REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

După nenumărate plângeri, părinţii „grijulii” care blochează traficul zi de zi au fost amendaţi

După nenumărate plângeri, părinţii „grijulii” care blochează traficul zi de zi au fost amendaţi

Replica API 6 februarie 2017 | 08:12 562

Traficul din orașul Constanța este unul infernal. Șoferii parchează haotic și după cum îi taie capul, fără să țină cont de vreo regulă. Asta se întâmplă în fiecare zi în apropierea școlilor din municipiul. Părinții care își duc sau își iau copiii de la școală, nu țin cont de nici o regulă decât cea a nesimțirii. Ca să nu meargă copilașul prea mult, trag mașina fix în fața porții și blochează tot traficul. Aceste aspecte au fost semnalate de multe ori de constănțeni, însă acum s-au luat și măsuri.

Un constănțean care locuiește în apropierea Școlii nr.24, a explicat că nu mai suportă această situație și de aceea a făcut o plângere la Poliția Locală. „Fac o sesizare cu privire la parcarea neregulamentară a autoturismelor în perioadele orare aferente venirii şi plecării copiilor de la şcoală (aproximativ ora 12:00, ora 18:00) în zona şcolii numărul 24 „Ion Jalea”. În aceste perioade cei care vin să îşi ia sau să îşi lase copii de la şcoală blochează una sau chiar două benzi de circulaţie pe bulevardul 1 Decembrie vis-a-vis de Kaufland, dar şi ieşirea din parcarea din faţa blocurilor.

De asemenea, în spatele blocului, pe aleea Garofiței, nu se poate circula în aceste perioade datorită parcării neregulamentare a părinţilor. Din această cauza circulaţia este periculoasă şi se clacsonează foarte mult. Această situaţie se întâmplă în toate zilele în care copiii au şcoală şi nu mai suportăm”, se arată în sesizarea făcută de un constănțean. Poliția Locală a luat în calcul această reclamație și acționat în zonă.

„Având în vedere sesizarea privind blocajele în trafic ce se formeaza pe strada Garofiței, dar și pe Bulevardul 1 Decembrie 1918, în zona Școlii nr. 24, au fost efectuate verificări. În urma acestor verificări, aspectele sesizare au fost confirmate, fapt pentru care conducatorii auto care au încălcat prevederile legale au fost sanctionați. Totodată, în limita echipajelor disponibile, în intervalul orar 07:30 – 08:10 dar si 11:30 – 12:10, vom asigura prezența în zona mai sus mentionață, a unui echipaj de poliție locală, pentru fluidizarea traficului”, transmit reprezentanții Poliției Locale.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca ai stationa 3 secunde pe dreapta sa nu incurci circulatia ai fi un om civilizat. Dar nu, exact in mijloc stai ca vita si puradelul nu coboara in 3 secunde ca doar nu il arunci cu prastia din masina. Civilizeaza-te odata pentru totdeauna si nu te mai considera deosebit ca-ti duci copilul la scoala, tarane!
3
0
Si unde sa-si lase masinile parintii cand isi aduc copiii ? E normal ca opresc 3 secunde coboara copilul si masina pleaca. Problema este cand iei copilul de la scoala. Peste tot pe asa zisele stradute cum spunea unul mai sus in comentarii este full de masini. Unde sa parchezi ?? Faceti parcari in orasul asta apoi da-ti sfaturi !!!!! Cei care nu pot suporta si fac plangeri sa faca plangeri la primarie sa faca locuri de parcare in toate zonele aglomerate din Constanta, scoli, statii, centru, etc. Dar mai usor e sa dati amenzi, nu ?
2
6
clacsoneaza a ?
0
0
Nu trebuie sa-ti parchezi masina in poarta scolii, in usa magazinului si-n multe alte locuri! Pleaca de acasa cu 10 minute mai devreme astfel incat sa gasesti un loc de parcare pe o straduta chiar daca este la o distanta mai mare de obiectivul vizat si impreuna cu plodul faceti cateva zeci de metri miscare ca nu va cad galoanele!
8
1
Sa va iau fata in poula de saracii!
1
7
Veniti la 11.30.-12.00 si vedeti ce e pe str. Cismelei langa Scoala 29!
6
0
ce nenorociti sa zgarie maisna - la puscarie ma derbedeilor
1
3
Astia care merg acum la scoala o sa va plateasca pensiile!
0
6
Da mai, nu stiu cum sa-ti mai zic, ca nu mai am atatea cuvinte urate in vocabular. E musai sa merg pe Cismelei ca sa plec la servici si ce sa vezi? Strada Cismelei e cu sens unic! Cu ce vrei sa ocolesc cireada de parinti cu puradei de scoborat din masina in mijlocul strazii? Cu elicopterul?
11
0
Lasati-va odraslele sa vina pe jos acasa ca sunt toti niste umflati si deformati. Pai sa nu se duca tatele de mamici sa-si etaleze masinile?pai cum altfel
16
2
Pt toti ofuscatii astia: daca va grabiti, ocoliti dracu scolile intre 7,45 - 8 si 11.30 - 12. S-au terminat strazile, e musai s-o luati chiar pe acolo? Chiar nu pricepeti ca nu sunt locuri de parcare? Pt. Andrei: Cate masini erau pe strazi acum 30 ani? Lasa acum un copil de clasa a 2 a pe strada si si se gaseste un teribilist de 19 ani sa dea peste el.
5
11
Pentru mulga Ana: da' eu ce vina am ca trebuie sa astept eliberarea strazii pana se misca puradelul tau? Eu am treaba in alta parte si trebuie sa trec. Ca doar nu o fi strada m a t i i! Mai educati-va si voi, taranilor-tarancilor inainte de a va urca la volan ca masina nu-i caruta sa o lasi in mijlocul ulitei pana iti daci treaba!
21
2
Nu zic ca e gresit sa duci sau aduci copilul la scoala cu masina. La cati nebuni sunt pe strazi, e de inteles. Problema apare cand toti se gasesc sa parcheze fix in fata scolii ca de, e greu sa parchezi in apropiere si mergi pe jos.
23
2
pentru Ana
5
2
Nu plange anaaa! Ca va vad cum stati si asteptati plozii ..va vedem cum blocati strada va claxoneaza lumea va injura va roaga frumos chiar cum am facut eu si voi stati pe telefon si ignorati.Eu cred ca gresesti ,un pic de sport nu strica.Cred ca poti gasi un loc si mai departe nu neaparat la iesire-intrare.Fa un experiment si incearva sa gasesti,succes
24
3
Se exagereaza! Nu se ia in calcul ca sunt f multi copiii in scoala iar spatiul de oprire este f stramb si lipseste cu desavarsire! Unde sa lasi masina cand sunt atatia copiii care intra intr o scoala!! UNDE?? Inainte sa criticati si sa trimiteti repede sesizare puneti va in locul parintilor care vin si isi lasa copiii. Asta inseamna sa lasam masina la Casa de Cultura sau la Gara ca sa venim cu copilul pe jos???? Este o mare tampenie!!! Sunt cateva minute pana coabara repede copilul si intra in scoala! Dar suntem caracterizati de egoism si rautate si nu ne intereseaza decat de prorpia persoana!
10
30
Si pe starada Cismelei e la fel, zi de zi se blocheaza strada pana la Brotacei sa isi lase copii la liceu si scoala. Cati dintre noi, adultii, ne-au dus parintii cu masina la scoala. Nu ne mai lasam copii sa mearga pe jos la scoala. De vina este si Inspectoratul scola pentru ca permite inscrierea copiilor din alte zone ale orasului. Sunt parinti care isi aduc copii din alte cartiere la scoala 29, chiar si din Navodari, Kogalniceanu. Se vede ca sunt copii care nu mai stiu nici sa se joace sau sa faca miscare
18
3
makedoancele in "gipuri" vin sa se faleasca cu masinile si sa-si ia odraslele blocheaza peste tot la toate scolile si liceele .puradeii pot merge si pe jos sa mai ia aer
37
3
Parintii ''grijulii'' si odraslele lor sa invete sa mai mearga si pe jos cateva zeci de metri ca nu mor!
34
2
la fel si pe 1 mai
16
2
Ia veniti si pe B-dul Laspuneanu, la Scoala 27 sau Spectrum, cum ii zice acum. Este nenorocire dupa amiaza. Inteleg ca nu prea sunt locuri de parcare. Dar chiar trebuie sa parcheze in fata scolii, pe banda 2? Nu-si pot misca fundul cateva zeci de metri si sa parcheze mai sus sau mai jos de scoala?
29
2
BRAVO POLITIA LOCALA, multi din ei sunt nesimtiti, blocheaza tot traficul , locuiesc in zona , muntii de zapada nu au nici o treaba cu sau fara ei sunt tot niste nesimtiti
36
3
Dar faptul ca jumatate din locurile de parcare de langa sc 24 sunt blocate de munti de zapada ati observat domnilor politisti?? L-ati amendat si pe Decebal ca nu a luat zapada de acolo?
21
24

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218