REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

După ce a fost luat la rost public de Orban, ministrul Justiţiei vine cu explicaţii

După ce a fost luat la rost public de Orban, ministrul Justiţiei vine cu explicaţii

Replica API 3 decembrie 2019 | 00:00 307

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat luni că legea recursului compensatoriu trebuie înlocuită, însă reticenţa sa a fost legată de o ordonanţă de urgenţă, precizând că modificarea se va face prin asumarea răspunderii, cum a anunţat premierul Ludovic Orban.

"Am spus că această lege trebuie înlocuită, reticenţa mea a fost legată de ordonanţă de urgenţă, se face, iată, prin asumare de răspundere şi am mai adăugat că ea trebuie însoţită de un pachet de măsuri, pachet de măsuri care a fost decis azi de către Biroul Permanent Naţional al PNL şi care va fi aprobat şi de către Guvern. De altfel, parte din aceste măsuri au fost aprobate săptămâna trecută printr-un memorandum prin care guvernul s-a angajat să finanţeze posturi suplimentare de 600 de locuri în sistemul de probaţiune. Urmează şi alte investiţii în sistemul penitenciar astfel încât să îmbunătăţim rapid condiţiile de detenţie şi să eliminăm acest subiect de pe agendă prin rezolvarea lui", a declarat Predoiu, într-o intervenţie la Digi24, conform stiripesurse.ro.

El a explicat că au fost despărţite subiectele recursului compensatoriu şi Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

"Am despărţit în două chestiunile legate de legile justiţiei, şi anume, trei măsuri urgente privind amânarea intrării în vigoare a schemei de pensionare anticipată a magistraţilor, a trecerii de la complete de doi la trei judecători şi a dublării stagiului de învăţământ la INM de la doi la patru ani, din cauze obiective pe care le-au explicat chiar cei din CSM. Acestea pe de-o parte pot fi luate urgent, pentru că avem un acord scris, un punct de vedere scris al Consiliului Superior al Magistraturii", a spus ministrul.

Predoiu a arătat că în momentul de faţă nu poate fi luată o decizie cu privire la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deci cine a votat cu pnl, sa stie ca sunt niste retarzi..si defapt au votat cu fostul pd..a lu traianica basescu..
3
0
Sa vina taica Lazar !
2
0
Daca nu o sa ia masurile promise , vor pica in dizgratia electoratului si o sa piarda alegerile locale si parlamentare. Deja neamtu' l-a invitat la Cotroceni, la dineu pe "BOMBO".
2
1
Justitia nu este justitie in Romania. Judecatorii nu isi justifica salariile exagerat de mari pe care le iau. Prefer sa fiu judecat de un sfat al batranilor decat de astfel de judecatori. Luati masuri urgente.
9
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218