REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

După ţânţari, Constanţa S-A UMPLUT ŞI DE OMIZI. Constănţenii, îngroziţi: ‘Îmi cad efectiv în cap când merg pe lângă blocuri’

După ţânţari, Constanţa S-A UMPLUT ŞI DE OMIZI. Constănţenii, îngroziţi: ‘Îmi cad efectiv în cap când merg pe lângă blocuri’

Replica API 28 august 2018 | 09:17 218

Sezonul estival a venit la pachet cu multă distracţie pe litoral, dar şi cu multe... omizi, ţânţari şi şobolani! Constănţenii şi turiştii sosiţi pe litoralul românesc vara aceasta acuză că pe lângă ţânţari, omizile îi terorizează! Tot mai multe omizi sunt observate în copacii din municipiu, dar şi pe tavanele şi pereţii clădirilor. Mulţi dintre constănţeni, dacă nu le observă... le simt. O parte dintre ei se plâng că la o simplă plimbare prin oraş cad omizile pe ei atunci când se apropie de clădiri.

Omizile, noua teroare a constănţenilor! Tot mai multe persoane au sesizat invazia omizilor în municipiul Constanţa. Pe lângă cetăţeni, vegetaţia este şi ea afectată de prezenţa acestora. O parte dintre copacii din oraş sunt deja mâncaţi de omizi.

Autorităţile locale continuă acţiunile de deratizare şi dezinsecţie în municipiul Constanţa. Astfel că, potrivit reprezentanţilor Primăriei Constanţa, încă de luni, 27 august a.c., începând cu ora 20:30, atomizoarele și utilajele de mare capacitate folosite pe autovehicule au fost puse în funcțiune în zonele Trocadero, ICIL, Coiciu și Anadalchioi. Urmează ca marţi, 28 august a.c. să fie vizate şi cartierele: Tomis I, Tomis II, Tomis III;

Miercuri, 29 august a.c., se va acţiona în cartierele Palas, Medeea, CET, KM 4-5, KM 5, ia joi, 30 august a.c., se acţionează în stațiunea Mamaia.

Iată ce spun autorităţile locale constănţene

“Începând de luni seară, pe lângă substanțele folosite în prezent, se va acționa și cu AQUA K-OTHRINE EW 20, o emulsie recomandată de Organizația Mondială a Sănătății pentru combaterea insectelor zburătoare în mediul urban. AQUA K-OTHRINE EW 20 este un insecticid de contact și ingestie, realizat în baza unei tehnologii revoluționare anti-evaporare. Este un produs pe bază de apă extrem de prietenos cu mediul, care poate fi aplicat fără probleme pe vegetație și în zone de circulație. Substanța are o sferă largă de acţiune destinată combaterii insectelor care produc disconfort (ţânţari, muşte, căpușe, gândaci, furnici, omizi, etc).

Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța, precum și din circumscripțiile sanitar-veterinare sunt rugați să ia toate măsurile de protecție necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) - în scopul evitării contactului cu substanțele insecticide distribuite în toate zonele verzi ce aparțin domeniului public al Constanței.

De asemenea, atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze acțiuni de dezinsecție și deratizare ale imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatori autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei, precum și ori de câte ori este necesar - conform H.C.L. nr. 184/2013 art. 3, alin. 3, art. 4 și art. 5 alin. (1).”, au declarat reprezentanţii Primăriei Constanţa.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tantarii sunt de departe cei mai daunatori Constantei. In Albania cu ei!
3
0
in km 4-5 nu s-a dat anul acesta cu nimic nici macar 1 data
1
0
Nu il intereseaza necazurile cetatenilor se crede la Altin Tepe, unde a crescut intro colonie de muncitori.
2
0
Multa muie fagadau,muie dragnea,muie pesede !!!
2
0
Cica e unul in primarie mai prost ca altul, ii spune Vanturacheprostul mai prost ca Babuinul, sa mearga sa omoare omizile cu mana, atat de prost si corupt asta. Executa ca o buna maimuta comanda lui babuin. Si ei iii zic in spate vanturache prostul
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102