REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

După moldoveanul Fenechiu, pe Mazăre îl supără şi Mănescu

După moldoveanul Fenechiu, pe Mazăre îl supără şi Mănescu

Replica API 8 noiembrie 2013 | 00:00 245

Acţiunile Portului Constanţa, cerute la administraţia locală

Acţiunile Portului Constanţa, cerute la administraţia locală

Replica edilului de la malul mării nu a întârziat să apară cu privire la declaraţia ministrului Transporturilor, Ramona Mănescu, care le-a dat dreptate liberalilor cu privire la acţiunile Portului Constaţa, spunând: "Autorităţile locale au 20% din acţiuni. Nu vi se pare că au destul? Mie da".

De cealaltă parte, edilul de la malul mării a spus că: "Şi ăla de dinainte care era ministru, moldoveanul ăla (Relu Fenechiu - n.r.), când s-a pus, nu vroia şi el s-adune tot? Şi doamna ministru care a învăţat repede cum e cu turismul şi cum e cu vapoarele şi ea consideră. Că dacă o întrebam cu trei zile înainte, habar nu avea nici de acţiuni, nici de nimic, nici ce-i APC-ul. Dar, după aia, brusc, a considerat că avem prea mult. Am discutat chestiunea cu Ponta (Victor Ponta - n.r.), o să vină alegeri, o să vedem dacă le trec aici, o să vedem apoi cine s-a ţint de cuvânt, lumea votează... Ce să fac mai mult de atât, să mă iau de gât cu ei, să mă împuşc? Nu pot să mă împuşc. Eu cred că primul ministru se ţine de cuvânt. Vin alegerile, dacă nu ne-am ţinut de cuvânt, lumea ne penalizează. Nu-i aşa în politică? Dacă vii şi spui că treci portul şi nu-l treci, nu te mai votează. Înseamnă că i-ai minţit!". Reamintim că, într-o conferinţă de presă susţinută în luna octombrie la Constanţa, Ramona Mănescu declara: "Părerea mea este că Portul Constanţa este un obiectiv strategic de interes naţional şi cu asta cred că am spus tot". Afirmaţia venea După ce ministrul a fost întrebat ce părere are de faptul că autorităţile locale doresc mai multe acţiuni la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, Primarul Constanţei, Radu Mazăre, susţinea, în luna septembrie, că autorităţile locale ar putea primi încă 15 la sută din acţiunile pe care statul le deţine la Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, urmând ca alte 15 la sută din acţiuni să fie listate pe Bursă. În prezent, statul deţine 60 la sută din acţiunile APMC, 20 la sută Fondul Proprietatea şi 20 la sută Consiliul Local Municipal Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614