REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

După ce au “MĂTRĂŞIT” Parcul Tăbăcărie, apare altul pe Aurel Vlaicu

După ce au “MĂTRĂŞIT” Parcul Tăbăcărie, apare altul pe Aurel Vlaicu

Replica API 27 aprilie 2020 | 11:26 10050

După ce s-au mâncat părți bune din Parcul Tăbăcărie, fie că vorbim de City Park Mall sau construcţia altor imobile, administraţia locală are în plan amenajarea unui parc a cărei valoare depăşeşte 1 milion de lei. Consilierii locali constănțeni vor aproba săptămâna viitoare documentația tehnico-economică pentru amenajarea unui nou parc recreativ în zona de nord-vest a municipiului Constanța. Accesul în acesta se va face de pe bulevardul Aurel Vlaicu, costurile de proiectare ajungând la suma de 185.000 de lei iar costurile totale pentru amenajarea parcului la aproximativ 1.3 milioane de lei fără TVA.

Partea de nord-vest a municipiului Constanţa reprezintă o importantă zonă de dezvoltare urbană actuală şi de perspectivă a municipiului. Proiectul vizează în principal reconversia unui teren neutilizat, aflat în intravilanul municipiului Constanţa, în spaţiul destinat petrecerii timpului liber şi recreere. in prezent, terenul pe care urmează să se amenajeze parcul este neamenajat, prezentând vegetaţie crescută spontan şi clădiri aflate într-o stare avansată de degradare. În situaţia nerealizării investiţiei, terenul riscă să se degradeze în mod accentuat, şi riscă să fie transformat în loc de depozitare a gunoaielor de către locuitori.

Proiectul propus urmăreşte atingerea următoarelor obiective generale: reconversia funcţională a terenurilor şi suprafeţelor degradate în scopul revitalizării mediului urban aI municipiului Constanţa, reducerea poluării aerului şi creşterea oportunităţilor de petrecere a timpului liber pentru locuitorii municipiului Constanţa, dezvoltarea infrastructurii urbane reprezentând creşterea calităţii suprafeţelor verzi la nivelul municipiului prin amenajarea peisagistică a viitorului parc, îmbunătăţirea aspectului urbanistic şi al mediului ambiental.

Momentan, totul este acoperit de buruieni și clădiri dezafectate

În momentul de faţă, zona propusă studiului în vederea amenajării unui parc nu este îngrădită şi este ocupată de o serie de clădiri aflate într-o stare avansată de degradare şi vegetaţie abundentă, crescută spontan. Totodată, partea rămasă liberă prezintă degradări severe de tip degradări de suprafaţă, a căror evaluare a indicilor de degradare conduc la calificativul stării de degradare ca "nesatisfăcătoare". Deoarece tehnologia tot mai avansată şi industria şi-au pus amprenta în mod negativ asupra naturii, cu efecte nefaste pentru om, calitatea aerului din marile centre urbane influenţează direct starea de sănătate a populaţiei.

În situaţia nerealizării investiţiei, terenul riscă să se degradeze în mod accentuat şi să fie transformat în loc de depozitare a gunoaielor de către Iocuitori.

Prioritatea numărul 1: spațiile verzi

În acest sens mărirea suprafeţelor de spaţii verzi amenajate (parcuri, scuaruri, grădini etc.) reprezintă o prioritate pentru administraţia publică locală. Având în vedere faptul că în Municipiul Constanţa suprafaţa spaţiului verde este insuficientă, au fost identificate terenuri neutilizate aflate într-un stadiu avansat de degradare, printre acestea aflându-se şi terenul situat în apropierea bulevardului Aurel Vlaicu.

Potrivit documentelor, zona care va fi amenajată în cadrul acestui protect va atrage o mare parte a locuitorilor din municipiu, investiția având și un caracter social. Totodată acest proiect susține dezvoltarea infrastructurii urbane prin amenajarea parcului recreativ pe o suprafață de aproximativ 20.000 mp.

Proiectul nu a fost aprobat încă, dar… vor fi plantați arbori adaptați condițiilor locale!

Conform documentelor făcute publice de primărie, mobilierul urban va fi realizat din materiale care vor fi în concondanță cu specificul parcului, la fel și panourile de informare. Parcul va dispune de sistemul de iluminat iar arborii și arbuștii vor fi adaptați condițiilor locale. Totodată parcul va fi dotat cu coșuri de gunoi atât menajer cât și pentru animale de companie. Aleile vor fi construite din pavele și asfalt, fără borduri bine delimitate de spațiul verde. Acestea vor avea avantajul că pot asigura deplasarea cu ușurință pentru persoanele care utilizează fotoliu rulant sau pentru cărucioare.

Costul de investiție aproximativ, după raportarea la alte obiective asemănătoare este de 1.295,000 lei (fără TVA).

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce imagine reusita!!! In fata il avem pe Rasauteanu un analfabet functional care nu e in stare sa lege 2 vorbe. In spate il avem pe Tincu,repetent la liceul telecom. Noi stim cine sunteti mai rahatilor. Pregatiti va ca o sa dispareti si voi si machidonimea din primarie!!!
9
0
Poate sa-mi spuna si mie cineva unde va fi parcul din apropierea b-dului Aurel Vlaicu?
1
0
Fagadau cel mai bun primar
2
12
mangalia,defrisat parcul spitalului ca sa.si faca interlopii case si sa se imbigateasca iorgus.Asa zisul parc construit,niste betoane sinistre cu doi brazi de 1m,numai bun sa se plimbe iorgus si cristian vara prin el,la ujbra soarelui.O mirlanie sinistra pe care ne.au dat.o acesti primari inculti,fara 7 clase,fii da tarani,mirlandezi!
2
2
Mai bine ar schimba becurile pe Tomis ca zici ca esti la lumanare! Rusine, cel mai mare bulevard si cel mai chior
8
4
Se pare ca este zona unde sunt pompele de apa care alimenteaza orasul , deci o zona de maxima siguranta sanitara !!! Chiar acolo se vor juca copii constantenilor ???
8
1
Parcul asta nu se va face ! Nu va faceti sperante aiurea . E schema clasica de dinainte de alegeri, dai drumu la multe lucrari si apoi cireasa de pe tort promiti ceva mare care sa prinda si sa prezinte incredere tocmai de fondul lucrarilor incepute anul asta.
12
3
Sa se faca. Sa facem. Nu conteaza cine si de la ce partid. Orice primar vine nu poate schimba natura oamenilor.
8
1
Decit parcuri mai bine facem blocuri
5
14
Aloo, vedeti ce poze puneti , acolo sunt puturile de la RAJA, de acolo beti voi apa! Nu e nici o balarie. Verificati inainte sa scrieti prostii... vai de voi!
17
2
Realizarea unui parc in conditiile expansiunii fara precedent a blocurilor, este o mare realizare.
7
6
uitati-va bine la cei di n poza. Sunt parte din cei ce voteaza magariiel orasului
14
1
A terminat cu toate realizarile promise acum 4 ani scoli renovate parcari subterane si supraterane pasarele si alte si acum a inceput cu alte promisiuni
19
3
Acolo e vorba de niste exproprieri, ruinele alea sunt proprietate particulara si ca sa manance si gura lui au gasit solutia asta. Cititi proiectul si actele din spate si apoi o sa va convingeti ca e o mare magarie.
22
3
Niste stalpisori nu puneti in parc?
20
5
Au inceput unul anul trecut si la Campus dupa care l-au abandonat...
20
3
Votati PSD si aveti paduri si parcuri in borcane pe balcon. Votati-ne iar.
21
5
Fagadau mai vrea un mandat???? Ce e cu el...s-a pus pe treaba serios....prea tarziu.... tarziu...pe cine vrea sa mai pacaleasca???
26
5
Sa spuna si cine este in spatele acestui asa zis parc, un dezvoltator imobiliar care a distrus mamaia..
26
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367