REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

După scandaluri şi spirite încinse, Piaţa Ovidiu a renăscut! Proprietarii de terase încep să respecte legile

După scandaluri şi spirite încinse, Piaţa Ovidiu a renăscut! Proprietarii de terase încep să respecte legile

Replica API 4 iulie 2016 | 00:00 482

Intrăm în normalitate

Intrăm în normalitate

Piaţa Ovidiu începe să îşi recapete farmecul de altă dată. După ani şi ani în care nu te puteai plimba cu drag în centrul vechi al Constanţei, iată că, în vara lui 2016, poţi să savurezi „un pahar de vorbă” la o terasă în Piaţa Ovidiu, într-o atmosferă plăcută. Desigur nu totul este chiar lapte şi miere, deoarece propietarii teraselor au crezut că pot face ce vrea şi asta a adus nemulţumirea oamenilor. La toate acestea se adaugă şi situaţia delicată în care se află localul Cin Cin, închis pentru o lună de ANAF.

Piaţa Ovidiu a fost reabilitată de curând. Au fost instalate bănci pentru cei ce vor să se relaxeze în voie şi au fost plantate flori pentru a da un aer fin. Pub-urile şi cafenelele nu au întârziat să îşi instaleze terase cu scaune şi fotolii confortabile şi umbrele. Muzica oferă o ambianţă plăcută şi diversă, de la locaţie la locaţie. Fie că vrei să mănânci la un restaurant sau fast-food, ori să bei o cafea, centrul vechi al Constanţei este o alegere potrivită. Însă, cum nu toate terasele sunt „în regulă”, oamenii trebuie să fie atenţi.

Proprietarii au crezut că îşi pot face de cap şi şi-au instalat mesele şi scaunele chiar în faţa caselor constănţenilor. În luna mai o situaţie inadmisibilă a făcut vâlvă pe internet. Este vorba de cazul lui Nicu Damu. Conform imaginilr şi mesajelor postate de acesta pe un site de socializare, mesele şi scaunele ce aparţineau terasei El Salvador îi blocau accesul în propria locuinţă. După ameninţările patronului la adresa acestuia, Nicu Damu nu s-a lăsat intimidat şi a apelat la autorităţi pentru rezolvarea problemei.

Prin urmare, la data de 16 mai a.c., o echipă a Corpului de Control din cadrul Primăriei s-au prezentat la faţa locului pentru a identifica posibilele nereguli. La mai bine de o lună şi jumătate de la această întâmplare, totul a revenit la normal. Se pare că reprezentanţii localului au înţeles că au greşit şi au decis să facă pace cu vecinul lor, care poate intra liniştit în casă. La 24 iunie, a.c., un alt incident a incins spiritele la o altă terasă din zona peninsulară. Proprietarii terasei La Maska erau reclamaţi că folosesc în mod abuziv spaţiul unei clădiri.

„Foştii chiriaşi (n.r. - proprietarii terasei) folosesc abuziv spaţiul. Ei nu mai au contract de închirere, deoarece este reziliat din 19.05.2016. Vin seara şi fac gălăgie de nu pot dormi vecinii. Până când o să se soluţioneze evacuarea, ei vin şi servesc oamenii în condiţii de igienă improprii. Au fost amendaţi de cei de la Direcţia de Sănătate Publică, iar cei de la ENEL le-au tăiat curentul, iar acum folosesc generatoare”, declara proprietarul clădirii. Oamenii legii s-au prezentat sâmbătă, 25 iunie a.c. la faţa locului pentru a verifica situaţia, iar o altă „bubă” a ieşit la iveală.

Potrivit proprietarului, se pare că poliţiştii au depistat că terasa nu avea aviz de funcţionare. Ca urmare a acestui fapt, terasa a fost închisă. Cu toate acestea, Piaţa Ovidiu nu duce lipsă de localuri. Mai mult, propietarii de terase par să fi înţeles că trebuie să respecte regulile. Au avize de funcţionare postate la vedere, au spaţiu pentru nefumători şi, desigur, oferte din cele mai variate.

Spaţiul dintre terase este şi el corespunzător, astfel au loc şi cei care merg la pas. Piaţa Ovidiu a fost la început o piaţă publică, ce s-a numit Independenţei, aşa cum toate marile oraşe îşi denumiseră pieţele după Războiul de Independenţă. Apoi, localnicii au numit-o Ovidiu, după numele marelui poet exilat la Tomis.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218