REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.1° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

După Mitropolitul Ardealului, şi IPS Teodosie se pregăteşte de „pelerinaj” la DNA

După Mitropolitul Ardealului, şi IPS Teodosie se pregăteşte de „pelerinaj” la DNA

Replica API 12 iulie 2016 | 00:00 237

Dosarul cărţilor scrise în penitenciare

Dosarul cărţilor scrise în penitenciare

IPS Teodosie

Biserica Ortodoxă, o nouă lovitură! Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza, coordonator al uneia dintre cărţile lui Gigi Becali, s-a prezentat, luni dimineaţă, la DNA pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul privind cărţile scrise în penitenciar. Este foarte probabil ca în faţa procurorilor să ajungă şi IPS Teodosie, în contextul în care ministerul Justiţiei a dezvăluit, la începutul anului, că doi înalţi prelaţi, IPS Laurenţiu Streza, mitropolitul Ardealului şi IPS Teodosie, arhiepiscopul Constanţei şi Tomisului, au girat cărţi scrise de Gigi Becali, patronul clubului de fotbal Steaua Bucureşti, condamnat de două ori, la câte trei ani de închisoare. IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului (pr. prof. univ. la Universitatea Ovidius din Constanţa), a coordonat lucrarea „Muntele Athos, patria ortodoxiei”. IPS Teodosie a declarat, pentru „Replica”, faptul că nu a fost citat, deocamdată, în acest dosar, dar, dacă acest lucru se va întâmpla, se va duce. „Nu m-au chemat, dar dacă o vor face, mă voi duce“, a mărturisit IPS Teodosie.

Reamintim că, la începutul anului, ministerul Justiţiei a făcut publică lista profesorilor universitari care, după cum prevede procedura, le-au dat deţinuţilor recomandare scrisă pentru a elabora o lucrare ştiinţifică pe o anumită temă. Astfel, dacă în 2012 numai cinci deţinuţi, printre care s-au numărat şi Adrian Năstase şi Sorin Ovidiu Vîntu, au scris cărţi, în 2013 numărul acestora a crescut la 14, iar în 2014 numărul deţinuţilor care au scris cărţi a ajuns la 50. Potrivit documentelor făcute publice de Ministerul de Justiţie, peste 150 de deţinuţi au scris cărţi în anul 2015. În document figurează şi alte cadre didactice de la universităţi constănţene care au acordat recomandări scrise pentru asemenea lucrări: lector univ. Cristi Iftene - pentru o carte a lui Valerian Nica („Comunicarea în instituţiile publice. Metode moderne şi strategii“); prof. univ. dr. Mariana Panaitescu (UMC) - pentru două cărţi ale lui Neculai Coman („Managementul riscurilor naturale şi tehnologice cu impact major asupra vieţii şi factorilor de mediu” şi „Managementul situaţiilor de urgenţă generate de poluările accidentale cu hidrocarburi); prof. univ. dr. Gheorghe Negoescu (Universitatea Ovidius) - pentru o carte a lui Claudiu Ristea („Taxa pe valoarea adaugată în UE - armonizare şi diferenţe”); prof. dr. Dumitru Cristea (Universitatea Ovidius) - pentru o carte a lui Ion Adrian Alexandrescu („Pastoraţiile în zilele noastre”); prof. univ. dr. Anca Cristina Stanciu (Universitatea Ovidius) - pentru o carte a lui Lucian Beşchea („Planificare financiară personală - volumul I); conf. univ. dr. ing. Violeta Ciucur (UMC) - pentru două cărţi ale fostului inspector şef al ISU Dobrogea, colonelul Viorel Costache („Gestionarea situaţiilor de urgenţă produse de incendii de mari proporţii în zone greu accesibile, cu impact major asupra vieţii şi a mediului” şi „Gestionarea situaţiilor de urgenţă care pot afecta viaţa”), dar şi pentru Gabriel Andrei Niculae , lucrarea „Inundaţiile - situaţii de urgenţă cu implicaţii majore pentru populaţie”); IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului (pr. prof. univ. la Universitatea Ovidius din Constanţa), coordonatorul lui Gigi Becali, la lucrarea „Muntele Athos, patria ortodoxiei”. Conf. univ. dr. Cristian Moşnianu (Universitatea Ovidius) a fost cocordonatorul lui lui Şenol Zevri, fostul şef al Agenţiei de Mediu, pentru„Comunicare şi manipulare” şi „Propagandă politică”. Sevri a fost coordonat şi de Virgil Frunză (Universitatea Ovidius) - pentru „Elemente de igienă minimală şi mediul penitenciar”.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218