REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

După ploaia care a distrus zeci de case din Corbu, Lafarge se apucase să astupe unicul șanț de scurgere care poate ține departe o nouă viitură

După ploaia care a distrus zeci de case din Corbu, Lafarge se apucase să astupe unicul șanț de scurgere care poate ține departe o nouă viitură

Replica API 17 octombrie 2015 | 14:44 209

Familiile care au rămas fără case, cazate în sedii de partid şi la un român plecat în Spania

Familiile care au rămas fără case, cazate în sedii de partid şi la un român plecat în Spania

După nenorocirea de acum câteva zile de la Corbu, când o rupere de nori a inundat un drum, apa luând pe sus zeci de maşini, iar mai multe gospodării din localitate au fost inundate, producătorul de ciment Lafarge a venit cu o iniţiativă care a revoltat un sat întreg! Locuitorii din Luminiţa, localitate grav afectată de viitură, s-au trezit că Lafarge s-a apucat de o lucrare care astupa unicul șanț de scurgere care îi poate ține departe de o nouă viitură. “În loc să spijine oamenii, să le ofere material de construcţii să îşi refacă locuinţele distruse ori să ofere un ajutor bănesc, cei de la Lafarge s-au apucat să astupe un şanţ, motivând că refac terasamentul de la calea ferată pe care circulă trenurile cu marfa lor. Au ieşit oamenii în stradă, să părotesteze, s-a luat legătura cu reprezentanţii primăriei”, ne-a relatat un cetăţean din Corbu. Contactat de “Replica” de Constanţa, Gheorghe Stanciu, viceprimarul comunei Corbu, a declarat că oamenii s-au liniştit, întrucât primarul a interzis celor de la Lafarge să mai efectueze lucrarea.

“A fost orpită lucrarea celor de la Lafarge. Ei se angajaseră să facă o subtraversare pe sub calea ferată, care să preia apa în cazul în care mai vine o viitură ca cea de acum câteva zile. În schimb, se apucaseră să refacă terasamentul de la calea ferată, iar oamenii s-au speriat, fiindcă se astupa şanţul care preia eventualele ape”, a explicat Gheorghe Stanciu.

Potrivit viceprimarului, după nenorocirea din noaptea de 13 spre 14 octombrie, când mai multe case au fost distruse de viitură, oamenii încep să îşi reia activităţile de zi cu zi, să îşi refacă gospodăriile, asta şi cu sprijin financiar de la Consiliul Local şi primărie: “Pentru familiile care au case grav afectate, au fost alocaţi câte 5.000 de lei, iar pentru cei care au pagube mai puţine – în jurul a 1.000 de lei de familie. În plus, Căminul de bătrâni din Constanţa a donat pături, saltele, pilote…”. “Până în primăvară, cele trei sedii de partide din comuna Corbu au fost puse la dispoziţia familiilor care nu mai pot locui în casele lor, întrucât sunt prea afectate de ape. Le vom lua câte un aragaz, o butelie, facem tot posibilul să aibă condiţii decente să treacă iarna. Pentru câteva dintre familii, a fost găsită şi o casă, a cărui proprietar este în Spania şi şi-a dat acordul să găzduiască mai mulţi localnici afectaţi de viitură”, a mai precizat Stanciu.

A.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614