REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

După cutremurele devastatoare, Turcia se confruntă și cu inundații masive

După cutremurele devastatoare, Turcia se confruntă și cu inundații masive

A.F. 15 martie 2023 | 19:26 707

Cel puţin 13 persoane au murit şi alte 10 sunt date dispărute după ce viituri masive au lovit sud-estul Turciei, regiune deja afectată de cutremurele devastatoare din februarie, a anunţat miercuri postul public de televiziune din această ţară.

Dupa cutremurele devastatoare, Turcia se confrunta si cu inundatii masive

Patru persoane dintre cei decedați au murit în provincia Şanliurfa, de-a lungul graniţei cu Siria, iar o alta, în provincia Adiyaman, la aproximativ 110 kilometri spre nord.

"Eforturile de salvare sunt în curs de desfăşurare, inclusiv în zonele rurale", a declarat guvernatorul din Şanliurfa, Salih Ayhan, pentru postul public de televiziune TRT Haber, scrie DPA, potrivit Agerpres.

Autorităţile "se tem că numărul morţilor ar putea creşte", a adăugat guvernatorul Ayha, invocând precipitaţii "extraordinare".

În districtul Tut din provincia Adiyaman, viitura a măturat o casă din containere care adăpostea o familie, omorând o persoană, a declarat reporterilor ministrul de Interne Suleyman Soylu din Adiyaman. El a avertizat localnicii să stea departe de albia râurilor.

Dupa cutremurele devastatoare, Turcia se confrunta si cu inundatii masive

Patru persoane aflate în casa din containere sunt date dispărute, a precizat TRT Haber.

Regiunea a fost deja lovită de un cutremur devastator luna trecută, care a ucis circa 48.000 de persoane şi a forţat aproximativ 2 milioane să se refugieze în adăposturi temporare, precum corturi şi containere.

Inundaţiile au măturat în calea lor mai multe maşini şi au avariat drumuri şi poduri, potrivit imaginilor difuzate de Haber Global. Un bărbat şi un copil au fost salvaţi de localnici cu ajutorul unei frânghii de pe o stradă din centrul Şanliurfei, a indicat HaberTurk.

Dupa cutremurele devastatoare, Turcia se confrunta si cu inundatii masive

Un alt bărbat a fost văzut înotând pentru a se salva dintr-un pasaj subteran inundat din Şanliurfa.

Unitatea de terapie intensivă a unui spital din provincia Sanliurfa a fost inundată, iar pacienţii au fost evacuaţi. Şcolile au fost închise la Şanliurfa, unde au fost inundate şi locuinţe, iar autorităţile au îndemnat localnicii să îşi părăsească casele şi să îndrepte spre zone mai sigure.

Mai la sud, în districtul Iskenderun din provincia Hatay, apa a inundat corturile care adăposteau supravieţuitori ai cutremurului.

Ploi abundente sunt aşteptate în următoarele două zile, a anunţat Autoritatea pentru managementul situaţiilor de urgenţă şi a dezastrelor (AFAD), avertizând localnicii să se ferească de furtunile şi inundaţiile care vor urma, citează digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Calamitatile astea par trimise "DE SUS"... Cred ca Turcia greseste GRAV undeva. Oare de ce musulmanii sunt victimelor celor mai mari calamitati naturale la nivel mondial in istoria recenta. Este evident ceva GRAV ce fac cei din ASIA, in mod special. Anume RUSIA-CHIA-Turcia-India si mai toate tarile asiatice musulamne sau budiste. Trebuie studiat fenomenul asta. Cred ca Dumnezeu ii pedepseste!!!
10
2

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367