REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

După scandalul termometrelor, Ministerul Sănătății anunță că măsurarea temperaturii este obligatorie

După scandalul termometrelor, Ministerul Sănătății anunță că măsurarea temperaturii este obligatorie

Replica API 27 mai 2020 | 00:00 1108

De teama scandalului, unele magazine au renunțat la măsurarea temperaturii. Astfel, s-ar putea ca atunci când mergeți la cumpărături să nu vă mai întâmpine niciun angajat care să facă triajul epidemiologic al clienților sau care să le interzică celor care nu au mască de protecție accesul în supermarket. Ministerul Sănătății vine însă cu un comunicat în care subliniază faptul că „triajul epidemiologic se aplică obligatoriu în cadrul instituțiilor sau autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor”.

Ministerul Sănătății precizează că, în conformitate cu prevederile Ordinului privind instituirea obligativității purtării măștii de protecție, a triajului epidemiologic și dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă, triajul epidemiologic se aplică obligatoriu în cadrul instituțiilor sau autorităților publice, operatorilor economici și profesioniștilor, scrie digi24.ro.

Astfel, facem precizarea că, pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spațiu închis, fie din cadrul unei instituții publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât și celorlalte categorii de persoane: vizitatori, clienți, consumatori.

De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție i se poate interzice intrarea în spațiul închis.

Menționăm că, la măsurarea temperaturii care se va realiza prin termometrul noncontact se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului. Mai mult, în cazul în care temperatura depășește 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus.

În cazul spațiilor comerciale, nu se aplică obligația ca un client să fie însoțit de o persoană din sediu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
BOICOT ORICE FIRMA INCEARCA ASA CEVA!BOICOT NU MAI INTRAM IN MAGAZINELE VOASTRE SA VEDEM CE SPUNETI CAND SUNA NEMTII de la KAUFLAND?Sau FRANCEZII de la CORA?NU MAI INTRATI IN MAGAZINELE LOR!SA LE SCADA PROFITUL CONSIDERABIL!INVADATI CU MAILS PE TOATE ADRESELE POSIBILE SI MESAJE DE NEMULTUMIRE! BAGA MI AS PULA IN RASA LOR DE TRADATORI DE LA CONDUCERE DE 30 DE ANI NUMAI TRADARE!CAND O SA NE APUCAM DE VOI TREBUIE SA CONSTRUIM SI O PUSCARIE NOUA SA AVETI LOC TOTI!INCEPEM DIN 90 NU IERTAM PE NIMENI!
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614