REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

După ordinul dat de Liviu Dragnea, ANSVSA a făcut prăpăd: sute de tone de fructe și legume, neutralizate

După ordinul dat de Liviu Dragnea, ANSVSA a făcut prăpăd: sute de tone de fructe și legume, neutralizate

Replica API 15 aprilie 2019 | 01:55 439

Liviu Dragnea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut autorităților să verifice la sânge fructele și legumele care intră în România. Ulterior, a fost declanșată operațiunea ”Demetra” în care au acționat ANAF și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. În urma controalelor zeci de tiruri au fost blocate la vamă, iar ulterior sute de tone de legume și fructe au fost neutralizate.

”Începând cu data de 11.04.2019, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a demarat o serie de controale la nivel național pentru depistarea reziduurilor de pesticide din legumele și fructele provenite atât din comerțul intracomunitar, cât și din import. Acțiunea este parte a operațiunii de control “Demetra”, aflată sub coordonarea Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Inspectorii sanitari-veterinari au verificat pe palierul lor de competență toate mijloacele de transport sigilate de către inspectorii ANAF.

Până la această dată au fost controlate 430 de mijloace auto destinate transportului de legume-fructe și 3 depozite. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicare 31 de sancțiuni în valoare totală de 602.200 de lei.

A fost reținută oficial și dirijată către neutralizare o cantitate de 81,35 tone de legume și fructe. Detaliat situația se prezintă astfel:

23 de tone de ceapă uscată din Polonia;

10 tone de morcovi din Ungaria și Serbia;

23,04 tone de mere din Polonia;

200 de kg de usturoi din China;

6,45 tone de cartofi din Polonia;

1,82 tone de ciuperci din Polonia;

6,78 tone de roșii din Spania

2,2 tone de vinete din Spania

7,8 tone ardei gras din Spania

60 de kg de roșii din Grecia

Dintre neconformitățile sancționate, menționăm: lipsa documentelor sanitare veterinare; iginenă necorespunzătoare; lotizare necorespunzătoare (depășirea capacității de depozitare); mijloace de transport necorespunzătoare; lipsa elementelor de identificare (etichetare necorespunzătoare); lipsa autorizației de fucționare a depozitului de destinație.

Acțiunea de control a ANSVSA se va desfășura pe toată durata operațiunii „Demetra”, anunță ANSVSA.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dispari jigodie ordinara, SATANA
5
3
poti sa probezi ca am scris eu ,ce afirmi tu ?Asa pentru polemica -TRBUIT sau DEALTFEL ?Textul este mai jos si se poate verifica .Deci se justifica apelativul BAI PROSTULE.Bine ca prostia nu doare, poate as tipa si eu ,dar tu sigur ma intreci in urlete, fraiere!Despre recunoasterea greselilor -Orban ,Ponta si mai nou Blejnar au fost iertati ,acum depinde cine le-a acordat iertarea Ai 5 ani condamnare si esti achitat ca doar ai recunoscut eu imi doresc sa vedem ce se intampla cu condamnarea lui Dragnea si daca se reiau procesele judecate de completurile de 5, asta ar fi ceva !
5
5
Dupa ce spui :"bai prostule nu pot fi controlate tirurile din cauza liberei circulatie a marfulrilor"te folosesti de l.romana.Mai baiatule ala care greseste dar isi recunoaste greseala este iertat.Daca nu recunoaste ci cauta mereu scuze sau alti vinovati cum fac dealtfel toti PSDei ala e de condamnat nu pentru greseala ci pentru caracterul de om infect.
4
7
Radu Cristian, primarul Mangaliei, a invrajbit populatia. Doar prostii si-au demolat garajele, smecherii primarului Nu. Prostilor le-a trimis si noaptea politia locala sa le bata la usa, care nu erau acasa puneau vecinii martori de instiintare. Teroare! Smecherii iti rad in fata si te fac prost ca-i ascultat de primarie. De ce nu-i deranjeaza primarul si politia locala pe cei cu garaje la Lidl gara Bl A 5; Rozelor R14; N3 bis bl G CEC bank cinematograf pescarus; Callatis MG 29.etc. De ce dom primar!? Ca-s smecheri si preteni cu tine? Pai, mai asculta cineva de-acum incolo la ce spui tu!?
6
0
ce neam face fara el ?
3
2
vezi ca te dau astia afara si nu mai postezi .Cum,esti de acord si sustii tu masurile pesedeului si ale lui Dragnea?Ce te-a intors asa dintr-o data ? Este bine cand postacii opozitiei se trezesc la realitate.Azi fiind pe aceiasi parte a baricadei la partea cu curva incerca sa intelegi si ce citesti stii tu mesajul conteaza,limba romana este foarte grea, un cuvant , o virgula ,o intonatie atatea sensuri!
8
8
E campanie electorala si mai trebuie bani la partid pentru afise!
16
3
Din Turcia , de unde vin cele mai multe produse de contrabanda ,si cu chimicale...nu s-a confiscate nimic !! Ce vrajeala ieftina !
14
5
"Prapad" fac criminalii care ne hranesc cu otrava in timp ce producatorul autohton da faliment. Pe piata acum criteriile sunt marimea, culoarea, forma si termenul de expirare lung. Nicidecum calitatea nutritiva si biologica. Bravo Dragnea...!
14
6
Unule ce curva esti.Acum cateva zile spuneai ca nu se poate face nimic pt.ca este vorba de libera circulatie a marfurilor.Asta dupa ce eu am scris ca trec tirurile prin vama ca prin branza si pana la cumparator nu este nici un control.Uite ma prostule ca nu te opreste nimeni sa controlezi ce intra in tara ta.De ce ANSVSA isi face treaba decat doar cand primeste ordin asta e o intrebarea.Cine a protejat tonele astea de marfa proasta care nu intra in tara de ieri ca de stiut se stia a trbuit doar sa spui SO PE EI si ANSVSA a trecut la treaba.
16
9
asa tata da ce plm noi nu avem mrre cartofi struguri da ce plm pe ei pe mama lor !! lasa vrajeala si treci la treaba !!
10
4
controlul este corect ,nu suntem in Schengen area ,avem controale la frontiera ,chimicale suficiente aruncate peste legume si fructe carne preparate ,sa ramana proaspete mult timp .Totusi sa scrii sute de tone neutralizate dar in realitate 81 t parca nu mai seamana a jurnalism ,doar titluri soc pentru fraieri gen : mama ce face asta , ce tare este sau mai stiu eu ce prostii mai trec unora prin cap !Sper sa nu fie doar un foc de paie si ANAF , ANSV sa continuie verificarile mult timp de acum incolo ,dar mai ales sa fim si noi mai informati unde, cum si ce produse ridica probleme !
26
7
DACA BORFASUL DE JOHANNIS PERMITE HOTIA SI GOLANIA LUI DRAGNEA NU II CONVINE CA ROMANII SA HALEASCA TOATE GUNOAIELE LUMII.BRAVO DRAGNEA FUTEI IN GURA PE HOTII DIN U.E ADICA EGAL MUIE.U.E VREA SA INGHITIM TOATE GUNOAIELE DIN EUROPA.
16
19

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218