REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

După Popa, şi directorul Blănaru din Port ia sindicaliştii la mişto

După Popa, şi directorul Blănaru din Port ia sindicaliştii la mişto

Replica API 18 aprilie 2012 | 00:00 132

Continuă protestele

Continuă protestele

Lucrătorii portuari şi-au reluat în a treia zi de Paşte protestele de la sediul Companiei Naţională Administraţia Portului Maritim Constanţa (CN APMC). Protestatarii au blocat uşa de la intrarea în instituţie, unde se aflau la programul obişnuit de lucru, mai mulţi directori din Port. Directorul de Exploatare, Siguranţă şi Securitate Portuară, Ambroziu Duma, a încercat să-i convingă pe oamenii strânşi la sediul CN APMC să renunţe la proteste, fără nici un rezultat. Alţi doi dintre directorii blocaţi în sediul CN APMC i-au anunţat pe lucrătorii portuari de afară, prin intermediul poliţiştilor, că au decis să plece definitiv din instituţie pentru că nu mai suportă această situaţie tensionată din Port. Unul dintre "demisionari" a fost, ieri, directorul departamentului Domenii Port, Vasile Blănaru.

Mai mulţi poliţişti au păzit încă de marţi dimineaţă intrarea securizată a clădirii CN APMC. La un moment dat, protestatarii au primit, prin intermediul oamenilor legii, vestea că unii dintre şefi şi-ar da demisia. Ulterior, Vasile Blănaru, directorul comercial şi de infrastructură din Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, nu a dorit să comunice presei dacă şi-a dat sau nu demisia, aşa cum susţin sindicaliştii din Port că i-ar fi anunţat. "Nu pot să vă răspund la întrebare, eu discut doar cu directorul general sau cu şefii de departamente", a spus Blănaru, invocând că nu mai poate sta de vorbă, fiind într-o "şedinţă fulger". Reamintim că salariaţii din Administraţia Portului Maritim sunt nemulţumiţi că programul lor de muncă a fost prelungit de către conducerea CN APMC cu o oră, dar şi din cauza faptului că sunt obligaţi să îşi achite toate cheltuielile legate de concediul medical. Cât despre concediile de odinhă, oamenii spun că nu le mai pot lua decât în tranşe prestabilite, cu riscul pierderii zilelor libere dacă programarea nu este respectată. La toate acestea s-a adăugat şi taxa de acces în Port. Protestul lucrătorilor portuari a început în data de 27 februarie şi s-au prelungit până pe 30 martie. Conducerea CN APMC a dat Sindicatul din Administraţia Portului Maritim Constanţa în judecată, solicitând suspendarea protestelor, fără nici un rezultat. "Magistraţii de la Tribunal nu au încuviinţat suspendarea grevei. Protestele continuă până la demiterea lui Aurelian Popa din funcţia de director al Administraţiei Portului Maritim", a declarat Marin Stoian, preşedintele Administraţiei Portului Maritim.

Roxana CĂLINESCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218