REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

După ce Replica a semnalat facturile astronomice la Mangalia, mai mulți consilieri au luat taurul de coarne!

După ce Replica a semnalat facturile astronomice la Mangalia, mai mulți consilieri au luat taurul de coarne!

Mirela PASCAL 26 ianuarie 2023 | 00:00 5476

Recent, Replica a semnalat faptul că întreținerea totală pentru un apartament de 2 camere, la Mangalia, a urcat la 3.100 de lei/lună. În urma articolului apărut în Replica, mai mulți consilieri, de la PER și PSD, au luat taurul de coarne și au inițiat un proiect de hotărâre prin intermediul căreia să fie acordată subvenție. Aleșii se vor întâlni în ședință extraordinară luni, 30 ianuarie.

Dupa ce Replica a semnalat facturile astronomice la Mangalia, mai multi consilieri au luat taurul de coarne!

Cei opt consilieri PER și PSD din Consiliul Local Mangalia, respectiv Neculai Tănasă, Paul Foleanu, Laurențiu Dumitrașcu, Zanfir Iorguș, Maria Călin, Ozghiun Menabit, Larisa Canea și Teodor Marinescu, au inițiat un proiect de hotărâre în care propun ca prețul local de producere și distribuție centralizată a energiei termice practicat de Goldterm Mangalia, de 798, 27 lei, începând cu 1 ianuarie 2023-31-03-2023, să fie distribuit astfel: 366,67 lei gigacaloria-preț facturat populației și 431,60 gigacaloria-subvenția de la bugetul local. Ședința extraordinară a fost convocată de cei 8 consilieri pentru luni, 30 ianuarie.

Dupa ce Replica a semnalat facturile astronomice la Mangalia, mai multi consilieri au luat taurul de coarne!
Dacă aleșii locali din gașca lui Radu Cristian vor aproba proiectul, atunci facturile mangalioților la întreținere s-ar micșora considerabil. În caz contrar, vor plăti ca și până acum… peste 2000 de lei, doar căldura, pentru un apartament de 39 mp.

Dupa ce Replica a semnalat facturile astronomice la Mangalia, mai multi consilieri au luat taurul de coarne!


Citește mai multe în materialul de mai jos:


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu cred ca se va vota.Mafia e mare la Mangalia.Se aude deja dnul primar asi indeamna slugile sa nu voteze
0
0
Daca initiativa nu era cu iz exclusiv politic, nu se aproba eliminarea subventiei in vara sau, in toamna, cand au inceput discutiile pe tema bugetului local, ca doar stiau ca vine iarna, aceeasi consilieri veneau cu propunerea de acum. Faptul ca acum incearca sa speculeze momentul greu pe care il traiesc mangaliotii da dovada doar ca sunt niste oportunisti fara scrupule. Sa ne spuna concret acesti consilieri care incearca sa profite politic de pe urma greutatilor oamenilor de rand, de unde vin banii pentru subventia propusa, cum au facut calculul de au ajuns la acele sume si pe ce prevederi s-au bazat. Asa, din burta, sa dea bine, au aruncat niste cifre pe care nu le pot sustine cu un calcul care sa justifice si sa faca logica si posibila adoptarea unei astfel de propuneri.
0
0
Pregati-va de mai rau, dragii mei! Sfatul meu: "Educati-va copii sa iasa la vot va rog pentru a avea o prezenta decenta in acest oras cu interese mari!"
1
0
Asta e un fleac. Noi(chiriași fond locativ) era sa fim executati silit pentru datoria vecinilor care sunt proprietari, ca administratora a fugit cu bani asociației. Suma era aprox 30.000 lei, și culmea, primăria o acoperă iar noi din victime am devenit acuzați de vecinii și asociația de proprietari.
1
0
Mai boule tu plătești același preț de anul trecut la gaze iar putorile cu le numești tu plătesc X3 prețul, asta e problema! Plătim putorile puse de Primar in Consiliu de Administrație și directorii care s au xde 5 ori cu salarii de 159mil lunar. Asta e Pb idiotule nu că sunt putori sunt FURATII DE 5ORI FATA DE TINE
0
2
Putorile vor banii de la buget. Sa primeasca subventia pe care o primesc si cei care nu sunt la centralizata. Adica nimic. Sa fie gospodari inainte de toate si sa lase milogeala de o parte. Ajunge ca au ajutoare de incalzire. Domnu primar, cu banii de la subventie asfaltati strazile, reparati trotuarele si faceti locuri de joaca pentru copii.
1
3
Baa bolnavilor la 18-19 grade nu puteți sta că v.ati învățat p***t faceti mișcare spargeți lemne la alții n.aveti pâine mâncați cozonac, și nu mai votați dreacu că uite ce iese ! Siktir
3
4
Cand a fost vorba de marirea pretului la energie si gaze guvernul PSD--PNL--UDMR a aprobat legea pe schest sau tacit cum se mai spune,lafel ca toate legile date pentru speciali si celelalte legi inpotriva majoritati romanilor date cu dedicatie in trecut de"iubiti"nostri parlamentari unde nici presa nu a stiut nimic pana cand legea nu a fost publicata in monitorul oficial,pe de alta parte asta vara cand a fost vorba de o lege care sa mai reduca din preturile astea la energie sau certat PSDisti cu PNListi luni de zile pana cand au scos o lege neclara,exact ce le trebuia speculantilor din energie,iar in cazul primarilor este ceva de genul dati mai primarilor subventii daca va permite bugetul local,daca nu asta este,ghinion pentru cei care vau ales primari.
4
1
Mariano c..de Fier eu m am împrumutat la banca sa pun centrala miloaga dracu
2
7
Mai astia care vă lăudați că v ați pus centrale și aveți bani și că ne plătiți voi încălzirea, mai neam de traista că unii dintre voi v ați făcut avere din te miri ce combinații, din bani dați cu camătă, etc., noi cersim la voi, noi dorim sa se aplice aceeasi subvenție ca în toată țara, că și acolo exista oameni cu case și gaze, dar cetățenii din tara plătesc o giga subvenționată și nu te voi bogaților!!!!! Și noi plătim taxe și impozite, primăria câștigă o taxa de stațiune și altele. Așa că mai tăceți dracu din gura de răutăți că v ați ajuns puțin și ați uitat că poate aveți părinți cu 1000 pensia și nu pentru că nu au muncit, ci pentru că așa sunt vremurile în tara asta și după cum se vede , cu gândirea voastră și oameni că voi, nici nu ne revenim.
8
3
Ai plătit 2000 lei căldură? Pai atâta face mai nene eu am plătit 1000 pe centrala cu gaz după ce am investit. S au scumpit toate băi milogilor încă nu ați aflat. Știu om cu BMW care da ture toată noaptea prin oras cu motor mare dar nu are bani de căldură...hai la munca fiecare membru de familie și câte 500 la căldură sau scandal la guvern nu la primarie sa primiți din banii mei. Iar tu ala cu subvenția la centrale nu mai manca rahat
5
6
Normal ca Danut Moldovan este impotriva doar este omul lui Radu,au luat cu japca carciuma Maritimo
5
2
Subventia inseamna ca cei care au centrale proprii (cu imprumuturi in banca), cei care stau la 15 grade ca au doar electric sau cei care se incalzesc cu lemne să ... plăteasca celor care stau la 26 de grade (ca doar de aia consuma mult). In loc sa facem strazi platim caldura lor. Sper sa nu cedeze consilierii pentru ca se ling pe bot si de voturile celor pe care ii mai au, ca ceilalti oricum sunt intaratati de Ozzy. E trist ca unii consilieri (coincidenta sau nu tatari) se folosesc de moartea in spital a unor romani sau de suferintele lor pentru a isi face campanie electorala. Acum 15 ani 20 unul era la vama si altul la sanepid unde ... stim cum era treaba , acum s-au transformat in patrioti, Unde erau cand Corneanu, Sandu Vlaicu, Carlescu si altii semnalau problema, nu vi se pare ca au deveni asa ... grijulii peste noapte ? Desteptati-va odata ca UE cere restrangerea subventiilor de aia nu intram in Schengen ....
6
2
dar la constanta credeti ca un ap cu 2 camere plateste mai putin? eu nu inteleg cat este giga la c-ta si cate giga poate se poate consuma la o suprafata de 55m2?
3
1
Eu sunt foarte suparata si ma gandesc si la cetatenii Mangaliei care au 1000 lei pensie .Si la pensii mai mari facturile la intretinere sunt greu de suportat pentru pensionari. Sunt revoltata pentru ca nu am fost oficial anuntati la timp ,ca gigacaloria nu mai este subgventionata si nu ni s au propus alternative :repartitoare sau gaze lasandu ne in fata facturilor catastrofale .
6
3
Ce regie ieftina, de parcă în toamna când votau toti scoaterea subvenției nu știau ce facturi o să fie...o gasca de infractori care arunca praf in ochi la prostii care o sa-i voteze la anul...
6
0
Dan Moldovan și consilierii PNL nu vor sa aprobe subvenția. Dacă în toată ra este un preț la giga , de ce la noi este cea mai mare? Ce sa I ceri lui Dan Moldovan care l a trădat și pe nași su și apoi PRO r*mânia l a pus la picioarele lui Radu, face cum dicteaza Radu ca la Maritimo nu e el patronul, este Radu Cristian, sau consilierei Leila de la PNL ca este mare șefa la Balnear și acolo se știe cu cât pleacă șpagă pe zi de la pacienți și exemple sunt destule. Nu sunt fan Ozzy, dar de data asta speculează bine momentul în favoarea lui. Asta e politica. Sa vedem PNL ul la următoarele alegeri. VA avea soarta lui Tusac când ne a ținut în frig. Sa va plătească dracu întreținerea 1000 RON, ca p****i suntem de nu venim peste voi în primărie pe 30.01. Ce zici tu Radu Cristian ca exista subvenții și pentru gaze și pus centrala? Nu am auzit pe nimeni sa fi avut acces la ele. Alexe, dacă ai avut bani de centrala și gaze, înseamnă că ai și sa plătești.
5
3
Exista subventii si pentru tras gaze si pus centrala. Cine nu a cerut, inseamna ca nu a vrut. Exista subventii si pentru productia de cereale. Cine nu mananca paine cere sa nu mai fie subvenționat graul? Exista subventie si pentru achizitia de gaz, lemne, energie electrica pentru centrala. Cine are caldura de la Goldterm, a cerut sa nu se mai subventioneze achizitia de gaz?
1
11
În condițiile în care prețul gazului e plafonat cum se a ajuns la 900 lei Giga? Ce plătim noi aici salariile de 150mil ale directorilor? Pai ce tralele tb sa fie cele mai ieftine deoarece prețul de distribuție se împart la locatari. La Oradea e 380 Giga iar la Mangalia ..
11
1
Vara când închiriază și fac bani nu mai vor subvenții , cei care stau la case și au plătit 20000 lei trasul gazului cine îi subvenționează? Pai e corect sa le dea și lor nu numai la unii
12
7
De demonstrat Mirelo ai demonstrat. Defapt articolul a fost comqndat de gasca Iorgus ca pe urma sanki sa se sesize ei ca vezi doamne ce descoperire a dacut replica. Tu va n gura de mafioti.iar Mirelo stie tot judetul ce hram porti
5
6
Sa mori de ras si alta nu ! A ajuns mare de tot Ozzy daca are bani sa plateasca articole la Replica. Are rucsacul bani si de dus dar si de intors. Intrebare? Pana cand? Vor afla...va urma...
7
9

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218