam si lor beregata regulamentar de la stanga spre dreapta!
2
1
Dupa episodul cu seful de la anti Spalatoria de bani este greu de inteles care sunt criteriile de stabilire a studiilor la tribunal.Ca sa fie corectitudine ar trebui sa existe niste manuale si judecatorul sa puna niste intrebari la intamplare din acestea .Nu de alta , dar putem altera sentintele numai pe baza de hartii.
2
0
Virgil Stoian,poate la urmatorul articol scrii si unde s-au petrecut faptele,sat,comuna,oras,judet! Greu cu gazetaria asta!
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367