REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

După ce a reuşit dublarea alocaţiilor, deputatul Robert Sighiartău revine cu o propunere de creşte anuală

După ce a reuşit dublarea alocaţiilor, deputatul Robert Sighiartău revine cu o propunere de creşte anuală

Replica API 24 iulie 2019 | 00:00 257

Robert Sighiartau

Deputatul PNL Robert Sighiartău, omul căruia i-a aparţinut iniţiativa dublării alocaţiilor, de la 84 la 150 de lei pe lună, revine cu o propunere care ar duce la majorarea alocaţiilor în fiecare an. Deputatul a depus o iniţiativă legislativă pentru indexarea anuală a alocaţiilor cu rata inflaţiei. Guvernul Dăncilă se opune proiectului, pe motiv că rata inflaţiei ar putea deveni negativă.

"Să facem împreună al doilea pas: indexarea alocației mărite cu rata inflației!

Dragile și dragii mei,

Am reușit împreună să obținem o victorie importantă - majorarea alocațiilor pentru copii, cu toată împotrivirea PSD-ALDE. Mergem mai departe. E momentul să protejăm alocațiile astfel mărite de valul de scumpiri declanșat de guvernarea PSD-ALDE.

De un an de zile, lună de lună, România este campioana scumpirilor în Uniunea Europeană din cauza politicilor inflaționiste ale PSD și ALDE. Alocația majorată a copiilor, aflată încă la un nivel modest, trebuie ferită, pe cât se poate, de aceste scumpiri. De aceea am depus în Parlament o propunere legislativă de indexare a alocației cu rata medie anuală a inflației.

Nu e greu să ghiciți cine s-a opus acestui proiect. Guvernul Dăncilă și majoritatea parlamentară PSD-ALDE. Unul dintre argumentele guvernului PSD-ALDE este hilar: dar dacă rata inflației va fi negativă, se întreabă subordonații doamnei Dăncilă. Cu ei la putere, rata inflației nu va fi niciodată negativă și de aceea copiii trebuie protejați.

Voi relua bătălia în comisia de muncă a Camerei, imediat după vacanța parlamentară. Acolo a ajuns propunerea legislativă. Ne vom lupta in comisii și în plen. Fiecare parlamentar de la PSD și ALDE va răspunde în fața voastră și a copiilor. Am reușit să obținem un aviz pozitiv în Comisia pentru drepturile omului. Vom învinge, așa cum am învins la mărirea alocațiilor, pentru că nimic nu e mai important decât viitorul copiilor României", scrie deputatul pe Facebook.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo baiatule esti tanar, ai alta viziune si cat poti si ai posibilutatea zbate-te pentru drepturile copiilor,tinerilor dar nu uita si pe cei in varsta care au tot sperat la alte vremuri daca nu pentru ei macar pentru copiii si nepotii lor. Continua si nu te da invins, chiar daca uneori o batalie nu e cea reusita !
0
0
Este buna propunerea. Creste infllatia creste alocatia. Scade inflatia scade alocatia. Daca se poate la pensii se poate si la alocatii. Cu obligatia ca ambii parinti sa fie angajati iar copii sa fie elevi. Un criteriu lipsa alocatie diminuata cu o treime. Doua criterii lipsa alocatie mai mica cu doua treimi. Trei criterii lipsa alocatie lipsa. Se aplica fiecarui copil in parte.
0
0
Nu merge copilul la scoala, nu iei alocatie!!
2
0
Ai zice ca tara e de o bogatie maxima de ne tot permitem mariri si mariri. Cine oare sustine toate astea? Probabil datoria externa. Nu e un mare castig electoral al PNL! E tot un stil pesedist care da din ce nu are. Desigur trebuie marite veniturile si ajutoarele dar de unde????
1
2
raiul boratilor. nu platesti impozite, nu iei alocatie.
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614