REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

După gorila din Mamaia, a apărut şi maimuţoiul din Kogălniceanu, care ia la şuturi o femeie la şedinţa de consiliu

După gorila din Mamaia, a apărut şi maimuţoiul din Kogălniceanu, care ia la şuturi o femeie la şedinţa de consiliu

Replica API 25 august 2015 | 00:00 171

Cum a reacţionat fostul primar Mureşan când a fost întrebat de ce nu votează repartiţiile ANL

Cum a reacţionat fostul primar Mureşan când a fost întrebat de ce nu votează repartiţiile ANL

După gorila „cu suflet” care a bătut o femeie pe plaja din Mamaia, a apărut şi maimuţoiul din Mihail Kogălniceanu, care a lovit cu piciorul o femeie la o şedinţă de consiliu local. Este vorba despre Valer Iosif Mureşan, fostul primar şi actual consilier local PSD, deranjat până peste poate de faptul că mai multe persoane l-au luat la rost, la şedinţa de pe 31 iulie a.c., pentru că a refuzat să voteze, alături de colegii săi, lista de repartiţii pentru cel de-al doilea bloc ANL din Mihail Kogălniceanu.

Şi, ca orice gibon care se respectă, Mureşan a considerat că cel mai bine îşi argumentează opţiunea politică dacă dă cu piciorul într-o femeie, după cum se poate vedea şi în filmarea postată pe site. Până la următoare şedinţă, când Mureşan va avea ocazia să mai dea cu copita prin cine apucă, eventual vreun copil sau bătrân, oamenii rămân fără locuinţe ANL, pentru că aleşii PSD refuză să voteze lista. Explicaţia e simplă: de pe listă au fost scoşi cele 5 rude de gradul I ale unor consilieri PSD (fraţii, fii), iar aceştia îi pedepsesc astfel pe toţi ceilalţi.

Locuitorii din Mihail Kogălniceanu care vor să primească o locuinţă în blocurile ridicate de ANL trebuie să treacă, mai întâi, proba copitei aplicate de fostul primar PSD Valer Iosif Mureşan. A aflat asta una din persoanele aflate pe lista cu dosare aprobate, dar care nu se poate muta la casă nouă pentru că aleşii social-democraţi refuză să voteze hotărârea de consiliu local care ar legifera acest lucru.

Potrivit primăriţei PNL Ancuţa Belu, consilierii PSD se răzbună astfel pentru că nu au fost aprobat dosarele a 5 solicitanţi pentru cele 29 de apartamente, întrucât erau rude de gradul I cu unii dintre ei (fraţi şi fii). La şedinţa de pe 29 iulie a.c., după ce consilierii PSD s-au ridicat pentru a părăsi sala înaintea votului pentru aprobarea listei, la comanda lui Murşean, beneficiarii de locuinţe ANL prezenţi în sală i-au luat la rost, pentru ce fac aşa ceva. S-a creat o îmbulzeală generalizată, iar fostul primar PSD şi-a ales ca adversar pe cineva pe măsura lui, o femeie.

Căreia i-a aplicat o copită, ca un gentleman ce este, răvăşit probabil şi acum de faptul că a putut pierde alegerile pentru primărie din 2012 în faţa unei femei. În timp ce maimuţoiul de Mureşan dă cu picioarele în femeile din Kogălniceanu, aprobarea listei cu repartiţiile ANL întârzie, iar o parte riscă să-şi piardă locuinţele întrucât vor depăşi în curând vârsta legală. Sabotajul gibonului karatist Mureşan vine în contextul în care primul bloc ANL a fost inaugurat de el, în februarie 2012, fără utilităţi.

Locatarii au trebuit să plătească din propriile buzunare racordarea la apă, curent şi gaze, deşi primăria avea obligaţia legală de a asigura aceste facilităţi. Colac peste pupăză, unul din beneficiarii primului bloc ANL este vărul fostului primar Mureşan, deşi acesta nu apărea pe lista cu dosare aprobate, a declarat ieri primăriţa Ancuţa Belu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Constanţa.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108