REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

După marea defrișare a Pădurii Comorova, începe construcția a trei mastodonți cu 10 etaje

După marea defrișare a Pădurii Comorova, începe construcția a trei mastodonți cu 10 etaje

Replica API 19 septembrie 2022 | 00:00 8524

Pădurea Comorova, singura pădure de pe litoralul Mării Negre, a fost vânată, de-a lungul anilor, de mai mulți investitori în vederea transformă acesteia în cartier de locuința. Nu va dura mult și acest lucru se va întâmpla, din păcate, cu sprijinul, evident, al autorităților locale dar și al unor consilieri locali din Mangalia care au dat undă verde proiectului. Printre cei care vor băga, în viitorul apropiat, utilajele în pădurea defrișată se numără și persoana fizică Paulina… căreia i-a fost aprobat joi, 15 septembrie, PUD-ul în ședința de Consiliu Local. Un PUD de doar…25 de pagini.

Parte a pădurii a început să fie defrișată pentru interesele unor investitori imobiliari, care doresc să dezvolte proiecte imobiliare cu blocuri de 10 etaje. Unul dintre proiecte este al unei persoane fizice, Paulina Fleancu, care a primit joi, 15 septembrie, în ședința de Consiliu Local Mangalia, undă verde pentru elaborare PUD în vederea construirii a trei imobile cu 10 etaje în Pădurea Comorova. Arhitectul șef al Mangaliei a dat avizul pe documentație pe 7 septembrie, asta înseamnă că, în viziunea sa, proiectul familiei Fleancu se potrivește perfect cu zona unde urmează să se ridice mastodonții. Zona ce cuprinde terenul pentru care s-a aprobat PUD-ul este una preponderent rezidențială, cu clădiri de înălțime în medie de 4 etaje, având caracter semi-urban.

Odată aprobat PUD-ul în ședința din 15 septembrie, investitorul va purcede la următorul pas: obținerea autorizației de construire și apoi demararea construcției propriu zise.

Implicați în proiectul de defrișare a părdurii mai sunt, pe lângă Fleancu Paulina, deținătoarea respectivului teren, și e Ion Fleancu, Ionuț Cosmin Fleancu și Roxana Fleancu. Aceștia sunt implicați în societatea Novum Invest, cu sediul în București. Recent, reprezentanții societății au declarat, pentru Replica, că terenul defrișat în luna februarie a anului 2021 și aflat în proximitatea complexului turistic Novum by The Sea nu este pare constitutivă a Pădurii Comorova, fiind prezent în registrele de carte funciară în categoria ,,terenuri intravilane libere cu destinația curți construcții”. ,,Terenul intravilan a fost achiziționat în baza a două contracte, respectiv contractul 1674 din data de 13.11.2017 și contractul 542 din data de 29.03.2018, pentru dezvoltarea proiectului Novum by The Sea. Respectivul teren face parte din intravilanul construibil al orașului Mangalia, stațiunea Olimp. Construcția ce va fi proiectată se încadrează în categoria stabiliment local public de tip sală de bal/conferințe și are două nivele: subsol și parter. În viitor, complexul turistic Novum by The Sea se va extinde și va îngloba alte construcții menite să promoveze turismul zonal atât pe pe plan național, cât și pe plan internațional. Încheiem prin a informa că proiectul că proiectul Novum by The Sea nu urmărește destabilizarea naturală a zonei, investind sute de mii de euro în amenajarea spațiilor verzi. 70% din suprafața complexului turistic este acoperită de verdeață, spațiul construit fiind considerabil mai mic decât suprafața spațiului verde.”.

Pădurea Comorva, scoasă de sub regim silvic printr-o hotărâre a Consiliului Local Mangalia

Pădurea Comorova a fost scoasă de sub regimul silvic printr-o hotărâre a Consiliului Local Mangalia. Pădurea Comorova, singura pădure de pe litoralul românesc al Mării Negre și cea mai importantă pădure din punct de vedere științific de pe întreg litoralul acestei mări. Aceasta a fost creată prin eforturile de 20 de ani (1890 – 1910) ale silvicultorilor, sub patronajul Regelui Carol I din fondurile bugetare ale Statului. Prima mare agresiune asupra acestei păduri a fost făcută în perioada 1967-1968, când circa 259 ha au fost scoase din fondul forestier și parțial defrișate pentru construcția stațiunilor Olimp, Neptun și Jupiter. Prin Hotărârea Consiliului Local Mangalia nr. 136/28.11.2000, suprafața din pădurea Comorova a fost trecută din proprietate publică în proprietate private a Municipiului Mangalia, iar prin HCL nr. 107/24.04.2003 ,,se aprobă folosirea definitive sau temporară a terenurilor forestiere în suprafață de 431,70 ha în alte scopuri decât silvice (…) pentru extinderea intravilanului municipiului Mangalia.

Video:

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
iti recomand cocolino ca ai deja creierul spalat, la conducere pana acum din 32 de ani au fost 10 ani petrov, 10 ani mutu si 4 ani emilica, ia fa tu socoteala acum!!!
0
0
Cetatene ce treaba ai tu daca ii facem pe romanii tai prostani sa ne creada ? In fiecare ora se naste un p***t trebuie sa stii sa profiti de ei o sa va calarim pe toti punem primar t***r ca la agigea
0
0
Un nene pus pe o lista de votare arunca niste vorbe intr o asazisa campanie electorala adopta niste masuri dupa cum ii trece prin cap si cu care alegatorii sai nu sunt de acord , dar va fi sanctionat .**. la vot.Normal ar fi sa votam nominal ,iar actiunile sale sa fie in interiorul promisiunilor facute in campanie..Sa se termine cu listele cu un om onest in frunte urmat de
0
0
Are dreptare Trusca !!!
0
0
rahatii de la pesede gen "cetatean" s-au activat si tot mananca niste kk despre USR , Bolsevicii au uitat cine a fost la conducere pina acum .
2
0
Ai gasit vinovatul. Despre PSdnl nu spui nimic. Astia nu exista. De ce nu vine aurolacul Simion si cu Sosoaca lui sa protesteze. In rest stie sa faca circ peste tot.
1
0
Cei de la USR se bateau cu pumnii in poiept ca vor salva padurea si nu au facut nimic, decat ca au strans niste semnaturi fara valoare ! Rusine, USR, partid de nimic, cu oameni de nimic !
0
0
Nu detin adevarul absolut si nici nu consider ca emit teorii conspirative.sunt doar fapte bazate pe documente.atat si nimic in plus.ca articolul are o tenta cred ca este vizibila inca din titlu.si cumva vezi Doamne administrayia actuala este vinovata.vbm despre jaful organizat???pai tre sa bagam tot politicul nu numa 2 partide.vbm despre defrisari la comorova si e psd pnl?hai sa vbm despre defrisari in toata tara unde toate partidele au fost implicate.
1
1
Referendum,si dat afara piticul porno si toata sleahta lui.
0
0
Suntem un popor cu mentalitati tiganizate.
0
0
niste jeguri.
0
0
Cand s au praduit terenurile alea acum 25 de ani userista sefa controla la greu la sanepid si ecologistul sef la vama unde treceau tigarile netimbrate. Acum si au facut partide si fac pe legiuitorii. Scarbos. Mai rau e ca unii mai slabi de inger pun botul la vrajeala celor 2 tatari.
0
0
o sa intoarceti capul ca de fiecare data. o sa ignorati tot. o sa va ajunga blestemele tuturor romanilor. nu va mai saturati ! sa va inghita pamntul, nemernicikor.
2
0
opriti defrisarea si distrugerea padurii comorova!saturnul l.au distrus deja,venus jupiter,la fel.Arhitectul asa zis sef almmangaliei este un pacalici incompetent ,incult!Daca iei femeia de serviciu si.i arati un plan de situatie,se pricepe mai bine decit mascari iul ala spagar!bouare,ai zeci de blocuri in olimp goale,Nu mai vin decit prostii.Unde parchezi masinile,apa,canalizare in mare,ca in cap Aurora,utitiltati,ydioten spagar.Ai distrus mediul,tumsi iorgus,pitipocul radu si alti securisti.Sa dati faliment!!!
3
1
Pentru derbedeii astia - infractori care aproba defrisarea unor paduri chiar nu exista lege?
0
0
Sa admitem ca ai dreptate si ca toata mizeria porneste din anii 2000 , ce au facut insa cei care au venit dupa si puteau indrepta lucrurile ?!? Iar jaful nu ar fi fost posibil fara complicitatea mafiei de partid PNL - PSD , aceeasi care au distrus mare parte din tara incepand cu anul 1989. Sau poate vrei sa-i consideram pe beneficiarii finali ai acestei golanii oameni onesti , fara nicio vina in acest masacru forestier ???
3
0
Cum apar aceste articole in creierii noptii cu iz penal si cumva indreptate catre o administratie care conform legilor nu prea are ce face.de ce?pai simplu, retrocedarile dar mai ales destinatia terenului au fost modificate in anul 2000 si 2003 iar la momentul respevtiv adiministratia actuala se ocupa cu indeletniciri de adolescent. Degeaba se striga DNA si procuratura.22 de ani nu s a strigat nimic.cititi articolul pana la capat dragilor.JAFUL A FOST FACUT DE TUSAC SI IORGUS.Mireluto nu ti merge chiar cu toata lumea.nu toti suntem vite care pun botul la titlu.
0
0
Cata iresponsabilitate din partea unor autoritai locale criminale !!! Se repeta scenariul din Mamaia Nord fara ca cineva sa impiedice masacrarea singurei paduri care mai ramasese pe litoral.Unde sunt Garda de Mediu , DNA-ul sau Prefectura in aceasta poveste ???
2
0
Pai trebuie sa populam cu maimute urangutane ca ca sa poata fi populate ....Investitii trebuie pe domeniul agrementului ,ceva ce sa atraga oamenii ,nu betoane si iar betoane
2
0
nu-i asa? Traiasca piticul si votantii lui.Hai cu tsunami
3
0
poporul roman a stat si in 89 ascuns dupa perdea si a indurat tot! A trebuit sa vina agenturili sa insceneze un miting sa aduca oile in centrul bucurestiului ca apoi sa deturneze acea manifestare impotriva lui ceasca. totul a fost minutios organizat stai tu linistit. singurele revolte adevarate au fost in valea jiului in 77 si la brasov in 87
1
0
bre, tot poporul roman este si asta de nenoroceste padurea. asta e, popor abject, fara urma de demnitate, hot, avid de pomeni.
3
0
Degeaba daca acceptam orice marsavie..Poporul roman in 89 a daramat cu mainile goale comunismul.care atunci te legau numai daca vorbeai
0
0
rusineeeeeeeeeeeeeeeeee
0
0
Bai nenorocitzilor , o sa transformati acea zona ca Mamaia Nord - Navodari , un ghetou de betoane , a shpagagiilor de la Primaria Navodari ! Bai javrelor , copiii nostri nu mai au parte de verdeata , de oxigen , bagane-am pwlile in blocurile voastre machidoni infecti ! Mai e un branzar i*******r pushcarias cu alcoolu' la Mamaia Nord , Kartali il cheama , japitza aia cu Hanul Kartali !
1
0
si prefectul este o javra infecta . La ce te poti astepta de la o lifta pagana
0
0
E ultima padure de pe litoral
0
0
la parnaie pentru acest jaf e clar ! Asta e tara poolii !!!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102