REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
15.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

După ce a funcţionat ILEGAL, spălătoria B’WASH vrea să intre în NORMALITATE

După ce a funcţionat ILEGAL, spălătoria B’WASH vrea să intre în NORMALITATE

Replica API 23 octombrie 2020 | 00:00 5991

În luna septembrie, cotidianul Replica semnala o situaţie, cel puţin ciudată, ce avea loc în Constanţa. Mai exact, o problemă de legalitate pe care spălătoria B’WASH, administrată de societatea Titan Farid SRL, o avea. Aceasta şi-ar fi început activitatea ilegal, fără autorizaţie de funcţionare, în luna iulie, la adresa bulevardul Aurel Vlaicu, nr. 125. Această problemă a arătat şi incompetenţa autorităţilor locale cu privire la explicarea situaţiei bizare ce avea legatură cu spalatoria B’WASH, o spălătorie auto ecologică, self-service. La acea vreme, administrația publică locală din Constanța nu a fost în stare să lămurească situaţia ivită.

Iată că, deşi constănțenii au arătat că Planul Urbanistic Zonal nu permite amenajarea unei spălătorii auto în acel loc, patronul acesteia încearcă din răsputeri să intre în legalitate. Potrivit informaţiilor furnizate de Primărie, lucrările au avut loc cu toate că nu a fost emisă o autorizaţie de construire. În prezent, patronul cere să intre în legalitate. Primăria Constanţa a emis, pe data de 20 octombrie, şi un certificat de urbanism în acest sens: “construire spălătorie auto ecologică, self-service, construcţie demontabilă, lucrări executate fără autorizaţie de construire, investiţie realizată de SC Public Creation SRL”.

Public Creation SRL şi Titan Farid SRL, ambele implicate în subiect

Public Creation SRL şi Titan Farid SRL, sunt două societăţi ce îl au ca administrator şi asociat unic pe Brătilă Sorin. Public Creation SRL este o societate din Buzău, înfiinţată în 2004, având ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul. În 2019 a avut o cifră de afaceri de 2.735.401 de lei şi un profit net de 174.123 de lei, dar şi 13 angajaţi. Firma Titan Farid SRL a fost înființată în luna aprilie 2017 și are sediul social în Tulcea. Obiectul de activitate este reprezentat comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor. Societatea are cifra de afaceri zero în anii 2018 și 2019. Anul trecut și-a mărit numărul de angajați, la 2, după ce în 2018 a avut un singur angajat. În anul 2019 a înregistrat un profit net de 3.440 de RON și datorii în valoare de 184.509 RON.

Amintim că Titan Farid SRL are în administrare trei spălătorii B’WASH pe raza municipiului Constanța. Contactat la acea vreme, administratorul spălătoriei B’WASH a precizat că a închiriat clădirea folosită în prezent drept spălătorie și că toate aspectele legale sunt puse la punct. „Clădirea spălătoriei este închiriată, nu există niciun fel de problemă în ceea ce privește construcția și nu am primit niciun fel de amendă din partea Poliției Locale. Avem multe spălătorii, știm reglementările în vigoare și nu ne permitem să desfășurăm activități fără autorizație. Știm exact toate procedurile și avem oameni care se ocupă în mod special de documentații, autorizații și tot ceea ce înseamnă legalitate.”, ne-a declarat administratorul societății Titan Farid SRL, la acea dată.

Societatea a fost sancţionată pentru nereguli

„Ca urmare a unei sesizări telefonice din data de 17 iunie a fost efectuată o verificare la adresă, constatându-se executarea de lucrări de construcții fără a deține autorizație de construire pentru lucrările realizate. Având în vedere aspectele constatate s-a întocmit Procesul verbal de constatare și sancționare a contravențiilor, fiind aplicată amenda de în valoare 3.000 de lei. S-a dispus oprirea executării lucrărilor de construcții de la data aplicării sancțiunii și desființarea lucrărilor și aducerea imobilului la starea inițială în termen de 30 de zile de le expirarea termenului”, se arată într-un răspuns oferit de Poliția Locală Constanța pentru cotidianul Replica.

Citeşte şi: SPĂLĂTORIA B’Wash din zona CET îşi SPALĂ la CREIER VECINII

Spălătoria B’WASH funcționează ILEGAL! Ce spune Poliția Locală

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba dobitocule, faptu ca e construita ilegal e o problema ! Oamenii stau dupa un certificat de urbanism 6 luni ! Si asta a avut tupeul sa construiasca fara nici un act ! Sa l demoleze, asa trebuie, de unde atat tupeu sa construiesti fara autorizatie ?! Asta trebuie sa te ingrijoreze pe tine, ca unii au tupeul sa construiasca fara nici un act ! Da esti atat de prost, incat risti sa te calce si masinile parcate !!
5
0
Cu articole despre spalatoria asta.pana acum sunt vreo 5 6. O banala spalatorie.ati rezolvat si ati facut toate anchetele jurnalistice din Cta si spalatoria asta a ramas....
0
3
nu au dat cat trebuie sau deranjeaza pe cei care dau
2
0
.....nu cumva e "legalitate" si nu "normalitate"?
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218