REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

După ce și-a NENOROCIT propriul copil, a intrat în GREVA FOAMEI în PENITENCIAR

După ce și-a NENOROCIT propriul copil, a intrat în GREVA FOAMEI în PENITENCIAR

Replica API 26 septembrie 2020 | 00:00 3066

Doi deținuți care au fost transferați de la Penitenciarul Ploiești, la Penitenciarul Tulcea, au intrat în greva foamei timp de trei săptămâni, ulterior cei doi ajungând la Spitalul Penitenciar Poarta Albă. Familia unuia dintre ei se plânge că transferul ar fi fost făcut în mod abuziv și fără a fi informați cu privire la motivul care a stat la baza mutării celor doi deținuți.

Este vorba despre Alexandru Cosmin Matei, cu condamnări multiple pentru furturi și infracțiuni rutiere, dar și despre Ionuț Paul Vișan, condamnat după ce și-a violat fiul în repetate rânduri, care nici nu împlinise vârsta de 6 ani. Familia lui Alexandru Cosmin Matei susține că cei doi sunt în stare gravă, după ce au făcut timp de 18 zile greva foamei. Deținuții ar fi recurs la acest gest pentru că ar fi fost transferați de la Ploiești, la Tulcea, fără vreun motiv anume, susțin apropiații acestora.

Concubina unui dintre deţinuţi: "Nimeni nu mi-a spus nimic"

“Au fost mutați fără vreun motiv. Cert este că nu există vreun raport. Am încercat tot ce mi-a stat în putință pentru a primi un răspuns de ce l-a mutat atât de departe, dar în zadar, nimeni nu mi-a spus nimic. Ba chiar mi s-a închis telefonul în nas. Vă rog să ne ajutați, luna viitoare trebuia să intre în comisia de liberare. După ce a ieșit de la judecătorul delegat de la Penitenciarul Tulcea, a făcut cerere de transfer, dar nimeni nu l-a luat în seamă. Țin să vă aduc la cunoștință faptul că poliția penitenciară care îi supraveghează i-a adresat următoarele cuvinte: de aici vei pleca doar cu picioarele înainte. Nu consider că este un vocabular destul de normal pentru un deținut nemâncat de 7 zile, cu glicemia 54, care mai avea puțin și pica jos.”, susține concubina lui Cosmin Alexandru Matei într-o cerere adresată directorului Penitenciarului Ploiești.

Reprezentanții penitenciarelor Ploiești, Tulcea și Spital-Poarta Albă nu au putut oferi detalii despre acest subiect, întrucât sunt informații cu caracter personal.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mori pirnaiasule!oricum te va lua dracul!
0
0
Nenorocitul trebuie omorat
3
0
Nu-i obliga nimeni sa manance, tot la liber e si pusul latului de gat
8
0
ala care si a violat copilul trebuie tinut in viata si chinuit zilnic.metode sunt multe...auzi greva foamei,fmm.
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218