REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

După ce CCR a publicat motivarea în cazul conflictului constituțional cu Guvernul, Klaus Iohannis a semnat decretele: Cine se află printre cei vizați

După ce CCR a publicat motivarea în cazul conflictului constituțional cu Guvernul, Klaus Iohannis a semnat decretele: Cine se află printre cei vizați

Replica API 3 octombrie 2019 | 01:39 357

Klaus Iohannis

Preşedintele României avea şi are obligaţia constituţională şi legală să emită cele două decrete de revocare la propunerea prim-ministrului, precizează Curtea Constituţională în motivarea deciziei prin care a constatat existenţa unui conflict juridic între Guvern şi şeful statului.

Imediat după publicare motivării, Klaus Iohannis a semnat o serie de decrete, dar nu cele de demitere sau numire în funcție a miniștrilor, ci de eliberare din funcție a unor magistrați. Printre cei vizați se află și judecătoarea Silvia Cerbu, cea care a făcut parte din completul de trei judecători care l-a condamnat pe Darius Vâlcov la 8 ani de închisoare şi din completul de cinci judecători care l-a achitat pe Călin Popescu Tăriceanu.

Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul Ilfov a doamnei Antoanela Florescu - demisie. Ea fusese numită în funcţie pe 1 septembrie.

Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Tribunalul Teleorman a doamnei Victoria Văduva – pensionare;

Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Curtea de Apel Suceava a doamnei Sanda Frunză – pensionare;

Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Înalta Curte de Casație şi Justiție a doamnei Silvia Cerbu – pensionare;

Decret privind eliberarea din funcția de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Brașov a doamnei Lucreţia Teleky – pensionare;

Decret privind eliberarea din funcția de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Topliţa a domnului Eugen Citirigă – pensionare.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti astia din magistratura inclusive CCR sunt super bogati, super dotati cu gipane, SUV-uri, case la munte si la mare, salupe si avioane...da unde frate! da unde atata avere si purkoi de bani?!! Verificati la sange si aplicata LEGEA 18. ILICITUL.
3
1
Postacul de la 08: 19 este un cretin. Stiati?
3
3
Ca sa se stie: motivarea a fost avizata favorabil doar de trepadusi PSD-ului din CCR! Dar, ca de obicei, Replica si ea aliata pizdeilor nu spune nimic de cele doua opinii separate! Rusine. Dupa ce o sa scapam de veorica si al ei guvern penal CCR-ul trebuie si el scarmanat!
6
3
Cum vrem sa avem stat de drept si sa se respecte aplicarea legilor in Romania cand ultimii doi presedinti Basescu si Iohanis sunt hoti si nu respecta Constitutia tarii?!
3
6

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367