REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

După ce şi-a pus studenţii „în cap”, conducerea Universităţii Ovidius a scos restricţia de intrare

După ce şi-a pus studenţii „în cap”, conducerea Universităţii Ovidius a scos restricţia de intrare

Replica API 28 noiembrie 2016 | 00:08 254

Revenire

Revenire

Situaţia revoltătoare de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa, care a luat naştere după ce studenţii au fost obligaţi să intre pe uşa „din dos”, se pare că a luat sfârşit. De săptămâna trecută, intrarea principal din Campus Corp A a fost deschisă şi pentru studenţi, iar panourile unde se specifica că este intrarea profesorilor au fost înlăturate. La aflarea acestei veşti, studenţii s-au declarat mulţumiţi şi că este cea mai bună decizie. Au fost însă şi studenţi surprinşi la aflarea veştii.

De aproximativ o lună de zile studenţii Universității „Ovidius” au fost nevoiţi să ocolească cele două corpuri aflate în Campus pentru a ajunge în sălile de curs. Asta pentru că intrarea principală a fost transformată în intrarea profesorilor, iar accesul se făcea pe baza unui card. Acest lucru a strârnit vâlvă în rândul studenţilor, iar reprezentanţii Senatului studenţesc au luat atitudine. Cu toate acestea situația s-a remediat, iar studenții au din nou acces prin intrarea principală. Acest lucru a ajuns doar la urechile unor studenții, alții declaraându-se surprinși. „Se intră din nou prin față? Nu știam. Ocoleam campusul. Foarte bine că s-a luat această decizie, acum nu mai trebuie să înghețăm”, a declarat Andreea, o studentă la Drept. O altă studentă a afirmat că i s-a părut o decizie normală și că nu înțelege nici măcar de ce a fost introdusă o asemenea restricție. „Foarte bine că a fost scoasă porcăria aia de restricție. Da ce aici suntem la liceu sau la școala generală? Mă bucur că până la urmă conducerea și-a dat seama că a luat o decizie greșită și acum a remediat-o”, a afirmat Mădălina, o studentă din cadrul Facultății de Litere. Fericit că nu îi mai îngheață nasul atunci când vine la ore, Matei, un student de la Facultatea de Științe Economice, a spus că i se pare un lucru normal să intre pe aceeși ușă cu profesorii. „Sunt în universitate de trei ani, iar faza cu intrarea separată a fost cea mai mare tâmpenie pe care am auzit-o vreodată. De ce trebuie să facem o așa mare diferență între studenți și profesori? De ce unii trebuie să intre prin față și alții prn spate? Conducerea știe că mulți studenți s-au ales cu răceli după acestă restricție? Știe că atunci când ocolești universitatea prin lateral te bate vântul de îți intră în oase? Nu cred că știe...Oricum sunt foarte bucuros că s-a scos prostia asta și că lucrurile sunt la fel ca înainte”, a spus Matei.

Iată ce spun reprezentanții instituției

Conducerea Universității a precizat că restricția a fost ridicată momentan, însă va fi introdusă treptat. „În prezent, studenţii pot folosi şi intrarea principala a corpului A din Campusul Universitar. În urma consultării cu reprezentaţii studenţilor din UOC s-a luat decizia ca măsura intrărilor separate să fie aplicată treptat, după modelul corpului B, unde circuitele de acces sunt funcţionale şi sunt respectate. Această măsură vizează strategia Universităţii în ceea ce priveşte paza, siguranţa şi respectarea Legii fumatului în instituţiile publice”, au declarat pentru Replica reprezentanții Universității „Ovidius”.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218