REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

După dezastrul de la Auchan, Maritimo a fost prins şi cu artificii fără aviz!

După dezastrul de la Auchan, Maritimo a fost prins şi cu artificii fără aviz!

Replica API 29 decembrie 2015 | 17:02 822

BOMBĂ!

BOMBĂ!

Este incredibil dar se întâmplă în oraşul de la malul mării! După ce autoservirea Auchan din cadrul Maritimo a fost închisă până la remedierea problemelor, întrucât mai multe persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară din pricina alimentelor expirate folosite, iată că acţiunile de control au continuat şi pe alte paliere. Şi, ceea ce au găsit oamenii legii este strigător la cer: neregulile par că nu se mai sfârşesc. Astfel, în data de 28 decembrie anul curent, oamenii legii au fost sesizaţi cu privire la un stand aflat în incinta centrului comercial Maritimo, unde se comercializau materiale pirotehnice.

În urma controlului, activitatea acestuia a fost suspendată. Potrivit informaţiilor noastre, exista aviz de funcţionare, dar lipsea cel de la ISU. Totodată, se pare că nereguli au fost depistate şi la actele care ar fi trebuit să dovedească provenienţa bunurilor. Poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al IPJ Constanţa au indisponibilizat produsele în vederea confiscării. De precizat că Serviciul AESP a desfăşurat zilele acestea activităţi de verificare şi reautorizare a firmelor care desfăşoară comerţ cu materiale pirotehnice, în contextul tragediei de la Club Colectiv din Bucureşti.

S-a luat decizia, în aceste condiţii, ca nici o tarabă să nu mai fie autorizată în vederea comerţului cu materiale pirotehnice, iar din circa 40 de persoane juridice care deţineau anul trecut autorizaţii de comercializare, doar 7 societăţi din municipiul Constanţa au fost reautorizate. Acestea au puncte de lucru în Carrefour, Doraly, Cora, Billa, pe strada I.G.Duca, în Real (Km. 4-5) şi un magazin pe strada Mangaliei. De asemenea, există 5 magazine şi în judeţ care au primit autorizaţie: unul în Mangalia, unul în Năvodari, două în Medgidia şi unul în Cernavodă.

UPDATE:

Marius Rusescu, directorul de marketing al Maritimo, a transmis următorul drept la replică: ”În data de 29 decembrie 2015, pe website-ul dumneavoastră (www.replicaonline.ro), au fost publicate două articole ce conţin informaţii eronate. Este vorba despre informaţiile potrivit cărora în Maritimo Shopping Center ar fi existat un stand cu materiale pirotehnice care nu avea aviz de funcţionare de la ISU Dobrogea şi care, în urma unor controale, a fost închis. Dorim să vă informăm că în spaţiul comun aparţinând Maritimo Shopping Center nu există nici un astfel de stand şi nu se vând sub nici o formă materiale pirotehnice, indiferent de clasă sau gradul de risc”.

Liliana CHIRU, Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367