REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

După ce a fost jefuit, Lascu ameninţă că vinde tot şi pleacă în America

După ce a fost jefuit, Lascu ameninţă că vinde tot şi pleacă în America

Replica API 28 aprilie 2011 | 00:00 2684

Afacerist revoltat că hoţii sunt cercetaţi în libertate

Afacerist revoltat că hoţii sunt cercetaţi în libertate

Liberalul Stere Lascu, deţinătorul restaurantelor "La Scoica Land" din Constanţa şi Năvodari, îşi strânge "jucăriile" şi se mută în America. Este a doua oară când spune acestu lucru, dar de data asta este foarte supărat. Lascu susţine că nu mai are ce să facă într-o ţară în care a fost jefuit în mod constant, iar hoţii sunt cercetaţi în stare de libertate pe motiv că instanţa nu-i consideră "un pericol public". Stere Lascu spune că şi-a scos bunurile la vânzare şi după ce vor avea loc tranzacţiile se va muta cu familia "într-o ţară civilizată unde drepturile omului sunt respectate cu sfinţenie". "E incredibil ce se întâmplă. După ce hoţii au recunoscut la audieri că mi-au furat catamaranul şi ne-au indicat persoanele cărora le-au vândut cele două motoare, ei au fost eliberaţi. E strigător la cer", a declarat Stere Lascu.

Acesta spune că se declară şocat de decizia instanţei. "Numai sărbători pascale nu am avut, iar acum hoţii sunt lăsaţi liberi să umble pe străzi. E şocant. Anul trecut, în timp ce soţia şi fetiţa cea mică dormeau, hoţii mi-au intrat în casa din Constanţa şi mi-au furat două laptop-uri şi un iPhon, acum mi-au furat două motoare şi un ponton şi autorii au fost arestaţi de ochii lumii. Probabil că dacă o furau sau o violau pe procuroare acum hoţii rămâneau în arest. Am fată de 20 de ani care merge la facultate şi am ajuns să mă tem pentru siguranţa ei şi a fetei celei mici că cine ştie ce li s-ar putea întâmpla. Am ajuns să le însoţesc la şcoală. Nu mai pot trăi în ritmul ăsta, aşa că deja am scos Scoica Land la vânzare", "ameninţă" Lascu. Liberalul împreună cu soţia sa, Camelia Lascu, deţin o suprafaţă de 375 metri pătraţi de teren intravilan în Mamaia şi 4 aparatamente în Constanţa. La capitolul societăţi, Stere Lascu deţine 50% din firma Lascu Bros, La Scoica Magic Pictures, Hanul Vichingiulor şi La Scoica Resort, iar restul de 50% îi revin soţiei şi fratelui său, Dumitru Lascu. Revenind la furt, facem precizarea că hoţii ambarcaţiunii de 30.000 de euro sunt cercetaţi, de ieri, în stare de libertate de către poliţiştii din Năvodari. Saisuf Asan, de 18 ani, Alexandru Cazacu, 18 ani, Marian Iacobescu, de 30 de ani şi Emanuel Mihai Micu, de 19 ani, toţi din oraşul Ovidiu, s-au ales cu dosare de urmărire penală privind furtul unei ambarcaţiuni de agrement din incinta "La Scoica Land", faptă înregistrată iniţial cu autori necunoscuţi. În urma descinderilor şi percheziţiilor efectuate în localităţile Ovidiu, Poarta Albă şi Sinoe, motorul ambarcaţiunii a fost recuperat. "Unul dintre motoare a fost vândut unui anume Ion Ursu din Poarta Albă, care am înţeles că a plecat din ţară", a mai susţinut Lascu. Reamintim că pe 20 aprilie, în jurul orei 08.00, poliţiştii din Năvodari au fost sesizaţi prin 112 de către reprezentantul societăţii amintite despre faptul că a constatat lipsa unui catamaran în valoare de aproximativ 20.000 euro. În cursul aceleiaşi zile ambarcaţiunea a fost găsită abandonată pe malul stâng al Canalului Midia-Poarta Albă, pe porţiunea dintre canal şi lacul Siutghiol, în dreptul localităţii Grup Social Peninsula. La domiciliile unora dintre persoanele vizate, poliţiştii au mai găsit încă 2 motoare de barcă, pentru care se fac cercetări privind provenienţa acestora.

Daniel ALBU şi Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218