REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Dupa ce s-a numit singura sefa, Bugescu va fi inlocuita de Boar

Dupa ce s-a numit singura sefa, Bugescu va fi inlocuita de Boar

Replica API 29 noiembrie 2010 | 00:00 141

Audit la Centrul de Aparatura Medicala

Audit la Centrul de Aparatura Medicala

Tania Gabriela Bugescu, cea care şi-a semnat singură contractul de şef al Centrului Judeţean de Aparatură Medicală Constanţa, riscă să fie demisă în urma auditului efectuat de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică. Din verificările echipei de control reiese faptul că fondurile CJAM au fost gestionate, în perioada 01.01.2009-30.09.2010, "în bătaie de joc".

Din analiza actelor reiese că materialele de construcţii au fost încadrate în mod eronat, iar contractul de prestări servicii nr. 65/18.076.2008, pe durată nederminată, cu SC Hipocrat Med SRL, al cărui obiect de activitate sunt serviciile de medicina muncii a fost încheiat "pe genunchi". Din varii motive, angajaţii CJAM nu au utilizat nici programul informatic privind angajarea, lichidarea, ordonanţarea şi plata cheltuielilor în cazul drepturilor salariale şi a achiziţiilor publice. "Facturile în original sau alte documente întocmite în vederea efectuării anumitor plăţi nu erau datate şi semnate de persoana responsabilă care a înregistrat în contabilitate lichidarea cheltuielilor, iar documentele de plată de la bancă nu erau însoţite de nota de comandă sau avizele de însoţire a mărfii", susţin auditorii. Grav este şi faptul că angajatului Florin Enache i-a fost majorat salariul cu 20% în mod nejustificat. Nici sporurile de prevenţie acordat în 2009 persoanelor care beneficiau de indemnizaţia de conducere nu a fost calculat în mod corespunzător, iar anumite persoane au fost angajate "pe blat", fără ca Direcţia de Sănătate Publică să fi avut habar de organizarea concursurilor în cazul economistului Florentina Moroianu şi al juristului Carmela Gheorghe. Un alt aspect interesant este şi faptul că anumiţi angajaţi aflaţi în concediu de odihnă figurau în condica de prezenţă ca fiind "activi" la locul de muncă. Iar lista poate continua. În urma raportului de control, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au înaintat o adresă în atenţia reprezentanţilor Asociaţiei Naţionale a Centrelor de Aparatură Medicală (ANCAM), prin care solicită avizul consultativ de eliberare din funcţie a Taniei Bugescu. Conform surselor noastre, în cazul în care şefa CJAM va fi destituită, atribuţiile sale ar urma să fie preluate de Dumitru Boar (din câte se pare, membru PDL).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614