REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

"După ce se va termina şi problema regiunilor, vor începe căutarea marţienilor"

"După ce se va termina şi problema regiunilor, vor începe căutarea marţienilor"

Replica API 21 iunie 2011 | 00:00 116

Nicuşor Constantinescu, despre guvernanţi:

Nicuşor Constantinescu, despre guvernanţi:

Preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută ieri, că mâine, 22 iunie, va avea loc o şedinţă extraordinară în cadrul Consiliului Judeţean, în care se va supune la vot proiectul pentru înfiinţarea unui referendum privind reorganizarea administrativ-teritorială a ţării.

"Pe 22 iunie se va supune la vot, iar pe data de 22 iulie vom face referendum. Vreau ca toţi cetăţenii judeţului Constanţa, mă refer la cei cu drept de vot, să participe la referendum, pentru că este o situaţie excepţională. Se pare că actuala putere a început iniţial cu desfiinţarea sectoarelor capitalei, apoi, dacă au văzut că bucureştenii nu au fost de acord, au mutat tema la Constanţa. Ei spun că aceste consilii judeţene nu şi-au făcut treaba, însă eu spun că lucrurile stau invers, ei sunt cei care nu şi-au făcut treaba, încă din 2007. De exemplu, ce stat din UE mai percepe TVA pe fonduri europene? Băsescu zice că aceste consilii judeţene sunt comuniste. Fals. Dacă Alexandru Ioan Cuza a fost comunist, nu înseamnă că şi consiliile sunt comuniste", a declarat preşedintele CJC. Problema desfiinţării judeţelor şi înfiinţării regiunile, ca unităţi administrativ-teritoriale pare a fi tratată şi tranşată mult mai aprig la Constanţa, raportat la situaţia din Transilvania şi la Ţinutul Secuiesc. "Noi, cei din judeţele Constanţa şi Tulcea, ar trebui să dăm exemplu de convieţuire socială, fiind atâtea naţii. Regulamentul european interzice înfiinţarea de regiuni adinistrative în funcţie de etnii, iar maghiarii de la noi ameninţă că ies în stradă cu arma. Uitaţi-vă la Spania, care se află la limita desfiinţării ei ca stat, după ce au apărut tot felul de regiuni şi subregiuni, cum e Catalania", a mai precizat Nicuşor Constantinescu. În ceea ce priveşte haosul rezultat în urma unei eventuale reorganizări în regiuni, preşedintele CJC a menţionat că nu va fi posibilă o bună desfăşurare a activităţilor comerciale, juridice sau administrative. "Vă daţi seama cum se vor desfăşura relaţiile de afaceri? Şi-aşa au plecat investitorii, după ce au fost luaţi la goană. Sau cum îşi vor desfăşura activitatea instanţele de judecată, care acum sunt organizate după judeţe. Dacă crocodilul ăsta gigant înghite celelalte judeţe, vor coborî vrâncenii cu mocăniţele din vârful munţilor, ca să se prezinte la Tribunalul Constanţa. Este o stare excepţională. Trebuie să ne opunem, trebuie să facem referendum şi să vină lumea la vot. Trebuie să mergem la vot şi să spunem dacă vrem sau nu să se desfiinţeze judeţul Constanţa. Nici preşedinţii celorlalte consilii judeţene din ţară, printre care sunt şi PDL-işti, nu sunt de acord cu desfiinţarea judeţelor, dar le e frică să se opună. Vă daţi seama ce s-ar întâmpla şi cu copiii orfani. Eu sunt tatăl a peste 500 de copii orfani, cei abandonaţi în spitale. Eu decid dacă trebuie vreunul operat, sau dacă trebuie ca un grup să plece undeva. Dacă se vor unii judeţele în regiuni, voi avea 3000 de copii. Praful se va alege de ţara asta. După ce se va termina şi problema regiunilor, vor găsi altceva de făcut, vor începe căutarea marţienilor care umblă pe sub pământ", a mai precizat, printre altele, Nicuşor Constantinescu.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218