REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

După vizita de la şantierul Mangalia, Ponta şi-a revăzut podul "înfiat" de la Agigea. Când va fi operaţional

După vizita de la şantierul Mangalia, Ponta şi-a revăzut podul "înfiat" de la Agigea. Când va fi operaţional

Replica API 27 august 2014 | 00:00 331

"Vreau şi eu să merg pe el"

"Vreau şi eu să merg pe el"

Premierul Victor Ponta a vizitat, marţi, şantierul Naval Daewoo Mangalia, dar şi noul pod de la Agigea. "În cazul companiei dvs., trebuie să mulţumesc de 7.000 de ori, pentru că aproape 7.000 de angajaţi, aici, în compania principală sau în diverse alte societăţi subcontractoare, au un loc de muncă, au un venit sigur şi, bineînţeles, în numele Guvernului, pot să vă mulţumesc şi pentru taxele pe care le plătiţi pentru ca România să-şi poată dezvolta sistemul de educaţie, de sănătate, de infrastructură", a declarat Ponta, la Mangalia, mulţumindu-le astfel investitorilor coreeni, cărora le-a promis că le va rămâne, în continuare, un partener comercial.

"Vreau să vă asigur de întregul sprijin al statului român şi al Guvernului României. Până la urmă, suntem chiar parteneri comerciali, având 49% din acţiunile acestei companii, dar mai ales suntem parteneri la un proiect extrem de important în care dvs. şi noi credem", a adăugat Ponta. După vizita de la Mangalia, premierul s-a deplasat la noul pod de la Agigea, care, aşa cum se întâmplă în România, în cazul oricărui proiect, lucrările au depăşit termenul. "Ideea este următoarea că eu tot spun: avem banii de investiţii, nu reuşim să-i cheltuim pentru că sunt o mulţime de proceduri, de contestaţii. Am încercat în fel şi chip să reducem termenele, dar acolo nu mai depinde nici de mine, nici de ministrul Transporturilor, nici de şeful CNADNR, depinde de numărul de contestaţii. Din păcate, nu avem în România nici o lucrare de infrastructură care să nu fie contestată. Am ridicat garanţiile pentru cei care contestă, tot există această boală românească, care ne duce foarte departe. Noi, la procedură, imediat. Când se va termina? Când se termină contestaţiile", a declarat Ponta. De asemenea, premierul a adăugat faptul că cei 4,2 km de drum trebuie de urgenţă realizaţi, fiind o promisiune pentru primarul de la Agigea, Cristian Cârjaliu. "Ideea e următoarea. După cum ştiţi, am fost la Mangalia, la şantierul naval şi am profitat de ocazie să vin să văd ce face podul... deja l-am înfiat, podul, de câte ori am fost pe-aici, pentru că, ştiţi foarte bine, se punea problema anul trecut şi a fost o decizie destul de grea şi de riscantă pe care am luat-o, să se închidă podul vechi şi, practic, toată lumea să ocolească vreo 80 de km. Ne-am asumat riscul să nu închidem, în speranţa că va fi acesta gata, anul acesta. Sper că e gata. Când îl punem în funcţiune pe acesta, putem să-l terminăm pe celălalt şi, practic, toată legătura între Constanţa şi sudul judeţului şi, mai departe, spre Bulgaria, din acel moment va avea întotdeauna o soluţie de rezervă, n-o să depindem doar de acest pod făcut în urmă cu mai bine de 30 sau 40 de ani. În plus, pentru traficul greu, care merge în Port, este o lucrare de infrastructură extrem de importantă şi asta va ajuta în plus ceea ce înseamnă traficul comercial spre Port. În rest, primarul de aici, din Agigea, pe bună dreptate a zis, bun, avem pod, dar pe unde trecem? Azi, o să luăm la CNADNR bucata de drum care trebuie făcută, o facem şi, după aceea, o s-o dăm înapoi consiliului local Agigea, dar important este că, practic, o să aibă cap - coadă. Ai şi pod şi drum. Nu poţi să ai pod dacă n-ai drum şi degeaba ai drum, dacă n-ai pod", a declarat Ponta, fiind tot timpul într-o ipostază veselă. "Hai, făceţi-l ca lumea, că iar facem de mântuială şi... (...) Aţi zis septembrie, data trecută, nu? Aşa ţin eu minte. Important e că nu l-am închis pe celălalt. (...) Bine, deci ne vedem în octombrie! 31 octombrie. Vreau şi eu să merg pe el", s-a adresat Ponta, reprezentanţilor CNADNR.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108